Sydney - Australias største by

Sydney Opera House

Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney.

sydney vividlights play previewKlikk for å se video av Sydneys spektakulære lysshow!

Sydneys tilbakelente livsstil og byens tiltrekkende utseende gjør den til en av verdens beste byer å besøke og å bo i. Innbyggerne, Sydneysiders, er vennlige og energiske og vet å sette pris på alle byens tilbud. Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i. 

Sydney er en utpreget internasjonal by og her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert. Byen har en 90 kilometer lang kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad, de fleste forholdsvis uberørte. I tillegg har byen et stort utvalg av attraksjoner og opplevelser, et mangfold av restauranter og et tiltalende klima.

Bondi Beach, SydneyEt besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks – området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Ta en buss til den kjente stranden Bondi Beach, eller ta fergen til Manly om du ønsker å ha litt mer plass rundt badehåndkleet.

Været i Sydney
Sydney har et solfylt middelhavsklima med mer enn 340 soldager i året. Somrene er varme og vintrene milde. Gjennomsnittlig maksimumstemperatur om sommeren er rundt 26 grader, i tillegg til at luftfuktigheten kan være høy. Om vinteren ligger makstemperaturen på rundt 16 grader. Det regner jevnt hele året, men normalt får byen litt mer regn i perioden mars til juni. 

Severdigheter og opplevelser:

  • Sydney Opera House, gå på en forestilling, omvisning eller ta en kald forfriskning i sola på Opera Bar med utsikt mot Sydney Harbour Bridge. 
  • Bondi Beach & Manly Beach, to av byens mest kjente og ikoniske strender. 
  • Båttur i Sydney Harbour. 
  • Sydney Bridge Climb, for en uovertruffen utsikt over Sydney. 
  • The Rocks, ta en spasertur i denne historiske bydelen med mange hyggelige cafeer, restauranter og butikker.

Se Sydney's høydepunkter i denne lille videoen. 


Dette er opplevelsene du ikke må gå glipp av i Sydney

Les om Australias unike dyrelivGourmetmat, opera, historie og fotturer langs sjøen er bare noen av opplevelsene du må få med deg neste gang du besøker Sydney.

Kombinasjonen av surfestrender, en glitrende naturskapt havn og Sydney Opera House, er noe av det som gjør Sydney uimotståelig. I tillegg til byens mange menneskeskapte vidundere er Sydney velsignet med en rekke naturskatter, som vakre offentlige havner og parker, små øyer og uberørte kystlinjer.

Les mer »


Dagsturer og utflukter

Under er et utvalg av utflukter i og rundt Sydney

Ta kontakt for flere forslag. Vi skreddersyr reisen slik at det passer for dine interesser og reiseønsker.

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser