Queensland - solskinnsstaten

Gold Coast i QueenslandGold Coast i Queensland. Foto: Tourism Queensland

Få steder i verden har en så mangfoldig natur som Queensland. Derfor er det kanskje ikke så rart at hele fem områder anses som så viktige at de står på UNESCOs verdensarvliste over steder med uerstattelig kultur- eller naturverdi.

queensland kart

Queensland har 450 nasjonalparker og et mangfold av marineparker, og det er derfor ikke rart at staten står høyt på ønskelisten for de som ønsker ferie med fokus på naturen. Området rundt Great Barrier Reef er utrolig fargerikt med smaragdgrønne regnskoger, gylne sandstrender, blått hav, den fascinerende røde outbacken, de fargerike småbyene og folkene som bor der – kort sagt et levende kaleidoskop! Queensland er ideelt for deg som gjennom én enkelt destinasjon vil utforske essensen av Australia.

Her kan du snorkle, dykke eller seile på Great Barrier Reef, slappe av på et idyllisk øyparadis og vandre gjennom urgammel regnskog med en innfødt parkvokter som guide. Eller du kan fordype deg i livet i regnskogen ved å ta inn på et av de mange økologiske resortene. Utforsk den vakre og gåtefulle Fraser Island, eller våg deg ut i Queenslands outback og opplev landskapets intense fargespill. 

Great Barrier Reef
Great Barrier Reef
er verdens største samling av koraller. Revet strekker seg fra Fraser Island til like utenfor kystlinjen av Papua New Guinea. Dette er det største området på verdensarvlista, og et av få naturfenomen man kan se helt fra månen. Har du lyst til å snorkle, eller å ta på dykkerutstyret? Vi garanterer en av ditt livs største opplevelser. 

Snorkling på Great Barrier ReefGreat Barrier Reef. Foto: Tourism and Events Queensland

 

Fem ting du må få med deg i Queensland


 

Klikk for å se video fra Queensland:


Klikk for større bilder:

De 5 beste øyene på Great Barrier Reef

De 5 beste øyene på Great Barrier ReefDe fleste drømmer om å se Great Barrier Reef med egne øyne en eller annen gang i løpet av livet. Bor du i tillegg på en av øyene som ligger på selve revet kommer du til å få et minne for livet.

Her er våre favorittøyer på Great Barrier Reef.

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser