Søk
Generic filters
Velg en side

Brisbane

Brisbane ligger i den sørlige delen av solskinnsstaten Queensland, og er en ideell base for å utforske noen av de mest fascinerende stedene i Australia.

Turer og aktiviteter

Brisbane

Delstat: Queensland

Innbyggertall: 2,4 millioner

Kallenavn: Brizzie

Bli kjent med Brisbane

Brisbane ligger i den sørlige delen av solskinnsstaten Queensland, og er en ideell base for å utforske noen av de mest fascinerende stedene i Australia. Byen er hovedstad i delstaten Queensland, og er landets tredje mest folkerike by med drøyt 2 millioner innbyggere.

Selve byen fortjener noen dagers opphold med et godt utvalg av restauranter, butikker og andre attraksjoner i området rundt byen. Brisbane River snor seg gjennom sentrum av byen og langs elvebredden ligger både parker og restauranter. I det behagelige og solfylte klimaet er det å nyte en lunsj eller middag utendørs et naturlig valg.

Dra på stranden midt i byen

Opplev atmosfæren på en australsk strand midt i hjertet av byen. Denne menneskeskapte stranden er gratis å bruke og har en glitrende lagune omgitt av hvit strand og subtropiske planter. Slapp av med en is, ta en svømmetur eller nyt solskinnet. Aquativity er en vannpark like i nærheten, som passer spesielt godt for familier med barn.

Selv om storbyen har mye å by på i seg selv, bør man få med seg flere av attraksjonene i området rundt byen; vakre strender, øyer og den spennende regnskogen i området.

Fra Brisbane er det ikke langt til kjente områder som Gold Coast i sør, eller Sunshine Coast og Fraser Island, som ligger nord for byen.

Anbefalte opplevelser

  • South Bank, et populært område ved elven i Brisbane med parkområder, restauranter og en populær kunstig strand.
  • Lone Pine Koala Sanctuary, hold en koala, håndmat en kenguru og møt mange andre australske dyr.
  • Shopping i Queen Street Mall, i urbane bydeler og på de mange markedene i byen.
  • Queensland Maritime Museum.
  • Fornøyelsesparkene i området rundt Brisbane.
south bank

South Bank i Brisbane.

Været i Brisbane

Brisbane har et subtropisk klima med for det meste varmt vær året rundt. Om sommeren (desember til februar) ligger gjennomsnittlig makstemperatur på rundt 30 grader. Samtidig er det på sommeren at byen har mest regn, som noen ganger betyr tordenstormer og av og til flom. Dette er også den fuktigste tiden av året i Brisbane. Vinteren (juni til august) er generelt tørr og mild, de fleste dagene er solfylte og gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 17 grader.

brisbane story bridge

Brisbane Story Bridge. Foto: Tourism Queensland

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Sydney

16 fantastiske steder du må oppleve i Australia

Australia er et stort land, med utrolig mange flotte steder og opplevelser.

Pin It on Pinterest