Oppdagelsesreise til Cooktown

2 dager

2 dagers oppdagelsesreise til Cooktown

Kart over kjøreruten for turen.Dette er en 2-dagerstur som tar deg gjennom uberørt regnskog og spektakulær natur helt opp til outback-byen Cooktown. Cooktown er en av Australias mest spennende «nye» destinasjoner, og en av de siste utpostene mellom outback og det moderne Australia.

Dette er virkelig en tur for deg som liker historie, botanikk, eventyr, turer utenfor allfarvei, regnskog og outback.

 


 

Dag 1: Cairns/Port Douglas - Cooktown

Dere blir hentet på hotellet i Cairns eller Port Douglas og kjører nordover langs Captain Cook Highway, som er en av Australias mest naturskjønne kystveier. Dere krysser mektige Daintree River med kabelferge og entrer verdensarvlistede Daintree National Park. Regnskogen, som er den eldste i verden, består av et utrolig mangfoldig plante- og dyreliv. Guiden gir dere bakgrunnsinformasjon og spennende historier om naturen og steder som passeres underveis.

Etter en kaffestopp med hjemmelagde scones i Cape Tribulation fortsetter dere langs Bloomfield Track, som er en vei kun egnet for de med kraftige kjøretøy med 4-hjulstrekk. Denne veien tar dere gjennom et utrolig landskap. Dere krysser elver og kjører over fjellkjeder. Underveis stopper dere på Bana Yirriji Art and Cultural Centre, der dere kan snakke med lokale kunstnere.

Lunsj serveres på en av Nord-Queenslands eldste bush-puber, Lion’s Den Hotel.

Lunsj på bush-puben Lion's Den Hotel er inkludert.Lunsj på bush-puben Lion's Den Hotel er inkludert. Foto: Lovegreen Photography

Etterpå fortsetter ferden til det unike geologiske fjellet Black Mountain, som er omgitt av mystikk og som er en eldgammel aboriginsk legende. Vel fremme i Cooktown venter en 360-graders panoramautsikt fra Grassy Hill over Cooktown, Korallhavet og Endeavour River.

Dere blir deretter transportert til hotellet, og har resten av kvelden til egen disposisjon.

Utsikt over Endeavour River og Cooktown. Utsikt over Endeavour River og Cooktown. Foto: Lovegreen Photography

 

Dag 2: Cooktown - Cairns/Port Douglas

Det er mye å se og gjøre i Cooktown. Besøk det utmerkede James Cook Museum og spaser langs bredden av Endeavour River. Den unike sjarmen og historien i Cooktowns hovedgate er fortsatt godt bevart. Opplev den uberørte skjønnheten i området som i stor grad er lik den Captain Cook opplevde da han kom hit i år 1770.

På ettermiddagen er det tid for å sette kursen sørover igjen. Dere kjører langs hovedveien Mulligan Highway gjennom innlandet. Landskapet underveis er variert med kvegfarmer og gullgraverregionen Palmer River. Det blir også tid til et stopp for å spise middag (ikke inkludert)

Oppdagelsesreisen til det nordlige Queensland ender ved ankomst Port Douglas og Cairns, der dere blir satt av på hotellet deres.

Turen inkluderer:

 • Transport i et spesialbygget kjøretøy med 4-hjulstrekk og luftkondisjonering
 • Henting og levering på hotell før og etter turen
 • En vennlig og kunnskapsrik guide
 • En av Australias mest naturskjønne kystveier
 • Verdensarvlistede Daintree National Park
 • Kabelferge over Daintree River
 • Kaffepause med hjemmelagde scones
 • Bloomfield Track
 • Lunsj på en Aussie Bush Pub
 • Black Mountains
 • Utkikkspunktet Grassy Hill
 • 1 overnatting i Cooktown
 • Outbacken i Far North Queensland

Prisklasse:  priskategori 4

Oppdagelsesturer til Cooktown finnes både som 1,2 og 3-dagersturer.

Kontakt oss for mer informasjon, pris og bestilling »

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser