Brisbane

Foto: Tourism and Events Queensland

Hjem > Australia > Queensland > Brisbane
Kart Brisbane

Brisbane

Delstat: Queensland

Innbyggertall: 2 400 000

Kallenavn: Brizzie.

Anbefalte opplevelser

Været i Brisbane

Turer og aktiviteter

Få et tilbud

Brisbane ligger i den sørlige delen av solskinnsstaten Queensland, og er en ideell base for å utforske noen av de mest fascinerende stedene i Australia. Byen er hovedstad i delstaten Queensland, og er landets tredje mest folkerike by med drøyt 2 millioner innbyggere.

Selve byen fortjener noen dagers opphold med et godt utvalg av restauranter, butikker og andre attraksjoner i området rundt byen. Brisbane River snor seg gjennom sentrum av byen og langs elvebredden ligger både parker og restauranter. I det behagelige og solfylte klimaet er det å nyte en lunsj eller middag utendørs et naturlig valg.

Dra på stranden midt i byen

Opplev atmosfæren på en australsk strand midt i hjertet av byen. Denne menneskeskapte stranden er gratis å bruke og har en glitrende lagune omgitt av hvit strand og subtropiske planter. Slapp av med en is, ta en svømmetur eller nyt solskinnet. Aquativity er en vannpark like i nærheten, som passer spesielt godt for familier med barn.

South Bank i Brisbane.
South Bank i Brisbane.
Foto: Tourism and Events Queensland

Selv om storbyen har mye å by på i seg selv, bør man få med seg flere av attraksjonene i området rundt byen; vakre strender, øyer og den spennende regnskogen i området.

Fra Brisbane er det ikke langt til kjente områder som Gold Coast i sør, eller Sunshine Coast og Fraser Island, som ligger nord for byen.

Vil du kombinere jobb og ferie? Les om Workation i Brisbane på workations.no.

Anbefalte opplevelser i Brisbane

  • South Bank, et populært område ved elven i Brisbane med parkområder, restauranter og en populær kunstig strand.
  • Lone Pine Koala Sanctuary, hold en koala, håndmat en kenguru og møt mange andre australske dyr.
  • Shopping i Queen Street Mall, i urbane bydeler og på de mange markedene i byen.
  • Queensland Maritime Museum.
  • Fornøyelsesparkene i området rundt Brisbane.
Bli bedre kjent med Brisbane.

Været i Brisbane

Brisbane har et subtropisk klima med for det meste varmt vær året rundt. Om sommeren (desember til februar) ligger gjennomsnittlig makstemperatur på rundt 30 grader. Samtidig er det på sommeren at byen har mest regn, som noen ganger betyr tordenstormer og av og til flom. Dette er også den fuktigste tiden av året i Brisbane.

Vinteren (juni til august) er generelt tørr og mild, de fleste dagene er solfylte og gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 17 grader.

Les mer om været i Brisbane

Turer og aktiviteter i Brisbane

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Great Barrier Reef.
Inspirasjon
Det 2300 kilometer lange Great Barrier Reef er det største korallrevet i verden. Vi har samlet 10 av de beste opplevelsene på Great Barrier Reef.
Les artikkelen
Byron Bay.
Inspirasjon
Australia er verdenskjent for sine strender. Totalt har landet mer enn 10 000 å velge mellom, så her finnes det utvilsomt en strand for enhver smak.
Les artikkelen