Andre destinasjoner i New South Wales

Foto: Tourism Australia

Hjem > Australia > New South Wales > Andre destinasjoner i New South Wales

Blue Mountains

Karta - Blue Mountains

Mindre enn to timer fra Sydney med bil eller tog, ligger et av landets mest spektakulære ikoner. Verdensarvområdet Blue Mountains er en av de mest kjente og mest besøkte nasjonalparkene i New South Wales. Blue Mountains er hjem til og beskytter mange sjeldne og truede planter og dyr, og her finnes et stort utvalg av vandreruter for de som ønsker å komme nærmere naturen.

I tillegg til vakker natur kan man også besøke noen av de sjarmerende landsbyene, for eksempel Katoomba, Leura og Blackheath, som har hyggelig kafeer, restauranter, butikker og gallerier. Besøk Blue Mountains på en guidet dagstur fra Sydney, eller legge inn et stopp hvis dere kjører selv.

Hunter Valley

Karta - Hunter Valley

To timers kjøring nord for Sydney ligger Hunter Valley, et av Australias mest kjente vinområder. Hvis du er interessert i vin, så er det et must å ta turen hit. Her finner man noen av de eldste vingårdene i Australia, og noen av de beste vinene i verden produseres her ved hjelp av tradisjonelle metoder og teknikker.

Totalt er det rundt 150 vingårder i området, og hos de aller fleste er man velkommen for en smaksprøve. Fra vin og gourmet-mat til praktfulle overnattingssteder og fantastiske arrangement, et opphold i Hunter Valley er det perfekte stedet å smake på det gode liv. Når man ikke spiser eller drikker kan man slappe av på spa eller ta en runde på golfbanen.

Byron Bay

Karta - Byron Bay

Byron Bay er Australias østligste by, og Cape Byron som ligger rett sør for byen er det østligste punktet på fastlands-Australia. Det er en elegant kystby med fantastiske strender, gode surfe-muligheter, en alternativ og kunstnerisk befolkning, og i det store og hele et avslappende feriested der man kan ta livet med ro.

Byron Bay har et bredt sortiment av overnattingssteder, fra det helt enkle til det luksuriøse. Vil man være aktiv finnes det også et stort utvalg av aktiviteter, fra surfekurs og fallskjerm-hopping til dykking og kajakktur for å se delfiner.

Grand Pacific Drive

Karta - Grand Pacific Drive

Grand Pacific Drive er navnet på veistrekningen sør for Sydney som passerer mange steder og aktiviteter man ikke bør gå glipp av når man er i området. Ruten starter ved inngangen til Royal National Park, rett sør for Sydney by, og fortsetter sørover forbi Wollongong, Shellharbour, Kiama og ned til Shoalhaven ved Jervis Bay der Grand Pacific Drive offisielt ender.

Underveis vil man passere nasjonalparker, høye klipper der veien klamrer seg fast helt ytterst mot havet, avslappede landsbyer og utallige uberørte, hvite strender med turkisblått hav. Fra Jervis Bay kan man fortsette videre sørover til Melbourne, innover i landet til Canberra eller tilbake til Sydney. Vi anbefaler uansett at man først tar et par netter på Paperbark Camp.

Les også: Kjør kystveien mellom Sydney og Melbourne.

Start planleggingen av drømmereisen

Unike overnattingssteder i New South Wales