Great Ocean Road

Great Ocean Road er en av Australias flotteste kystveier, der den svinger seg langs den røffe sørkysten av Victoria.

Foto: Roberto Seba

Kart Great Ocean Road

Great Ocean Road

Delstat: Victoria

Lengde: 243 kilometer

Største attraksjon: De 12 apostler

Turer og aktiviteter

Great Ocean Road er en av Australias flotteste kystveier, der den svinger seg langs den røffe sørkysten av Victoria. Underveis passerer man surfestrender i verdensklasse, der Bells Beach er den tøffeste, bortgjemte bukter og spisse klipper. Steinformasjonene De tolv apostler er den mest kjente attraksjonen, men det finnes utrolig mye mer å se å gjøre underveis.

Den 243 kilometer lange kjørestrekningen passerer fiskelandsbyer, regnskog, gylne badestrender og nasjonalparker. Tar man en nærmere kikk vil man se et variert dyreliv, inkludert kenguruer og koalaer, og hvaler utenfor kysten når det er sesong for dette. Ta deg god tid til å stoppe på de koselige tettstedene underveis, spis fersk sjømat, slapp av og nyt reisen.

Great Ocean Road kan være en del av en kjørerute mellom Melbourne og Adelaide, eller man kan ta en rundtur fra Melbourne. Vi anbefaler også å inkludere den naturskjønne Grampians National Park hvis tiden tillater det, uansett om man kjører mot Adelaide eller skal returnere til Melbourne.

Great Ocean Walk

Et alternativ til å kjøre strekningen er å gå The Great Ocean Walk, som er en 104 kilometer lang vandrerute som følger kysten fra tettstedet Apollo Bay og helt til De tolv apostlene. Vandreruten har blitt lagt opp slik at man kan gå kortere eller lengre strekninger av den, og passer derfor for nesten alle – uansett formnivå. De korteste gåturene er på mellom to til tre timer i lengde, og de varierer i vanskelighetsgrad fra lette til ganske krevende. Det finnes et stort utvalg av overnattingssteder underveis, fra hytter og campingplasser til luksuriøse spa-resorter.

Se alt du kan oppleve på Great Ocean Road.

Turer og aktiviteter på Great Ocean Road

Gjør drømmereisen til virkelighet

Inspirasjon

Hold deg oppdatert

Vær den første som får tilgang til reisenyheter, eksklusive tilbud og inspirerende tips.