Great Ocean Road – en av verdens vakreste kystveier

Great Ocean Road er en av verdens fineste kystveier

Great Ocean Road er en av Australias flotteste kystveier, der den svinger seg langs den røffe sørkysten av Victoria. Underveis passerer man surfestrender i verdensklasse, der Bells Beach er den tøffeste, bortgjemte bukter og spisse klipper. Steinformasjonene De tolv apostler er den mest kjente attraksjonen, men det finnes utrolig mye mer å se å gjøre underveis.

Great Ocean Road svinger seg langs kystlinjenDen 243 kilometer lange kjørestrekningen passerer fiskelandsbyer, regnskog, gylne badestrender og nasjonalparker. Tar man en nærmere kikk vil man se et variert dyreliv, inkludert kenguruer og koalaer, og hvaler utenfor kysten når det er sesong for dette. Ta deg god tid til å stoppe på de koselige tettstedene underveis, spis fersk sjømat, slapp av og nyt reisen.

Great Ocean Road kan være en del av en kjørerute mellom Melbourne og Adelaide, eller man kan ta en rundtur fra Melbourne. Vi anbefaler også å inkludere den naturskjønne Grampians National Park hvis tiden tillater det, uansett om man kjører mot Adelaide eller skal returnere til Melbourne.

Great Ocean Walk
Et alternativ til å kjøre strekningen er å gå The Great Ocean Walk, som er en 104 kilometer lang vandrerute som følger kysten fra tettstedet Apollo Bay og helt til De tolv apostlene. Vandreruten har blitt lagt opp slik at man kan gå kortere eller lengre strekninger av den, og passer derfor for nesten alle – uansett formnivå. De korteste gåturene er på mellom to til tre timer i lengde, og de varierer i vanskelighetsgrad fra lette til ganske krevende. Det finnes et stort utvalg av overnattingssteder underveis, fra hytter og campingplasser til luksuriøse spa-resorter.    

Vil du vite mer?

Send oss en forespørsel så kontakter vi deg så snart som mulig.


 

Se et videoklipp fra Great Ocean Road:


Dagsturer og flerdagsturer

Under er et utvalg av våre utflukter til Great Ocean Road.

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser