Søk
Generic filters
Velg en side

Uluru (Ayers Rock)

I hjertet av Australia ligger klippen Uluru, også kjent som Ayers Rock. Uluru er et naturskapt underverk som har stor åndelig betydning for aboriginerne.

Turer og aktiviteter

Uluru (Ayers Rock)

Destinasjon:

Uluru (Ayers Rock)

Delstat: Northern Territory

Innbyggertall: ca. 1000

Nærmeste tettsted: Yulara

Bli kjent med Uluru

I hjertet av Australia ligger den berømte klippen Uluru, også kjent som Ayers Rock.

Uluru ligger 465 km fra Alice Springs, og hit kommer du enklest med fly. Det er også svært populært å ta en flerdagstur til dette området fra Alice Springs, eller å kjøre selv med bobil. Uluru er en av verdens mest kjente naturskapte underverk og har også stor åndelig betydning for aboriginerne.

Ett besøk i Uluru/Ayers Rock er for mange høydepunktet på reisen til Australia, enten det er på grunn av størrelsen, følelsen av den åndelige betydningen eller de utrolige fargeendringene som steinen gjennomgår hver eneste dag.

Kata Tjuta

I samme nasjonalpark som Uluru finnes Kata Tjuta, som også ofte kalles The Olgas. Kata Tjuta består av 36 vakre runde fjellformasjoner som har blitt formet av vær og vind i millioner av år.

Det finnes et stort utvalg av stier slik at man kan utforske området på egenhånd eller sammen med en guide.

Kings Canyon

Kings Canyon ligger i Watarrka National Park mellom Uluru og Alice Springs. Juvets røde vegger reiser seg fra landskapet i 100 meters høyde. Det er mulig å bli med på en tre timers gåtur langs juvets kant. Gåturen gir deg en fantastisk utsikt over Kings Canyon og det vakre landskapet rundt. Her finner du fjellformasjoner og en frodig vegetasjon, noe helt annet enn resten av regionen. Underveis stopper man også ved Garden of Eden, som er et vannhull med frodig vegetasjon der man kan ta et forfriskende bad.

Se filmen under for mer informasjon:

Unike hotell

longitude 131 resort

Longitude 131° Resort

Longitude 131 er en luksuriøs, naturvennlig og romantisk resort der man fra sitt eget telt kan oppleve soloppgangen og solnedgangen over Uluru og den urørte naturen ved nasjonalparken. En unik opplevelse og et minne for livet.

Gjør drømmereisen til virkelighet

Inspirasjon

jumping crocodile

Topp 9 høydepunkter i Northern Territory

Her er høydepunktene du ikke må gå glipp av når du besøker delstaten Northern Territory.

Solnedgangen over den røde ødemarka er ren reisemagi.

Luksus på australsk

Spis frokost med utsikt mot Uluru, også kjent som Ayers Rock, og gå til sengs med kenguruer hoppende forbi vinduet ditt.

Pin It on Pinterest