K’gari (Fraser Island)

Foto: Tourism Australia

Hjem > Australia > Queensland > K’gari (Fraser Island)
Kart K'gari (Fraser Island)

K’gari (Fraser Island)

Delstat: Queensland

Antall ferskvannsinnsjøer: over 100

Fakta: K’gari er verdens største sandøy.

Turer og aktiviteter

Unike overnattingssteder

Få et tilbud

K’gari ligger nordøst for Sunshine Coast og er verdens største sandøy. Fra Hervey Bay på fastlandet tar det 45 minutter med båt. Øya kan virkelig beskrives som et paradis på jord, med uendelig hvite sandstrender og krystallklart vann.

Øya var tidligere kjent som Fraser Island, men har nå offisielt endret navn tilbake til Butchulla-folkets tradisjonelle stedsnavn: K’gari.

Store deler av K’gari består av regnskog, noe som er overraskende ettersom hele øya er av sand. Trærne vokser rett opp av sanden. I tillegg finnes hele 40 ferskvannsinnsjøer, et innfløkt økosystem og et rikt plante-, dyre- og ikke minst fugleliv. Man regner med at det finnes 350 ulike fuglearter her, og dingoene på K’gari anses å være de mest renrasede i hele Australia.

K’gari er en spesiell og unik øy. Et obligatorisk sted å besøke er Maheno Shipwreck, vraket av et skip som strandet på øya under en syklon i 1935 og som nå er helt nedrustet. I Champagne Pools kan man bade i saltvann og ved Indian Heads kan man sitte i måneskinn og betrakte et hav av sand. Hvalsafari er et must fra august til oktober, og mange velger å leie bil for å kjøre rundt på øya. Her er det obligatorisk å kjøre firehjuls­dreven bil – også veiene er av sand!

Man kan ta en dagstur til K’gari fra Sunshine Coast eller fra Hervey Bay. Likevel anbefaler vi å spandere to til tre dager på denne øya slik at man får tid til å oppleve alle de spesielle stedene. Gå i regnskogen, bad i de innbydende innsjøene og kjør langs den uendelig lange stranden.

Se hva du kan oppleve på K’gari.

Turer og aktiviteter på K’gari

Unike overnattingssteder på K’gari

Gjør drømmereisen til virkelighet

Inspirasjon

Great Barrier Reef.
Inspirasjon
Det 2300 kilometer lange Great Barrier Reef er det største korallrevet i verden. Vi har samlet 10 av de beste opplevelsene på Great Barrier Reef.
Les artikkelen
Bedarra Island Resort
Inspirasjon
Store opplevelser i komfortable omgivelser er nøkkelordet. Barfotluksus handler ikke om å se og bli sett, men heller om å vende blikket innover og kjenne hvor deilig du har det.
Les artikkelen