Søk
Generic filters
Velg en side

Andre destinasjoner i New South Wales

New South Wales er den mest folkerike delstaten i Australia med en befolkning på ca. 7,5 millioner, og av disse bor omtrent to tredjedeler i eller rundt storbyen Sydney. Men New South Wales er mye mer enn Sydney. Delstaten er stor, har mye variert natur og er en ypperlig kjør-selv destinasjon.

Turer og aktiviteter

Øvrige New South Wales

Blue Mountains

blue mountains

Fjellformasjonen Three Sisters i Blue Mountains. Foto: James Horan, Destination NSW

Mindre enn to timer fra Sydney med bil eller tog, ligger et av landets mest spektakulære ikoner. Verdensarvområdet Blue Mountains er en av de mest kjente og mest besøkte nasjonalparkene i New South Wales. Blue Mountains er hjem til og beskytter mange sjeldne og truede planter og dyr, og her finnes et stort utvalg av vandreruter for de som ønsker å komme nærmere naturen.

I tillegg til vakker natur kan man også besøke noen av de sjarmerende landsbyene, for eksempel Katoomba, Leura og Blackheath, som har hyggelig kafeer, restauranter, butikker og gallerier. Besøk Blue Mountains på en guidet dagstur fra Sydney, eller legge inn et stopp hvis dere kjører selv.

Hunter Valley

vinranker i hunter valley

Vinområdet Hunter Valley. Foto: Phillip Quirk, Destination NSW

To timers kjøring nord for Sydney ligger Hunter Valley, et av Australias mest kjente vinområder. Hvis du er interessert i vin, så er det et must å ta turen hit. Her finner man noen av de eldste vingårdene i Australia, og noen av de beste vinene i verden produseres her ved hjelp av tradisjonelle metoder og teknikker.

Totalt er det rundt 150 vingårder i området, og hos de aller fleste er man velkommen for en smaksprøve. Fra vin og gourmet-mat til praktfulle overnattingssteder og fantastiske arrangement, et opphold i Hunter Valley er det perfekte stedet å smake på det gode liv. Når man ikke spiser eller drikker kan man slappe av på spa eller ta en runde på golfbanen.

Byron Bay

byron bay

Yoga i Byron Bay. Foto: Tourism Australia

Byron Bay er Australias østligste by, og Cape Byron som ligger rett sør for byen er det østligste punktet på fastlands-Australia. Det er en elegant kystby med fantastiske strender, gode surfe-muligheter, en alternativ og kunstnerisk befolkning, og i det store og hele et avslappende feriested der man kan ta livet med ro.

Byron Bay har et bredt sortiment av overnattingssteder, fra det helt enkle til det luksuriøse. Vil man være aktiv finnes det også et stort utvalg av aktiviteter, fra surfekurs og fallskjerm-hopping til dykking og kajakktur for å se delfiner.

Grand Pacific Drive

jervis bay national park

Jervis Bay National Park. Foto: Nick Rains, Destination NSW

Grand Pacific Drive er navnet på veistrekningen sør for Sydney som passerer mange steder og aktiviteter man ikke bør gå glipp av når man er i området. Ruten starter ved inngangen til Royal National Park, rett sør for Sydney by, og fortsetter sørover forbi Wollongong, Shellharbour, Kiama og ned til Shoalhaven ved Jervis Bay der Grand Pacific Drive offisielt ender.

Underveis vil man passere nasjonalparker, høye klipper der veien klamrer seg fast helt ytterst mot havet, avslappede landsbyer og utallige uberørte, hvite strender med turkisblått hav. Fra Jervis Bay kan man fortsette videre sørover til Melbourne, innover i landet til Canberra eller tilbake til Sydney. Vi anbefaler uansett at man først tar et par netter på Paperbark Camp.

Les også: Kjør kystveien mellom Sydney og Melbourne.

Start planleggingen av drømmereisen

Litt ekstra luksus i ferien?

Bo på noen av New South Wales’ mest unike og luksuriøse overnattingssteder.

Park Hyatt Sydney

Park Hyatt Sydney

Park Hyatt Sydney er et fasjonabelt hotell med kanskje den aller beste utsikten i hele Sydney. Fra hotellet ser du både det berømte operahuset og Sydney Harbour.

Four Seasons Sydney

Four Seasons Sydney

Four Seasons Hotel i det historiske Rocks-området har muligens den beste beliggenheten i Sydney. Utsikten over havna er slående, og det er mange butikker og kafeer i nærheten.

Paperbark Camp

Paperbark Camp

Paperbark Camp ligger 190 km sør for Sydney, omringet av vakker natur ved Currambene Creek i nærheten av Jervis Bay. Paperbark Camp består av luksuriøse safaritelt som er plassert i naturen.

Capella Lodge

Capella Lodge

Med sin spektakulære og vakre utsikt til havet, lagunen og fjell er Capella Lodge svært populært blant gjester som ønsker en elegant og sofistikert resort.

Pretty Beach House

Pretty Beach House

Ikke langt fra Sydney ligger Pretty Beach House, som tilbyr avslappet luksus og eleganse for dem som er ute etter å gjemme seg bort på et privat ferieparadis.

Pin It on Pinterest