Søk
Generic filters
Velg en side

Northern Territory

Hvis du er ute etter å oppleve den virkelige outbacken i Australia, skal du besøke Northern Territory. Dette enorme området strekker seg fra de tropiske skogene i nord til det tørre og røde ørkenlandskapet midt i landet.

Reiseforslag

Northern Territory

Delstat:

Northern Territory

Bli kjent med Northern Territory

Med eldgammel aboriginsk kulturarv og nasjonalparker oppført på UNESCOs verdensarvliste, byr Northern Territory på virkelig unike opplevelser.

Northern Territory er utvilsomt mest kjent for kjempemonolitten Uluru / Ayers Rock, som er en av Australias aller største attraksjoner. Men territoriet kan by på så utrolig mye mer. Vi kan nevne eventyrlige kjøreturer gjennom den uendelige outback’en, nasjonalparker med fantastiske fossefall, et fascinerende dyreliv og aboriginske steinmalerier.

Start med noen dager i den livlige men likevel avslappende byen Darwin helt nord. Byen er inngangsporten til nasjonalparkene Litchfield, Kakadu og Arnhem Land, med verdens største saltvannskrokodiller, et yrende fugleliv, fossefall og vannkulper, og urgamle aboriginske helleristninger. Kakadu er faktisk den største nasjonalparken i hele Australia, og det sier ikke lite. Kjører man videre sør finner man de eldgamle kløftene i Katherine Gorge, de varme kildene i Mataranka og særegne puber – vi kan anbefale et stopp på puben i det lille tettstedet Daly Waters (som forøvrig har hele 9 innbyggere).

Fortsetter man videre sør gjennom outbacken er det kjærkomment å tilbringe et par dager i småbyen Alice Springs, som har flere interessante museer, kunstgallerier og hoteller med avkjølende basseng. Herfra kan man fortsette videre til det som med en samlebetegnelse kalles the Red Centre, hvor man finner blant annet Uluru, Kata Tjuta og Kings Canyon, i tillegg til uendelig villmark og ekte outback-opplevelser. Du kommer garantert ikke til å kjede deg i Northern Territory!

Høydepunkter

 

  • Uluru, kjempemonolitten som kanskje er Australias mest berømte landemerke og de 36 små runde fjellene Kata Tjuta.
  • Kakadu Natinal Park, en urørt villmark med aboriginske klippemalerier og et yrende fugle- og dyreliv.
  • Katherine Gorge, et spektakulært område med dype kløfter og store stryk.
  • Devils Marbles, en rekke gigantiske steinkuler og et spektakulært geologisk fenomen like ved Tennant Creek.
  • Alice Springs, den lille byen midt i landet er et perfekt utgangspunkt for å utforske Australias røde sentrum.

Se filmen under for mer informasjon:

Unn deg noe ekstra

Bo på noen av Northern Territorys mest unike og luksuriøse overnattingssteder.

Longitude 131° Resort

Longitude 131° Resort

Longitude 131° Resort er en luksuriøs, naturvennlig og romantisk resort der man fra sitt eget telt kan oppleve soloppgangen og solnedgangen over Uluru

Bamurru Plains

Bamurru Plains

Bamurru Plains tilbyr ekstraordinære villmarksopplevelser i noe av Australias mest fascinerende landskap. Denne luksuscampen finner du i Kakadu nasjonalpark i Australias Northern Territory.

Gjør drømmereisen til virkelighet

Inspirasjon

jumping crocodile

Topp 9 høydepunkter i Northern Territory

Her er høydepunktene du ikke må gå glipp av når du besøker delstaten Northern Territory.

Fang mud crabs i Australias ville nord.

Australia for eventyrlystne globetrottere

Gjør alvor av drømmereisen til Australia. Til «the bush», til vindalen Barossa, til dyreriket Kangaroo Island og matmekkaet Melbourne.

Solnedgangen over den røde ødemarka er ren reisemagi.

Luksus på australsk

Spis frokost med utsikt mot Uluru, også kjent som Ayers Rock, og gå til sengs med kenguruer hoppende forbi vinduet ditt.

Pin It on Pinterest