Kangaroo Island

Den mest vanlige tilbakemeldingen fra de som besøker Kangaroo Island er at det var høydepunktet og den mest minnerike opplevelsen fra turen til Australia.

Foto: Southern Ocean Lodge

Kart Kangaroo Island

Kangaroo Island

Delstat: South Australia

Innbyggertall: ca. 5 000

Antall koalaer: ca. 50 000

Antall kenguruer: ca. 60 000

Anbefalte opplevelser

Turer og aktiviteter

Unike overnattingssteder

Den mest vanlige tilbakemeldingen fra de som besøker Kangaroo Island er at det var høydepunktet og den mest minnerike opplevelsen fra turen til Australia.

Vi er ikke overrasket, for Kangaroo Island er tross alt det beste stedet for å oppleve Australias dyreliv i det fri og her finner man bemerkelsesverdige naturformasjoner som Remarkable Rocks. Alt i alt er det et sted hvor man kommer tett på den unike naturen i Australia og den velkjente vennlige lokalbefolkningen.

Dyreliv i det fri

Enkelte kaller Kangaroo Island en zoologisk hage uten gjerder. Her finner man kenguruer, koalaer, wallabyer, pingviner, echidnaer og et yrende fugleliv. Og langs stranden i Seal Bay kan man rusle rundt blant en koloni av den truede australske sjøløven.

Kangaroo Island gir deg Australias natur og dyreliv på sitt aller beste.

Seal Bay på Kangaroo Island.
Seal Bay på Kangaroo Island.
Foto: SATC

Kultur og historie

Med alt sitt fantastiske dyreliv og sin naturlige skjønnhet kan man lett tro at Kangaroo Island er ubebodd. Selv om det bare bor 4.500 fastboende her så har øya en fascinerende historie å fortelle. Fra de utrolige historiene om rømte straffanger og selfangere til den stolte historien om at de første frie Australienerne bosatte seg her. Øya har en historie som selv i australsk sammenheng er unik.

I dag bor det gårdbrukere, vinprodusenter, kunstnere, kokker og en rekke vennlige og imøtekommende mennesker her. De er stolte av øya og viser den mer enn gjerne frem for besøkende.

Overveldende natur

Forrevne klipper langs kysten, lune viker mellom bratte nes, den australske bushen og bølgende åser med jordbruksland. Alt dette og mer til finner man her. Remarkable Rocks og Admiral Arch er to av Australias fascinerende naturskapte underverker.

På Kangaro Island er øde strender nettopp det – med mindre du skulle kommer over en kenguru eller en sjøløve.

En stor øy

Kangaroo Island er 155 kilometer tvers over og praktisk talt fullpakket med steder å se og ting å gjøre. Noe som betyr at du bør sette av tid for å utforske alle underverkene.

Anbefalte opplevelser på Kangaroo Island

  • Seal Bay Conservation Park
  • Kangaroo Island Marine Experiences
  • Kangaroo Island Spirits
  • Stå på sandbrett (sand board) i Little Sahara
  • Svøm med delfiner
  • Remarkable Rocks
  • Smak på Ligurian-honning og andre ferske lokale produkter
  • Admirals Arch
Se alt du kan oppleve på Kangaroo Island.

Turer og aktiviteter på Kangaroo Island

Unike overnattingssteder på Kangaroo Island

Gjør drømmereisen til virkelighet

Inspirasjon

Hold deg oppdatert

Vær den første som får tilgang til reisenyheter, eksklusive tilbud og inspirerende tips.