Søk
Generic filters
Velg en side

Murray River

Den mektige og majestetiske Murray River er full av kontraster der den slynger seg gjennom landskapet i rundt 600 kilometer.

Turer og aktiviteter

Murray River

Delstat: South Australia

Lengde: 2508 km (Australias lengste)

Bli kjent med Murray River

Den mektige og majestetiske Murray River ligger mindre enn to timers kjøring fra Adelaide. Den livgivende elven er full av kontraster der den slynger seg gjennom landskapet i rundt 600 kilometer.

Dette er et flott område å utforske og du vil oppdage mye nytt og spennende i denne mangfoldige regionen. Fuglelivet er variert, og langs elven finnes mer enn 300 ulike arter av vannfugler og tusenvis av trekkfugler.

Begynn ditt eventyr langs Murray River i en av South Australias «two river»-regioner. Fra Murray Bridge strekker området seg nordover mot Barossa og Pinnaroo, og i vest starter den i Blanche og strekker seg forbi Renmark.

Murray River

Murray River er rundt 130 millioner år gammel. I tusener av år var den og Coorong tilholdsted for Ngarrindjeri og Nganguraku folket. Europeiske nybyggere kom på 1800-tallet og brukte elven til transport og vanning.

Båttransport på elven ville ikke vært mulig uten de mange demningene og slusene som kan dateres tilbake til begynnelsen av 1900-tallet. 14 sluser er i bruk den dag i dag. Det er 11 ulike fergestrekninger på elven og disse er gratis å bruke.

Elvecruise

Bli med på et cruise med Australias største hjuldamper Murray Princess, eller et mer intimt cruise med Murray Expeditions og opplev det rike dyrelivet langs elvebredden.

Langs elven ligger en rekke små historiske byer. Trenger du en pause fra båtlivet, for å fiske, padle kano, bade eller stå på vannski, er det bare å stikke innom en av disse for å oppleve landsbygdas gjestfrihet.

Sov under stjernene

Kom tett på naturen og overnatt på en campingplass ved Mannum, Long Island, Berri og Renmark. Ta på deg gode sko, bring et teppe og utforsk bushen. Sov under stjernene i en av regionens mange nasjonalparker.

Fuglelivet er fortryllende. Langs elven finnes mer enn 300 ulike arter av vannfugl og tusenvis av trekkfugler.

Pakk badetøyet og ha en fantastisk tur med moro, eventyr og avslappning ved Murray River.

Anbefalte opplevelser

  • Elvecruise med Murray Princess eller Proud Mary
  • Fugletitting i Gluepot Reserve
  • Banrock Station & Wetland Centre
  • Ngaut Ngaut Aboriginal site
  • Jet skiing, kanopadling og andre vannaktiviteter
husbåt på murray river

Husbåt på Murray River

Turer og aktiviteter

Gjør drømmereisen til virkelighet

Inspirasjon

utforsk landskapet i flinders ranges

Topp 9 høydepunkter i South Australia

Her er 9 høydepunkter du ikke må gå glipp av når du besøker delstaten South Australia.

Pin It on Pinterest