Oppdag den virkelige outbacken i Flinders Ranges

19037 364Flinders Ranges og outbacken. Foto: Randy Larcombe/SATC

Flinders Ranges er et av de eldste landskapene på jorden, og ligger bare en fem timers kjøretur fra Adelaide. Dette er et spektakulært område på alle måter. Her finner man bratte fjellrygger, dype juv, knusktørre elveleier og en rustrød jord.

Tusener år gamle aboriginske legender forteller om Drømmetiden og hvordan gigantiske slanger formet dette utrolige landskapet. Bli med på en tur med aboriginsk guide eller kjør selv langs Aboriginal Dreaming Trail for å lære mer.

Wilpena Pound er en utrolig og majestetisk opplevelse, og man blir nærmest målløs når man ser dette naturlige amfiteateret.

0008065Wilpena Pound. Foto: Adam Bruzzone/SATC

Fra det gråblåe daggryet til den dyprøde skumringen endrer Flinders Ranges farge etter hvert som solen vandrer over himmelen og baker landskapet.

Her finner man det klassiske australske dyrelivet. Fargerike papegøyer, små wallabyer, kenguruer og emuer som hviler i skyggen. Og over flyter Australias største rovfugl på de varme luftstrømmene.

Outbacken

Dette er et øde landskap og enkelte bor flere hundre kilometer fra nærmeste nabo. Og de elsker det. Men husk at treffer du på dem så vil de være svært interessert i en prat.

Lokalbefolkningen får levert post og varer et par ganger i uken av en postmann og de få heldige turistene som får følge ham.

Coober Pedy er byen hvor alle bor i hus under bakken og leter etter opaler i det månelignende landskapet. Her finner du essensen av outback'en i Australia.

outback breakaways coober pedy panoCoober Pedy. Foto: SATC

Spor av liv

Legendariske personer og deres historier har beveget seg fra outbacken og blitt til folklore. Mange av disse historiene kommer fra gamle vandre- og kvegruter i disse øde områdene av landet. Som Birdsville Track og det merkelige hesteveddeløpet. Eller Strzelecki Track som går langs Australias berømte hundegjerde, som er dobbelt så langt som den kinesiske mur og holder dingoen borte fra sauene.

Få steder i verden er så spektakulære som når Lake Eyre fylles av vann. Denne enorme saltsletten omdannes til et innlandshav med et et yrende fugleliv som dukker opp fra intet. En flytur over Lake Eyre er et minne for livet.

Du vil aldri glemme en tur til Flinders Ranges og South Australias outback.


Severdigheter og opplevelser

 • Tur i varmluftsballong
 • Guidede turer med firehjulstrekkere (4WD)
 • Vandreturer (en eller flere dager)
 • Fly over Wilpena Pound
 • Brachina Gorge
 • Fly over Lake Eyre
 • Opaler i Coober Pedy
 • Aboriginal bergkunst
 • Tur til toppen av Arkaroola
 • Sov under jorden i Coober Pedy
 • Spis en "villdyrtallerken" på the Prairie Hotel

Resorter og utflukter

Under er et utvalg av spesielle resorter og utflukter i Flinders Ranges.

Ta kontakt for flere forslag. Vi hjelper deg gjerne med å legge opp en reise i Flinders Ranges.

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

Rawnsley Park Station - Eco Villas

s74 rawnsleySe skyene bli knallrøde mens solen går ned over Wilpena Pound i South Australia. Bli inspirert av et landskap som har fengslet forfattere og malere i generasjoner.

Opplev det unike Australske dyrelivet i sine naturlige omgivelser, eller utforsk et område rikt på aboriginernes kultur.

Standard:priskategori 4

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser