Søk
Generic filters
Velg en side

Sydney

Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney.

Turer og aktiviteter

Sydney

Delstat: New South Wales

Innbyggertall: 5 100 000

Antall strender: Over 100

Bli kjent med Sydney

Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney.

Sydneys tilbakelente livsstil og byens tiltrekkende utseende gjør den til en av verdens beste byer å besøke og å bo i. Innbyggerne, Sydneysiders, er vennlige og energiske og vet å sette pris på alle byens tilbud. Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i.

Sydney er en utpreget internasjonal by og her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert. Byen har en 90 kilometer lang kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad, de fleste forholdsvis uberørte. I tillegg har byen et stort utvalg av attraksjoner og opplevelser, et mangfold av restauranter og et tiltalende klima.

Et besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks – området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Ta en buss til den kjente stranden Bondi Beach, eller ta fergen til Manly om du ønsker å ha litt mer plass rundt badehåndkleet.

Se filmen under for mer informasjon:

Anbefalte opplevelser

  • Sydney Opera House, gå på en forestilling, omvisning eller ta en kald forfriskning i sola på Opera Bar med utsikt mot Sydney Harbour Bridge.
  • Bondi Beach & Manly Beach, to av byens mest kjente og ikoniske strender.
  • Båttur i Sydney Harbour.
  • Sydney Bridge Climb, for en uovertruffen utsikt over Sydney.
  • The Rocks, ta en spasertur i denne historiske bydelen med mange hyggelige cafeer, restauranter og butikker.
bondi beach i sydney

Bondi Beach med Sydney i bakgrunnen. Foto: Ethan Rohloff, Destination NSW

Været i Sydney

Sydney har et solfylt middelhavsklima med mer enn 240 soldager i året. Somrene er varme og vintrene milde. Gjennomsnittlig maksimumstemperatur om sommeren er rundt 26 grader, i tillegg til at luftfuktigheten kan være høy. Om vinteren ligger makstemperaturen på rundt 16 grader. Det regner jevnt hele året, men normalt får byen litt mer regn i perioden mars til juni.

seiling i sydney

Seiling på Sydney Harbour. Foto: James Pipino, Destination NSW

Unike hotell

Park Hyatt Sydney.

Park Hyatt Sydney

Park Hyatt Sydney er et fasjonabelt hotell med kanskje den aller beste utsikten i hele Sydney. Fra hotellet ser du både det berømte operahuset og Sydney Harbour.

Four Seasons Sydney.

Four Seasons Sydney

Dette hotellet i det historiske Rocks-området har muligens den beste beliggenheten i Sydney. Utsikten over havna er slående, og det er mange butikker og kafeer i nærheten.

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

sydney

Dette er opplevelsene du ikke må gå glipp av i Sydney

Gourmetmat, opera, historie og fotturer langs sjøen er bare noen av opplevelsene du må få med deg neste gang du besøker Sydney.

Aqua Dining Restaurant, Milsons Point.

Her finner du de beste restaurantene i Sydney

Den australske scenen for matkultur har lenge vært et av trekkplasterne i turistindustrien, preget av fokus på lokale råvarer og konkurranse mellom mesterkokker som vil overgå hverandre.

Wilsons Promontory National Park.

Kjør kystveien mellom Sydney og Melbourne

Kystveien mellom Sydney og Melbourne er en av Australias vakreste kjørestrekninger. Den varierte kjøreturen tar deg gjennom søvnige kystbyer, nasjonalparker som yrer av dyreliv og lange folketomme strender.

Pin It on Pinterest