Victoria - naturopplevelser, dyreliv og storby

visionsofvictoria1244139 833De 12 Apostlene langs Great Ocean Road. Foto: Paoli Smith

VIC kart

Victoria er den nest minste staten i Australia. Til tross for dette er den en av Australias mest mangfoldige, med en storslått og variert natur, et frodig jordbrukslandskap, vakre surfestrender, vingårder og den flerkulturelle storbyen Melbourne. I Victoria finnes 32 nasjonalparker og Australias vakreste kystvei: Great Ocean Road. 

Se våre reiseforslag i Victoria »

visionsofvictoria1419833-305Melbourne. Foto: Roberto Seba

Melbourne
Melbourne er hovedstaden i Victoria og er Australias nest største by. Melbourne er kjent for å være et sentrum for mote, har et stort utvalg av restauranter, teatre og underholdning og mange store sportsarrangement. Det er en kontrastenes by med trikker, brede gater og en blanding av viktorianske bygninger og moderne høyhus. 

Great Ocean Road
Det er mange flotte kystveier i Australia, og den aller mest kjente er Great Ocean Road som går langs sørkysten av Victoria. Veien strekker seg 300 kilometer fra badebyen Torquay i øst og nesten til Warrnambool i vest. Underveis passerer man flotte surfestrender, dramatiske klipper som stuper rett ned i havet, bratte skogbevokste fjellsider hvor veien nærmest klamrer seg fast, og små, koselige tettsteder.

phillip island penguin paradePingviner på Phillip Island.

Phillip Island
130 kilometer sørøst for Melbourne ligger Phillip Island med den berømte “Penguin Parade”, hvor små dvergpingviner kommer i land etter mørkets frembrudd for å rusle over stranden og opp til redene i sanddynene. 

Mornington Peninsula
Mornington Peninsula ligger ca. en times kjøring fra Melbourne og har lenge vært en foretrukket destinasjon for ferierende da halvøya både har strender og grønne åser. Her kan man gå lange turer, spille golf, besøke vingårder, eller nyte et bedre måltid på en av områdets populære restauranter. Et besøk på Mornington Peninsula kan være en del av en reiserute når man kjører bil, eller en dagsutflukt fra Melbourne. 


Fem ting du må få med deg:

  • Melbourne, et sentrum for mote, kultur, sport og industri.
  • Great Ocean Road, kystveien langs sørkysten av Victoria.
  • Phillip Island, med den berømte ”Penguin Parade”.
  • Grampians, det fascinerende fjellområdet nordvest for Melbourne.
  • Mornington Peninsula, idyllisk halvøy sør for Melbourne.
Vil du ha et prisforslag?

Send oss en forespørsel så kontakter vi deg så snart som mulig

Se våre reiseforslag i Victoria »


Se denne videosnutten om staten Victoria:


Klikk for å se større bilder:

Kjør kystveien mellom Sydney og Melbourne

Kystveien mellom Sydney og Melbourne er en av Australias vakreste kjørestrekninger.Kystveien mellom Sydney og Melbourne er en av Australias vakreste kjørestrekninger.

Den varierte kjøreturen tar deg gjennom søvnige kystbyer, nasjonalparker som yrer av dyreliv og lange folketomme strender. Aktivitetene og opplevelsene er mange og varierte, og underveis vil du se at landskapet og naturen konstant endrer karakter.

Vi har satt sammen en 8 dagers reiserute som gjør at man får tid til å oppleve alt regionen har å by på uten stress eller for mange timer i bil per dag.

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser