Kakadu National Park

Foto: Tourism NT/Helen Orr

Hjem > Australia > Northern Territory > Kakadu National Park
Kart - Kakadu National Park

Kakadu National Park

Delstat: Northern Territory

Størrelse: ca. 20 000 km2, ca. like stor som Slovenia.

Fakta: Aboriginere har bodd i området uavbrutt i minst 40 000 år.

Turer og aktiviteter

Unike overnattingssteder

Få et tilbud

Kakadu er den største nasjonalparken i Australia. Området ligger tre timer øst for Darwin og dekker et område på rundt 19.000 kvadratkilometer med våtmark, elver, regnskog, sletteland og fjell.

I mer enn 50.000 år har aboriginere bodd i dette området, og mange steder i parken kan man se godt bevarte klippemalerier. Kakadu er berømt for sin rike flora og fauna med et unikt fugleliv, dyr og ikke minst fersk- og saltvannskrokodiller.

Arnhem Land

Enda lenger bort ligger det 90.000 kvadratkilometer store Arnhem Land. Denne urørte villmarken er aboriginernes land og hjem til mange tradisjonelle aboriginske samfunn. Det forhistoriske landskapet har klippemalerier få vestlige har sett.

Litchfield National Park

Litchfield er en mindre nasjonalpark som ligger en time sør for Darwin. Høydepunktene i denne parken kan oppleves på en dagstur. Trygge, krokedillefrie bademuligheter i vannhull og fossefall sammen med store termitt-tuer gjør Litchfield til en avslappende og interessant utflukt fra Darwins pulserende byliv.

Katherine Gorge

Katherine, som ligger fire timer sør for Darwin, er en liten by som er kjent for Nitmiluk National Park og den mektige Katherine Gorge. Katherine Gorge deler det vakre landskapet og juvet kan oppleves med båt, kajakk eller fra lufta i et helikopter. Mange turer fra Darwin inkluderer Katherine, men byen kan også inkluderes i en kjør-selv tur.

Se hva du kan oppleve i Kakadu National Park.

Turer og aktiviteter i Kakadu

Unike overnattingssteder i Kakadu

Gjør drømmereisen til virkelighet

Inspirasjon

Longitude 131° Resort.
Inspirasjon
Spis frokost med utsikt mot Uluru, også kjent som Ayers Rock, og gå til sengs med kenguruer hoppende forbi vinduet ditt. Opplevelsene står i kø med disse fem håndplukkede elitehotellene som base.
Les artikkelen
Sydney.
Inspirasjon
Australia er et stort land, med utrolig mange flotte steder og opplevelser. Vi har samlet 16 steder som vi definitivt synes det er verdt å oppleve en gang i løpet av livet.
Les artikkelen