Queensland

Foto: Tourism and Events Queensland

Få steder i verden har en så mangfoldig natur som Queensland. Med 450 nasjonalparker og et mangfold av marineparker, er det ikke rart at staten står høyt på ønskelisten for de som ønsker ferie med fokus på naturen.

Queensland er en fargerik stat, med smaragdgrønne regnskoger, gylne sandstrender, blått hav, den fascinerende røde outbacken, de fargerike småbyene og folkene som bor der – kort sagt et levende kaleidoskop!

Delstaten er ideell for deg som gjennom én enkelt destinasjon vil utforske essensen av Australia.

Her kan du snorkle, dykke eller seile på Great Barrier Reef, slappe av på et idyllisk øyparadis og vandre gjennom urgammel regnskog med en innfødt parkvokter som guide. Eller du kan fordype deg i livet i regnskogen ved å ta inn på et av de mange økologiske resortene. Utforsk den vakre og gåtefulle Fraser Island, eller våg deg ut i Queenslands outback og opplev landskapets intense fargespill.

Se alt du kan oppleve i Queensland.

Høydepunkter i Queensland

  • Great Barrier Reef, verdens største korallrev med et utrolig variert og fargerikt liv under vann.
  • Daintree Rainforest og Cape Tribulation, en av verdens eldste regnskoger og regionen som har flest plante- og dyrearter i Australia.
  • Fraser Island, verdens største sandøy med et intrikat økosystem, er en magnet på både lokalbefolkningen og turister.
  • Whitsunday Islands, en samling med 74 billedskjønne tropiske øyer, hvor man finner resorter, strender og dykking i verdensklasse.
  • Lamington National Park, en fascinerende subtropisk regnskog en drøy times kjøretur fra Gold Coast.

Destinasjoner i Queensland

Reiseforslag til Queensland

Unike overnattingssteder i Queensland

Turer og aktiviteter i Queensland

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Byron Bay.
Inspirasjon
Australia er verdenskjent for sine strender. Totalt har landet mer enn 10 000 å velge mellom, så her finnes det utvilsomt en strand for enhver smak.
Lizard Island.
Inspirasjon
De fleste drømmer om å se Great Barrier Reef med egne øyne en eller annen gang i løpet av livet. Bor du i tillegg på en av øyene som ligger på selve revet kommer du til å få et minne for livet.
.