Brisbane

Brisbane ligger i den sørlige delen av solskinnsstaten Queensland, og er en ideell base for å utforske noen av de mest fascinerende stedene i Australia.

Foto: Tourism and Events Queensland

Kart Brisbane

Brisbane

Delstat: Queensland

Innbyggertall: 2 400 000

Kallenavn: Brizzie.

Anbefalte opplevelser

Været i Brisbane

Turer og aktiviteter

Brisbane ligger i den sørlige delen av solskinnsstaten Queensland, og er en ideell base for å utforske noen av de mest fascinerende stedene i Australia. Byen er hovedstad i delstaten Queensland, og er landets tredje mest folkerike by med drøyt 2 millioner innbyggere.

Selve byen fortjener noen dagers opphold med et godt utvalg av restauranter, butikker og andre attraksjoner i området rundt byen. Brisbane River snor seg gjennom sentrum av byen og langs elvebredden ligger både parker og restauranter. I det behagelige og solfylte klimaet er det å nyte en lunsj eller middag utendørs et naturlig valg.

Dra på stranden midt i byen

Opplev atmosfæren på en australsk strand midt i hjertet av byen. Denne menneskeskapte stranden er gratis å bruke og har en glitrende lagune omgitt av hvit strand og subtropiske planter. Slapp av med en is, ta en svømmetur eller nyt solskinnet. Aquativity er en vannpark like i nærheten, som passer spesielt godt for familier med barn.

South Bank i Brisbane.
South Bank i Brisbane.
Foto: Tourism and Events Queensland

Selv om storbyen har mye å by på i seg selv, bør man få med seg flere av attraksjonene i området rundt byen; vakre strender, øyer og den spennende regnskogen i området.

Fra Brisbane er det ikke langt til kjente områder som Gold Coast i sør, eller Sunshine Coast og Fraser Island, som ligger nord for byen.

Anbefalte opplevelser i Brisbane

  • South Bank, et populært område ved elven i Brisbane med parkområder, restauranter og en populær kunstig strand.
  • Lone Pine Koala Sanctuary, hold en koala, håndmat en kenguru og møt mange andre australske dyr.
  • Shopping i Queen Street Mall, i urbane bydeler og på de mange markedene i byen.
  • Queensland Maritime Museum.
  • Fornøyelsesparkene i området rundt Brisbane.
Bli bedre kjent med Brisbane.

Været i Brisbane

Brisbane har et subtropisk klima med for det meste varmt vær året rundt. Om sommeren (desember til februar) ligger gjennomsnittlig makstemperatur på rundt 30 grader. Samtidig er det på sommeren at byen har mest regn, som noen ganger betyr tordenstormer og av og til flom. Dette er også den fuktigste tiden av året i Brisbane.

Vinteren (juni til august) er generelt tørr og mild, de fleste dagene er solfylte og gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 17 grader.

Les mer om været i Brisbane

Turer og aktiviteter i Brisbane

Gjør drømmereisen til virkelighet

Inspirasjon

Hold deg oppdatert

Vær den første som får tilgang til reisenyheter, eksklusive tilbud og inspirerende tips.