Darwin

Helt nord i Australia ligger Darwin, hovedstaden i Northern Territory. Av mange regnes den som byen med det største kulturelle mangfoldet i hele Australia.

Foto: Mindil Beach Markets/Charlie Bliss

Kart Darwin

Darwin

Delstat: Northern Territory

Innbyggertall: 150 000

Fun fact: Darwin arrangerer en årlig regatta der båtene må være laget av ølbokser, brusflasker og melkekartonger.

Anbefalte opplevelser

Turer og aktiviteter

Helt nord i Australia ligger Darwin, hovedstaden i Northern Territory. Av mange regnes den som byen med det største kulturelle mangfoldet i hele Australia, og det sier ikke lite i et land hvor så å si alle verdens nasjonaliteter er representert.

Darwin ligger bare 4 timers flytur fra Singapore, og er dermed et perfekt utgangspunkt for å utforske regionen og landet for øvrig.

På en reise hit må man få med seg nasjonalparkene Kakadu og Litchfield, Katherine Gorge, samt det fjerntliggende og tradisjonsrike aboriginske området Arnhemland – ikke minst populært blant sportsfiskere.

Mindil Beach Market

Vi anbefaler at du besøker Mindil Beach Market når du er i Darwin. Fra stranden kan du se den spektakulære solnedgangen og deretter fortsette til markedet. Her finner du alt fra smykker og kunst til klær og souvenirer. Husk å smake på maten ved noen av de mange bodene, og få med deg musikk og opptredener.

Markedet arrangeres hver torsdag og søndag i perioden april til november.

Anbefalte opplevelser i Darwin

  • Se solnedgangen over Darwin Harbour fra en av de mange utendørs restaurantene i byen, eller på cruise i havnen.
  • Museum and Art Gallery of the Northern Territory, der du kan lære mer om historie og kulturarv, aboriginere, maritime tradisjoner og syklonen Tracy.
  • Mindil Beach Market (april-november).
  • Crocosaurus Cove, dykk noen centimeter fra en saltvannskrokodille i full størrelse.
Bli bedre kjent med Darwin.

Turer og aktiviteter i Darwin

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Longitude 131° Resort.

Luksus på australsk

Spis frokost med utsikt mot Uluru, også kjent som Ayers Rock, og gå til sengs med kenguruer hoppende forbi vinduet ditt. Opplevelsene står i kø med disse fem håndplukkede elitehotellene som base.

.