Kangaroo Island - Australias svar på Galápagos

20254 364Kenguruer på toppen av en klippe i Stokes Bay, Kangaroo Island. Foto: Adam Taylor/SATC

Den mest vanlige tilbakemeldingen fra de som besøker Kangaroo Island er at det var høydepunktet og den mest minnerike opplevelsen fra turen til Australia.

Vi er ikke overrasket, for Kangaroo Island er tross alt det beste stedet for å oppleve Australias dyreliv i det fri og her finner man bemerkelsesverdige naturformasjoner som Remarkable Rocks. Alt i alt er det et sted hvor man kommer tett på den unike naturen i Australia og den velkjente vennlige lokalbefolkningen.

Dyreliv i det fri

Enkelte kaller Kangaroo Island en zoologisk hage uten gjerder. Her finner man kenguruer, koalaer, wallabyer, pingviner, echidnaer og et yrende fugleliv. Og langs stranden i Seal Bay kan man rusle rundt blant en koloni av den truede australske sjøløven.

Kangaroo Island gir deg Australias natur og dyreliv på sitt aller beste.

24408Sjøløve i Seal Bay. Foto: Greg Snell/Tourism Australia

Kultur og historie

Med alt sitt fantastiske dyreliv og sin naturlige skjønnhet kan man lett tro at Kangaroo Island er ubebodd. Selv om det bare bor 4.500 fastboende her så har øya en fascinerende historie å fortelle. Fra de utrolige historiene om rømte straffanger og selfangere til den stolte historien om at de første frie Australienerne bosatte seg her. Øya har en historie som selv i australsk sammenheng er unik.

I dag bor det gårdbrukere, vinprodusenter, kunstnere, kokker og en rekke vennlige og imøtekommende mennesker her. De er stolte av øya og viser den mer enn gjerne frem for besøkende.

kangaroo island remarkable rocks 1Remarkable Rocks. Foto: SATC

Overveldende natur

Forrevne klipper langs kysten, lune viker mellom bratte nes, den australske bushen og bølgende åser med jordbruksland. Alt dette og mer til finner man her. Remarkable Rocks og Admiral Arch er to av Australias fascinerende naturskapte underverker.

På Kangaro Island er øde strender nettopp det – med mindre du skulle kommer over en kenguru eller en sjøløve.

En stor øy

Kangaroo Island er 155 kilometer tvers over og praktisk talt fullpakket med steder å se og ting å gjøre. Noe som betyr at du bør sette av tid for å utforske alle underverkene.

Kangaroo Island. En opplevelse du aldri vil glemme.


Severdigheter og opplevelser

  • Seal Bay Conservation Park
  • Kangaroo Island Marine Experiences
  • Kangaroo Island Spirits
  • Stå på sandbrett (sand board) i Little Sahara
  • Svøm med delfiner
  • Remarkable Rocks
  • Smak på Ligurian-honning og andre ferske lokale produkter
  • Admirals Arch

Resorter og utflukter

Under er et utvalg av spesielle resorter og utflukter på Kangaroo Island

Ta kontakt for flere forslag. Vi hjelper deg gjerne med å legge opp en reise til Kangaroo Island.

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

Southern Ocean Lodge

southernoceanlodge exteriorSouthern Ocean Lodge er et femstjerners boutique lodge ved Hanson Bay på Kangaroo Island i South Australia. 

Lodgen er designet med den unike naturen i tankene, og svever nesten på toppen av en klippe i et dramatisk landskap langs kysten.

Standard: priskategori 5

2 Day Kangaroo Island in Style

landcruiser kookaburra rd300Kangaroo Island er kjent for sitt rike dyreliv og mye av Australias opprinnelige flora og fauna er fortsatt her. Et besøk på Kangaroo Island er et must når du er i South Australia. Har du vært her før? Det spiller ingen rolle, det er alltid noe nytt å oppleve.

Prisklasse:priskategori 5

Kangaroo Island Coast to Coast

kangaroo island wildlife 1Kangaroo Island ligger sør for Adelaide og er den tredje største øy utenfor den australske kysten. Landskapet er storslått med unike fjellformasjoner, australsk bush, klipper og vakre strender.

Men mest av alt er Kangaroo Island kjent for sitt rike dyreliv. Her er mange av de dyrene som er unike for Australia, som kenguruer, wallaby, echidna, nebbdyr og ikke minst koala.

Prisklasse: priskategori 5

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser