Sydney - Australias største by

Sydney Opera House

Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney.

sydney vividlights play previewKlikk for å se video av Sydneys spektakulære lysshow!

Sydneys tilbakelente livsstil og byens tiltrekkende utseende gjør den til en av verdens beste byer å besøke og å bo i. Innbyggerne, Sydneysiders, er vennlige og energiske og vet å sette pris på alle byens tilbud. Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i. 

Sydney er en utpreget internasjonal by og her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert. Byen har en 90 kilometer lang kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad, de fleste forholdsvis uberørte. I tillegg har byen et stort utvalg av attraksjoner og opplevelser, et mangfold av restauranter og et tiltalende klima.

Bondi Beach, SydneyEt besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks – området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Ta en buss til den kjente stranden Bondi Beach, eller ta fergen til Manly om du ønsker å ha litt mer plass rundt badehåndkleet.

Været i Sydney
Sydney har et solfylt middelhavsklima med mer enn 340 soldager i året. Somrene er varme og vintrene milde. Gjennomsnittlig maksimumstemperatur om sommeren er rundt 26 grader, i tillegg til at luftfuktigheten kan være høy. Om vinteren ligger makstemperaturen på rundt 16 grader. Det regner jevnt hele året, men normalt får byen litt mer regn i perioden mars til juni. 

Severdigheter og opplevelser:

 • Sydney Opera House, gå på en forestilling, omvisning eller ta en kald forfriskning i sola på Opera Bar med utsikt mot Sydney Harbour Bridge. 
 • Bondi Beach & Manly Beach, to av byens mest kjente og ikoniske strender. 
 • Båttur i Sydney Harbour. 
 • Sydney Bridge Climb, for en uovertruffen utsikt over Sydney. 
 • The Rocks, ta en spasertur i denne historiske bydelen med mange hyggelige cafeer, restauranter og butikker.

Se Sydney's høydepunkter i denne lille videoen. 


Dette er opplevelsene du ikke må gå glipp av i Sydney

Les om Australias unike dyrelivGourmetmat, opera, historie og fotturer langs sjøen er bare noen av opplevelsene du må få med deg neste gang du besøker Sydney.

Kombinasjonen av surfestrender, en glitrende naturskapt havn og Sydney Opera House, er noe av det som gjør Sydney uimotståelig. I tillegg til byens mange menneskeskapte vidundere er Sydney velsignet med en rekke naturskatter, som vakre offentlige havner og parker, små øyer og uberørte kystlinjer.

Les mer »


Dagsturer og utflukter

Under er et utvalg av utflukter i og rundt Sydney

Ta kontakt for flere forslag. Vi skreddersyr reisen slik at det passer for dine interesser og reiseønsker.

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

Opplev Sydney med el-sykkel

Opplev Sydney med el-sykkel

Dette er en morsom måte å bli kjent i Sydney på! På el-sykkel utforsker dere Sydney med guide i små grupper på maks 6 personer. Takket være el-funksjonen i sykkelen kan du selv velge når skal tråkke og når du vil at el-motoren skal gjøre jobben. Nettopp derfor passer denne turen godt for alle - uansett formnivå.

Turen finnes i to varianter med varighet på 1,5 og 2,5 timer. Underveis passeres mange av byens kjente attraksjoner, og dere sykler over Sydney Harbour Bridge.

Prisklasse: priskategori 1

Sydney sightseeing og lunsjcruise

sightseeing og lunsjcruise i sydney

Bli med på en uforglemmelig dagstur rundt Sydney med buss og båt. Først vil en buss ta dere med rundt byen og dere vil blant annet passere The Rocks, Sydney Opera House, Sydney Harbour Bridge, Paddington og Oxford Street.

Ved Bondi Beach tar vi en liten pause hvor dere kan gå rundt på strandpromenaden en liten stund. På vei tilbake til byen passeres Kings Cross og Macquaries Point før turen avsluttes med et avslappende lunsjcruise i Sydney Harbour.

Prisklasse: priskategori 2

Sydney Opera House

Omvisning i Sydney Opera House

Operahuset i Sydney er kjent over hele verden, og å få med seg en forestilling her er en helt spesiell opplevelse vi absolutt anbefaler når man besøker Sydney. Vi kan tilby flere turer, inkludert omvisninger og forestillinger.

Ta kontakt for informasjon om aktuelle forestillinger og priser.

 

Operaforestillinger ved Sydney Opera House

Gå ikke glipp av en operaforestilling neste gang du besøker Sydney. Sydney Opera House er et av verdens mest spektakulære og særegne arkitektoniske mesterverk, og et viktig ikon for både Sydney og Australia. Følgende operaforestillinger er satt opp i 2018:

Gå ikke glipp av en operaforestilling neste gang du besøker Sydney.

 • The Merry Widow - jan/feb 2018
 • Carmen - feb/mars 2018
 • The Nose - feb/mars 2018
 • La Traviata - mars 2018
 • Don Quichotte - mars 2018
 • Lucia di Lammermoor - juni/juli 2018
 • Rigoletto - juli/aug 2018
 • Aida - juli/aug 2018
 • The Turk in Italy - aug/sept 2018
 • Evita - sept/okt/nov 2018

I tillegg arrangeres La Bohème utendørs utenfor Sydney Opera House i mars og april 2018. Det arrangeres også mange andre konserter samt ballettforestillinger.

Ta kontakt med oss for datoer, priser og billettbestilling »

Sydney Harbour Luxury Sailing

Seiling i Sydney HarbourOpplev Sydneys skjønnhet og det vakre havneområdet ombord på en yacht. Turen starter fra Darling Harbour og går under den berømte Sydney Harbour Bridge til Sydney Opera House. Deretter fortsetter du i retning av Sydneys mange vakre bukter og havner. Med kamera i hånden, vil du kunne ta de beste bildene av Sydneys mest kjente attraksjoner.

Turen varer i fem timer og gruppen er liten – med maks 8 personer. Lunsj er inkludert.

 

Prisklasse: priskategori 3

Bondi Surf Experience

Surfing på Bondi BeachØnsker du å surfe? Ville det vært morsomt å prøve?

Sammen med selskapet ”Let’s go surfing”, tilbyr vi et to-timers innføringskurs i kunsten å surfe. Kurset starter på stranden ved Bondi Beach hvor du vil lære de grunnleggende teknikkene og kan bygge opp selvtilliten før du fortsetter på egenhånd.

Du vil bli overrasket over hvor enkelt, trygt og morsomt det er.

Prisklasse: priskategori 1

Bonza Bike Tours

Guidet sykkeltur i Sydney

Dette er en glimrende dagstur hvor du opplever Sydney på sykkel. Turen starter i det historiske Rocks-området og man begynner turen med å sykle over den kjente Sydney Harbour Bridge. Fra sykkelsetet på andre siden av havnen er utsikten mot Sydney fantastisk. Videre fortsetter turen forbi Luna Park og Lavender Bay, og underveis besøkes flere kulturelle og historisk viktige steder i byen.

Turens varighet er på 5 timer. Lunsj er inkludert.

Prisklasse:priskategori 1

Sydney Bridge Climb

Bli med på Sydney Bridgeclimb

Den beste utsikten over Sydney får man på toppen av Sydney Harbour Bridge, 134 meter over havet. Med Bridge Climb kan du være med på en annerledes og spennende guidet tur til toppen av et av Australias mest kjente ikoner. Det er mulig å klatre broen både på dag- og kveldstid og ved solnedgang.

Prisklasse:priskategori 3

Dagstur til Hunter Valley

Hunter Valley Dagstur

Bli med på en heldagstur til Hunter Valley, som er det eldste vindistriktet i Australia. Her produseres noen av de beste vinene i verden. På denne dagsturen får man nærkontakt med det australske dyrelivet, samt besøker flere vingårder der man får lære om og smake på vin. 

Lunsj på en av vingårdene er inkludert.

Prisklasse:priskategori 3

Blue Mountains Bush Walk

blue mountain bushwalk Blue Mountains ligger ca. en times kjøring fra Sydney og er en av de mest kjente og mest besøkte nasjonalparker i New South Wales. Naturen er fantastisk og utsikten spektakulær.

 

Prisklasse: priskategori 2

Wildlife in the wild

Opplev Australias unike dyrelivHvis du er interessert i dyr, er dette turen for deg! Her får du et eventyr i den australske bushen, der du kan oppleve Australias unike dyreliv. Koalabjørner, kenguruer, emu og wombats er dyr som ikke finnes andre steder enn her i Australia. Det er også en overflod av fugleliv. Denne heldagsturen inkluderer lunsj og middag.

Prisklasse: priskategori 3

Cruise i Sydney Harbour

Cruise i Sydney Harbour anbefalesSydney har kanskje den vakreste havnen i verden og ingen tur hit er komplett uten et cruise - enten man velger et par timers rundtur eller setter av en hel helg. Legg bak deg storbyens trafikkstøy og travle gater, og opplev Sydney fra sjøsiden. Vi tilbyr en rekke ulike cruise, noen med lunsj eller middag inkludert.

Prisklasse:  priskategori 1

Whale Watch Cruise

hval cruise i sydneyHar du drømt om å se hval og delfiner på nært hold? Benytt anledningen når du besøker Sydney!

Knølhval og sydkapere passerer Sydney på vei til og fra de tropiske områdene i nord hvor de kalver. På denne 3-timers båtturen, kan du med hjelp fra et kunnskapsrikt mannskap se disse flotte dyrene i sitt naturlige miljø. I visse perioder kan man også se delfiner og albatrosser. Husk varme klær og kamera!

Periode: mai til november.

Prisklasse: priskategori 1

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser