Murray River - en mangfoldig region

Murray RiverHeadings Cliffs, Murray River. Foto: Adam Bruzzone/SATC

Den mektige og majestetiske Murray River ligger mindre enn to timers kjøring fra Adelaide. Den livgivende elven er full av kontraster der den slynger seg gjennom landskapet i rundt 600 kilometer. 

Dette er et flott område å utforske og du vil oppdage mye nytt og spennende i denne mangfoldige regionen. Fuglelivet er variert, og langs elven finnes mer enn 300 ulike arter av vannfugler og tusenvis av trekkfugler.

Begynn ditt eventyr langs Murray River i en av South Australias "two river"-regioner. Fra Murray Bridge strekker området seg nordover mot Barossa og Pinnaroo, og i vest starter den i Blanche og strekker seg forbi Renmark.

Murray River
Murray River er rundt 130 millioner år gammel. I tusener av år var den og Coorong tilholdsted for Ngarrindjeri og Nganguraku folket. Europeiske nybyggere kom på 1800-tallet og brukte elven til transport og vanning.

Båttransport på elven ville ikke vært mulig uten de mange demningene og slusene som kan dateres tilbake til begynnelsen av 1900-tallet. 14 sluser er i bruk den dag i dag. Det er 11 ulike fergestrekninger på elven og disse er gratis å bruke.

Murray PrincessMurray Princess. Foto: Neale Winter/SATC

Elvecruise
Bli med på et cruise med Australias største hjuldamper Murray Princess, eller et mer intimt cruise med Murray Expeditions og opplev det rike dyrelivet langs elvebredden.

Langs elven ligger en rekke små historiske byer. Trenger du en pause fra båtlivet, for å fiske, padle kano, bade eller stå på vannski, er det bare å stikke innom en av disse for å oppleve landsbygdas gjestfrihet.

Camping ved Murray RiverCamping ved Murray River. Foto: Adam Bruzzone/SATC

Sov under stjernene
Kom tett på naturen og overnatt på en campingplass ved Mannum, Long Island, Berri og Renmark. Ta på deg gode sko, bring et teppe og utforsk bushen. Sov under stjernene i en av regionens mange nasjonalparker.

Fuglelivet er fortryllende. Langs elven finnes mer enn 300 ulike arter av vannfugl og tusenvis av trekkfugler.

Pakk badetøyet og ha en fantastisk tur med moro, eventyr og avslappning ved Murray River.


Severdigheter og opplevelser

  • Elvecruise med Murray Princess eller Proud Mary
  • Fugletitting i Gluepot Reserve
  • Banrock Station & Wetland Centre
  • Ngaut Ngaut Aboriginal site
  • Jet skiing, kanopadling og andre vannaktiviteter

Discovery Cruise - 4 dager/3 netter

fb525513cc9819dcOpplev den vakre og historiske Murray River ombord på hjuldamperen PS Murray Princess. Se det spektakulære landskapet og variert flora og fauna. Høydepunktene inkluderer: en naturvandring, en utflukt for å se dyrelivet, et besøk til samfunnet i Murray Bridge for å lære om mat og vin i dette berømte området. Helpensjon er inkludert.

Prisklasse: priskategori 5

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser