Barossa Valley

Foto: Jacobs Creek Winery, Barossa Valley

Hjem > Australia > South Australia > Barossa Valley
Kart - Barossa Valley

Barossa Valley

Delstat: South Australia

Innbyggertall: ca. 25 000

Best kjent for: Rødvin, spesielt Shiraz. Andre vintyper det produseres mye av er Riesling, Semillon, Grenache og Cabernet Sauvignon.

Anbefalte opplevelser

Turer og aktiviteter

Unike overnattingssteder

Få et tilbud

Australias mest kjente vinområde ligger kun to timers kjøring fra Adelaide og her finnes mer enn 150 vingårder. Her kan man nyte livet på luksuriøse resorter med prisvinnende viner, førsteklasses mat og fantastisk utsikt.

Barossa Valley er et fascinerende område. De grønne åsene og dalene har inspirert mange lokale kunstnere. Ta deg tid til å utforske en av verdens beste vinregioner rik på historie, kultur og kulinariske opplevelser.

Barossa har et middelhavsklima med kjølige somre og regnfulle vintre noe som er perfekt for produksjon av rødvin, og regionen er kjent for sin Shiraz og smak­fulle Cabernet. I regionen ligger også Eden Valley som har rykte for å produsere førsteklasses viner, og da spesielt Riesling og Chardonnay.

Barossa Valley.
Barossa Valley.
Foto: South Australian Tourism Commission

Barossa Valley kombinerer tradisjon og historie med det 21. århundres luksus og kreativitet. En av regionens første nybyggere, Johannes Menge, beskrev i 1836 Barossa som ”the icing on the cake” Han hadde helt rett. Lær om det kortvarige gullrushet på slutten av 1860- tallet. Se bygninger, landskap, kultur og kunst, samt ikke minst smak på vin og lokale matretter. Ta en kjøretur eller rusle en tur og strekk på beina.

Hvis du har leiebil eller bobil anbefaler vi at du tilbringer et par dager i området. Et annet alternativ er å delta på en heldagstur fra Adelaide der man i en liten gruppe og med en kunnskapsrik guide, besøker vingårder der du har mulighet for prøvesmaking. Australiareiser anbefaler ”Best of Barossa”-turen hvor man besøker vinprodusenter som Peter Lehmann, Torbreck, Henschke og Rockford.

Barossa – lev det gode liv!

Anbefalte opplevelser i Barossa Valley

  • Hot Air Baloon
  • Penfold’s «Lag din egen vin»
  • Butcher, Baker, Winemaker Trail
  • Maggie Beer’s Farm Shop
  • Opplev nye smaker på Willunga Farmers’ Market
  • Hentley Farm Restaurant med ulike menyer basert på sesong
Lær om vin i Barossa Valley.

Turer og aktiviteter i Barossa Valley

Barossa Valley

Dagstur

Barossa Valley

Dagstur

Unike overnattingssteder i Barossa Valley

Barossa Valley

Gjør drømmereisen til virkelighet

Inspirasjon

Rigoni's Bistro i Adelaide.
Inspirasjon
Adelaide er en populær destinasjon for matelskere som er ute etter Australias kulinariske høydepunkter, og vin i verdensklasse.
Les artikkelen
Clare Valley.
Inspirasjon
Australia er virkelig et vinland! Så hvorfor ikke legge turen innom et eller flere av vinområdene neste gang du skal til Australia?
Les artikkelen