Whitsunday Islands

Foto: Tourism and Events Queensland

Hjem > Australia > Queensland > Whitsunday Islands
Kart Whitsunday Islands

Whitsunday Islands

Delstat: Queensland

Innbyggertall: 15 000

Antall øyer: 74

Turer og aktiviteter

Unike overnattingssteder

Få et tilbud

Whitsunday Islands, eller Pinseøyene på norsk, er et av de største ferieområdene i Queensland og består av 74 små og store øyer – de fleste ubebodde.

Liker du lange hvite strender, vandreturer gjennom gammel regnskog, vannsport og små idylliske feriebyer, så er Whitsundays noe for deg. Gå heller ikke glipp av et besøk til Whitehaven Beach, stranden med kritthvit silikasand som stadig blir kåret til en av verdens fineste strender.

Øyene ligger på samme breddegrad som Rio de Janeiro og Tahiti, noe som gir et herlig tropisk klima med høye gjennomsnittstemperaturer året rundt. Et besøk til Whitsundays er ikke fullkomment uten et cruise eller en seiltur.

Seiltur i Whitsundays

Et flerdagers cruise med seilbåt er en av de beste måtene å oppleve Whitsundays på. Båtene har ulik størrelse, og på flere kan man delta aktivt med heising av seil eller andre oppgaver på dekk, eller man kan velge å ta det helt rolig og nyte tilværelsen. Turene varer i alt fra 2-6 dager, og i løpet av denne tiden kan man slappe av og sole seg på dekk, bade, snorkle, besøke uberørte øyer og strender, og avslutte dagene med en iskald drink mens man ser på solnedgangen. Det finnes ulike lugartyper, både med og uten eget bad, og alle måltider er inkludert. Har man begrenset med tid finnes det også dagsturer.

Ta kontakt med oss for råd og informasjon om hva slags type seiltur som passer deg best.

Se Whitehaven Beach og Hamilton Island i 360-grader. Dra i filmen for å se deg rundt.

Turer og aktiviteter i Whitsunday Islands

Great Barrier Reef

Flerdagstur

Whitsunday Islands

Flerdagstur

Great Barrier Reef, Whitsunday Islands

Dagstur

Great Barrier Reef, Heart Island

Dagstur

Whitsunday Islands

Flerdagstur

Unike overnattingssteder i Whitsunday Islands

Whitsunday Islands

Gjør drømmereisen til virkelighet

Inspirasjon

Lizard Island.
Inspirasjon
De fleste drømmer om å se Great Barrier Reef med egne øyne en eller annen gang i løpet av livet. Bor du i tillegg på en av øyene som ligger på selve revet kommer du til å få et minne for livet.
Les artikkelen
Byron Bay.
Inspirasjon
Australia er verdenskjent for sine strender. Totalt har landet mer enn 10 000 å velge mellom, så her finnes det utvilsomt en strand for enhver smak.
Les artikkelen