Whitsunday Islands - øygruppen på Great Barrier Reef

I Whitsundays finnes lange hvite strender.

Whitsunday Islands, eller Pinseøyene på norsk, er et av de største ferieområdene i Queensland og består av 74 små og store øyer – de fleste ubebodde.

Liker du lange hvite strender, vandreturer gjennom gammel regnskog, vannsport og små idylliske feriebyer, så er Whitsundays noe for deg. Gå heller ikke glipp av et besøk til Whitehaven Beach, stranden med kritthvit silikasand som stadig blir kåret til en av verdens fineste strender.

Øyene ligger på samme breddegrad som Rio de Janeiro og Tahiti, noe som gir et herlig tropisk klima med høye gjennomsnittstemperaturer året rundt. Et besøk til Whitsundays er ikke fullkomment uten et cruise eller en seiltur.

Seiltur i Whitsundays.Seiltur i Whitsundays
Et flerdagers cruise med seilbåt er en av de beste måtene å oppleve Whitsundays på. Båtene har ulik størrelse, og på flere kan man delta aktivt med heising av seil eller andre oppgaver på dekk, eller man kan velge å ta det helt rolig og nyte tilværelsen. Turene varer i alt fra 2-6 dager, og i løpet av denne tiden kan man slappe av og sole seg på dekk, bade, snorkle, besøke uberørte øyer og strender, og avslutte dagene med en iskald drink mens man ser på solnedgangen. Det finnes ulike lugartyper, både med og uten eget bad, og alle måltider er inkludert. Har man begrenset med tid finnes det også dagsturer.

Ta kontakt med oss for råd og informasjon om hva slags type seiltur som passer deg best.


Se video fra Whitsundays:


Resorter i Whitsundays 

Under finner du et utvalg av de flotte resortene som finnes i Whitsundays.

Kontakt oss for mer informasjon og bestilling »

Qualia, Hamilton Island

Qualia på Hamilton IslandQualia er det nyeste resortet på Hamilton Island og åpnet i 2007. Dette er virkelig luksus i den beste klassen.

Resorten er bygget i distinkt australsk stil og er helt alene på nordsiden av Hamilton Island. Qualia består av 60 småhus og paviljonger spredt utover et stort område.

Standard: priskategori 5

One&Only Hayman Island

Hayman Island er midlertidig stengt frem til 1. juni 2018

Hayman Island i WhitsundaysHayman Island ligger i en stille, beskyttet lagune i the Whitsunday Islands. Korallrev, vakre hvite sandstrender og spektakulær utsikt gjør dette til et av de mest utrolige steder på Great Barrier Reef.

One&Only Hayman Island er One&Onlys første resort i Australia. Kjeden er verdenskjent for sin eleganse, service og fantastiske beliggenhet. Stort bedre enn dette kan du ikke få det!

Standard: priskategori 5

Daydream Island Resort & Spa

Daydream Island i WhitsundaysDaydream Island Resort er et 4-stjerners resort i Whitsunday Islands, og ligger på en egen øy med flotte strender på flere kanter. Her kan man virkelig nyte livet i et herlig klima på et fantastisk resort med mange fasiliteter og god service.

Standard: priskategori 4

 

Hamilton Island Resort

Hamilton Island ResortHamilton Island er en de 74 øyparadisene som utgjør the Whitsundays, og er på mange måter den ultimate Great Barrier Reef opplevelsen.

Øy-gruppens største resort er Hamilton Island Resort som har et stort og variert aktivitetstilbud.

Standard: priskategori 3

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser