Flinders Ranges

Foto: Julie Fletcher

Hjem > Australia > South Australia > Flinders Ranges
Kart - Flinders Ranges

Flinders Ranges

Delstat: South Australia

Størrelse: 430 km lang fra nord til sør

Mest kjente landemerke: Wilpena Pound

Anbefalte opplevelser

Turer og aktiviteter

Unike overnattingssteder

Få et tilbud

Flinders Ranges er et av de eldste landskapene på jorden, og ligger bare en fem timers kjøretur fra Adelaide. Dette er et spektakulært område på alle måter. Her finner man bratte fjellrygger, dype juv, knusktørre elveleier og en rustrød jord.

Tusener år gamle aboriginske legender forteller om Drømmetiden og hvordan gigantiske slanger formet dette utrolige landskapet. Bli med på en tur med aboriginsk guide eller kjør selv langs Aboriginal Dreaming Trail for å lære mer.

Wilpena Pound er en utrolig og majestetisk opplevelse, og man blir nærmest målløs når man ser dette naturlige amfiteateret.

Fra det gråblåe daggryet til den dyprøde skumringen endrer Flinders Ranges farge etter hvert som solen vandrer over himmelen og baker landskapet.

Her finner man det klassiske australske dyrelivet. Fargerike papegøyer, små wallabyer, kenguruer og emuer som hviler i skyggen. Og over flyter Australias største rovfugl på de varme luftstrømmene.

Flinders Ranges.
Kom tett på naturen på en vandretur i Flinders Ranges.
Foto: South Australian Tourism Commission

Outbacken

Dette er et øde landskap og enkelte bor flere hundre kilometer fra nærmeste nabo. Og de elsker det. Men husk at treffer du på dem så vil de være svært interessert i en prat.

Lokalbefolkningen får levert post og varer et par ganger i uken av en postmann og de få heldige turistene som får følge ham.

Coober Pedy er byen hvor alle bor i hus under bakken og leter etter opaler i det månelignende landskapet. Her finner du essensen av outback’en i Australia.

Spor av liv

Legendariske personer og deres historier har beveget seg fra outbacken og blitt til folklore. Mange av disse historiene kommer fra gamle vandre- og kvegruter i disse øde områdene av landet. Som Birdsville Track og det merkelige hesteveddeløpet. Eller Strzelecki Track som går langs Australias berømte hundegjerde, som er dobbelt så langt som den kinesiske mur og holder dingoen borte fra sauene.

Få steder i verden er så spektakulære som når Lake Eyre fylles av vann. Denne enorme saltsletten omdannes til et innlandshav med et et yrende fugleliv som dukker opp fra intet. En flytur over Lake Eyre er et minne for livet.

Du vil aldri glemme en tur til Flinders Ranges og South Australias outback.

Anbefalte opplevelser i Flinders Ranges

 • Tur i varmluftsballong
 • Guidede turer med firehjulstrekkere (4WD)
 • Vandreturer (en eller flere dager)
 • Fly over Wilpena Pound
 • Brachina Gorge
 • Fly over Lake Eyre
 • Opaler i Coober Pedy
 • Aboriginsk bergkunst
 • Tur til toppen av Arkaroola
 • Sov under jorden i Coober Pedy
 • Spis en «villdyrtallerken» på the Prairie Hotel
Se alt du kan oppleve i Flinders Ranges.

Turer og aktiviteter i Flinders Ranges

Flinders Ranges

Flerdagstur

Unike overnattingssteder i Flinders Ranges

Flinders Ranges

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Arkaba Walk.
Inspirasjon
Her er 9 høydepunkter du ikke må gå glipp av når du besøker delstaten South Australia.
Les artikkelen
Flinders Ranges.
Blogg
Høsten 2019, lenge før verden stengte sine grenser, hadde jeg fornøyelsen av å utforske området nord for hyggelige Adelaide i South Australia. Her finnes noe av den vakreste outback-naturen Australia har å by på.
Les artikkelen