Melbourne

Foto: Emily Godfrey

Hjem > Australia > Victoria > Melbourne
Kart - Melbourne

Melbourne

Delstat: Victoria

Innbyggertall: 4 900 000

Fun fact: Ingen annen by i verden har så mange kafeer og restauranter per innbygger som Melbourne.

Anbefalte opplevelser

Været i Melbourne

Turer og aktiviteter

Få et tilbud

Melbourne er byen som vet hvordan man skal nyte livet. Velg mellom de mange restaurantene, konsertene, teatrene, festivalene og de store sportsarrange­mentene. Alt finnes tilgjengelig i byen som har en spektakulær blanding av ny og gammel arkitektur, elegante gater og overdådige parker og hager.

Med sine drøyt 4 millioner innbyggere er Melbourne Australias nest største by, og hovedstad i delstaten Victoria.

Mat og drikke

Melbourne har en levende lidenskap for mat og drikke, noe som gjenspeiles i tusenvis av restauranter og barer som byr på gastronomiske opplevelser fra hele verden.

Byen er en smeltedigel når det kommer til matopplevelser, med restauranter som kombinerer smaker fra alle verdenshjørner. Her finner man alt fra det helt klassiske kjøkken til det virkelig eksotiske. Dra til bydelen Richmond for vietnamesisk, Carlton for italiensk, Fitzroy for spansk tapas og Chinatown for autentisk kinamat.

Melbourne.
Gå gjennom Melbourne bortgjemte gater.

Arkader og bakgater

Byens nettverk av arkader, dvs. bortgjemte gater, er det mest omfattende i hele Australia. Block Arcade mellom Collins og Elizabeth Street ble bygget i 1891 og er kronen på verket. Det finnes en rekke arkader i sentrum av byen, alle beliggende kun et kvartal unna Collins Street. Ta en spasertur og finn bortgjemte kafeer, restauranter, barer og butikker. Det er et must å bruke litt tid på å gå gjennom arkadene, og kanskje får du en litt større forståelse av byens sjel og hvorfor innbyggerne setter så stor pris på den.

Vil du kombinere jobb og ferie? Les om Workation i Melbourne på workations.no.

Anbefalte opplevelser i Melbourne

  • Oppdag historiske arkader og gater der det finnes mange restauranter, cafeer, barer og motebutikker, eller tilbring tid i en av byens mange parker.
  • Opplev byens store interesse for sport. Enten det er fotball, cricket, rugby eller annen sport; besøk gjerne sportsarenaene.
  • Delta på en festival. I Melbourne har det meste sin egen festival, alt fra mat, film, kunst og musikkfestivaler, til litteratur og kunsthåndverk.
  • Besøk St.Kilda som med sine badestrender, restauranter og barer er en oase i storbyen.
Se alt du kan oppleve i Melbourne.

Været i Melbourne

Klimaet i Victoria preges av de ulike klimasonene man finner i staten, fra de varme og tørre regionene i nordvest til de snøkledde fjellområdene i nordøst. Melbourne har rykte på seg for å ha svært skiftende vær, og mange påstår at byen kan ha fire årstider på en dag. Vanligvis har byen et temperert klima med varme somre, kjølige vintre og mildt vær både vår og høst.

Gjennomsnittstemperaturen om sommeren ligger på 25 grader og på 14 grader om vinteren. Byen får mest nedbør mellom mai og oktober.

Les mer om været i Melbourne

Turer og aktiviteter i Melbourne

Melbourne

Dagstur

Melbourne

Dagstur

Mornington Peninsula

Dagstur

French Island, Phillip Island

Dagstur

Great Ocean Road, Phillip Island, Wilsons Prom

Flerdagstur

Great Ocean Road

Dagstur

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Phillip Island.
Inspirasjon
Dette er høydepunktene du ikke må gå glipp av når du besøker delstaten Victoria.
Les artikkelen
St Kilda, Melbourne.
Inspirasjon
Graden av kreativitet og innovasjon blant restaurantene i Melbourne er imponerende.
Les artikkelen