Uluru (Ayers Rock)

Uluru Ayers Rock

I hjertet av Australia ligger den berømte klippen Uluru, også kjent som Ayers Rock.

vehicle at kata tjuta

Uluru ligger 465 km fra Alice Springs, og hit kommer du enklest med fly. Det er også svært populært å ta en flerdagstur til dette området fra Alice Springs, eller å kjøre selv med bobil. Uluru er en av verdens mest kjente naturskapte underverk og har også stor åndelig betydning for aboriginerne.

Ett besøk i Uluru/Ayers Rock er for mange høydepunktet på reisen til Australia, enten det er på grunn av størrelsen, følelsen av den åndelige betydningen eller de utrolige fargeendringene som steinen gjennomgår hver eneste dag.

Kata Tjuta
I samme nasjonalpark som Uluru finnes Kata Tjuta, som også ofte kalles The Olgas. Kata Tjuta består av 36 vakre runde fjellformasjoner som har blitt formet av vær og vind i millioner av år.

Det finnes et stort utvalg av stier slik at man kan utforske området på egenhånd eller sammen med en guide.

Kings Canyon
Kings Canyon ligger i Watarrka National Park mellom Uluru og Alice Springs. Juvets røde vegger reiser seg fra landskapet i 100 meters høyde. Det er mulig å bli med på en tre timers gåtur langs juvets kant. Gåturen gir deg en fantastisk utsikt over Kings Canyon og det vakre landskapet rundt. Her finner du fjellformasjoner og en frodig vegetasjon, noe helt annet enn resten av regionen. Underveis stopper man også ved Garden of Eden, som er et vannhull med frodig vegetasjon der man kan ta et forfriskende bad.


Se video fra Uluru:


Hotell og utflukter

Utvalget av hotellrom i Uluru er begrenset og i enkelte perioder kan det være vanskelig å få rom. Prisene varierer med sesong og standard. Kontakt oss i god tid for å bestille.

Under har vi samlet noen av utfluktene i området rundt Uluru, samt et meget spesielt resort som vil gjøre oppholdet til en uforglemmelig opplevelse. 

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

Longitude 131° Resort

longitude131 exteriorDette er det beste resortet i Red Centre og et av de bedre i hele Australia. 

Longitude 131° Resort er luksuriøs, naturvennlig og romantisk, og ligger 2 km sørvest fra Ayers Rock Resort ved grensen til Uluru – Kata Tjuta Nasjonalpark. 

Standard:priskategori 5

Middag under stjernene

middag under stjerneneNyt en uforglemmelig middag utendørs under stjernene, med levende lys på bordet og se solen gå ned over Uluru og Kata Tjuta.

Lær mer om stjernene etter middagen av den kunnskapsrike guiden.

Et minne for livet.

Prisklassepriskategori 2

Uluru, Kata Tjuta og "Sounds of Silence"-middag

9231 uluru central australiaDere blir hentet på Ayers Rock flyplass og kjørt til hotellet i Ayers Rock og her bor dere i 2 netter på 3, 4 eller 5 stjerners hotell. På ettermiddagen blir dere hentet på hotellet for å se nærmere på monolitten Uluru. I en liten gruppe med en kunnskapsrik og engasjert guide får dere et innblikk i stenens historie og den fasinerende aboriginske kulturen.

Prisklasse:priskategori 5

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser