Sydney

Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney.

Foto: aure50 - stock.adobe.com

Kart Sydney

Sydney

Delstat: New South Wales

Innbyggertall: 5 100 000

Antall strender: Over 100

Anbefalte opplevelser

Været i Sydney

Turer og aktiviteter

Unike overnattingssteder

Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney.

Sydneys tilbakelente livsstil og byens tiltrekkende utseende gjør den til en av verdens beste byer å besøke og å bo i. Innbyggerne, Sydneysiders, er vennlige og energiske og vet å sette pris på alle byens tilbud. Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i.

Bondi Beach i Sydney.
Bondi Beach i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Sydney er en utpreget internasjonal by og her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert. Byen har en 90 kilometer lang kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad, de fleste forholdsvis uberørte. I tillegg har byen et stort utvalg av attraksjoner og opplevelser, et mangfold av restauranter og et tiltalende klima.

Et besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks – området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Ta en buss til den kjente stranden Bondi Beach, eller ta fergen til Manly om du ønsker å ha litt mer plass rundt badehåndkleet.

Anbefalte opplevelser i Sydney

  • Sydney Opera House, gå på en forestilling, omvisning eller ta en kald forfriskning i sola på Opera Bar med utsikt mot Sydney Harbour Bridge.
  • Bondi Beach & Manly Beach, to av byens mest kjente og ikoniske strender.
  • Båttur i Sydney Harbour.
  • Sydney Bridge Climb, for en uovertruffen utsikt over Sydney.
  • The Rocks, ta en spasertur i denne historiske bydelen med mange hyggelige cafeer, restauranter og butikker.
Se alt du kan oppleve i Sydney.

Været i Sydney

Sydney har et solfylt middelhavsklima med mer enn 240 soldager i året. Somrene er varme og vintrene milde. Gjennomsnittlig maksimumstemperatur om sommeren er rundt 26 grader, i tillegg til at luftfuktigheten kan være høy. Om vinteren ligger makstemperaturen på rundt 16 grader. Det regner jevnt hele året, men normalt får byen litt mer regn i perioden mars til juni.

Les mer om været i Sydney

Turer og aktiviteter i Sydney

Unike overnattingssteder i Sydney

Gjør drømmereisen til virkelighet

Inspirasjon

Hold deg oppdatert

Vær den første som får tilgang til reisenyheter, eksklusive tilbud og inspirerende tips.