Cairns

Foto: Tourism and Events Queensland

Kart Cairns

Cairns

Delstat: Queensland

Innbyggertall: 250 000

Største attraksjon: Great Barrier Reef.

Anbefalte opplevelser

Været i Cairns

Turer og aktiviteter

Få et tilbud

Cairns ligger helt nord på østkysten av Australia, i den tropiske delen av kontinentet. Cairns er det perfekte utgangspunktet for turer ut på Great Barrier Reef, til vakre nasjonalparker som for eksempel Daintree, og til de mindre strandstedene langs kysten.

Cairns er en internasjonal by med førsteklasses overnatting, et stort utvalg gode restauranter, kunst- og kulturaktiviteter. Den har også butikker, marked og en populær strandpromenade med en stor saltvannslagune der både små og store trygt kan avkjøle seg.

Aktivitetstilbudet er mangfoldig og vi anbefaler noen dager i byen før man fortsetter videre til strandstedene Palm Cove, Kewarra Beach, Trinity Beach eller Port Douglas.

Palm Cove

Palm Cove har kanskje en av de fineste strendene i Nord-Queensland, og ligger kun 20 minutter nord for Cairns. Det er et populært og avslappende feriested, med gode og anerkjente restauranter, små kafeer og butikker. Den idylliske beliggenheten, og utvalget av førsteklasses hotell gjør det enkelt å skjemme bort seg selv. Palm Cove går for øvrig for å være Australias spahovedstad, og vi anbefaler å prøve ut et av de prisbelønte spa’ene.

Trinity Beach

Trinity Beach ligger rett sør for Palm Cove og er Cairns mest populære strand, der både lokalbefolkningen og turister mingler om hverandre i de avslappende tropiske omgivelsene. Dette gir en helt særegen atmosfære som man sjeldent ser andre steder. Her kan du bo rett ved stranden eller på en høyde med fantastisk utsikt over omgivelsene. Ved Trinity Beach Village finner man butikker, restauranter og kafeer, skjønt antallet er ikke like stort som i Palm Cove.

Kuranda Scenic Railway.
Kuranda Scenic Railway.
Foto: Tourism and Events Queensland

Anbefalte opplevelser i Cairns

  • Great Barrier Reef, en dagstur ut på revet er obligatorisk, enten du vil snorkle, dykke eller se korallene tørrskodd fra en glassbunnbåt.
  • Kuranda, den lille landsbyen i regnskogen. Ta gondolbanen SkyRail den veien og den naturskjønne togreisen Kuranda Scenic Railway den andre.
  • Strandstedene nord for Cairns, besøk Palm Cove, Trinity Beach, Kewarra Beach og/eller Port Douglas.
  • Cairns ZOOM and Wildlife Dome, se de australske dyrene og utfordre deg selv i ett av de høye elementene.
  • Cairns Esplanade Lagoon, denne kunstige lagunen ved strandpromenaden er god å ha når man trenger å avkjøle seg.
  • Daintree Rainforest, besøk verdens eldste regnskog på en dagstur fra Cairns.
Se hva du kan oppleve i Cairns.

Været i Cairns

Klimaet i Cairns er behagelig året rundt. Som resten av Queensland så har Cairns to distinkte årstider: regnsesongen, som er på sommeren (desember-februar) og den tørre sesongen, som er på vinteren (juni-august). Tropiske Cairns har varme og fuktige somre og milde og tørre vintre. Regnsesongen begynner typisk å bygge seg opp i desember, og det meste av den årlige nedbøren faller mellom januar og mars. Cairns har dagtemperaturer på 23-31 grader på sommeren og rundt 18-26 grader på vinteren.

Les mer om været i Cairns

Turer og aktiviteter i Cairns

Great Barrier Reef

Flerdagstur

Atherton Tablelands

Dagstur

Tropical North Queensland

Flerdagstur

Daintree Rainforest

Dagstur

Daintree, Cape Tribulation

Dagstur

Great Barrier Reef

Dagstur

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Dykking ved Exmouth.
Inspirasjon
Australia er en av verdens beste dykkedestinasjoner, og en bucket list-destinasjon for ivrige dykkere.
Les artikkelen
Bedarra Island Resort
Inspirasjon
Store opplevelser i komfortable omgivelser er nøkkelordet. Barfotluksus handler ikke om å se og bli sett, men heller om å vende blikket innover og kjenne hvor deilig du har det.
Les artikkelen