Søk
Generic filters
Velg en side

Melbourne

Melbourne er byen som vet hvordan man skal nyte livet. Velg mellom de mange restaurantene, konsertene, teatrene, festivalene og de store sportsarrange­mentene.

Turer og aktiviteter

Melbourne

Delstat: Victoria

Innbyggertall: 4 900 000

Fun fact: Ingen annen by i verden har så mange kafeer og restauranter per innbygger som Melbourne.

Bli kjent med Melbourne

Melbourne er byen som vet hvordan man skal nyte livet. Velg mellom de mange restaurantene, konsertene, teatrene, festivalene og de store sportsarrange­mentene. Alt finnes tilgjengelig i byen som har en spektakulær blanding av ny og gammel arkitektur, elegante gater og overdådige parker og hager.

Med sine drøyt 4 millioner innbyggere er Melbourne Australias nest største by, og hovedstad i delstaten Victoria.

Mat og drikke

Melbourne har en levende lidenskap for mat og drikke, noe som gjenspeiles i tusenvis av restauranter og barer som byr på gastronomiske opplevelser fra hele verden.

Byen er en smeltedigel når det kommer til matopplevelser, med restauranter som kombinerer smaker fra alle verdenshjørner. Her finner man alt fra det helt klassiske kjøkken til det virkelig eksotiske. Dra til bydelen Richmond for vietnamesisk, Carlton for italiensk, Fitzroy for spansk tapas og Chinatown for autentisk kinamat.

Arkader og bakgater

Byens nettverk av arkader, dvs. bortgjemte gater, er det mest omfattende i hele Australia. Block Arcade mellom Collins og Elizabeth Street ble bygget i 1891 og er kronen på verket. Det finnes en rekke arkader i sentrum av byen, alle beliggende kun et kvartal unna Collins Street. Ta en spasertur og finn bortgjemte kafeer, restauranter, barer og butikker. Det er et must å bruke litt tid på å gå gjennom arkadene, og kanskje får du en litt større forståelse av byens sjel og hvorfor innbyggerne setter så stor pris på den.

Se filmen under for mer informasjon:

Anbefalte opplevelser

  • Oppdag historiske arkader og gater der det finnes mange restauranter, cafeer, barer og motebutikker, eller tilbring tid i en av byens mange parker.
  • Opplev byens store interesse for sport. Enten det er fotball, cricket, rugby eller annen sport; besøk gjerne sportsarenaene.
  • Delta på en festival. I Melbourne har det meste sin egen festival, alt fra mat, film, kunst og musikkfestivaler, til litteratur og kunsthåndverk.
  • Besøk St.Kilda som med sine badestrender, restauranter og barer er en oase i storbyen.
cricket på mcg

Cricket-kamp på MCG (Melbourne Cricket Ground).

Været i Melbourne

Klimaet i Victoria preges av de ulike klimasonene man finner i staten, fra de varme og tørre regionene i nordvest til de snøkledde fjellområdene i nordøst. Melbourne har rykte på seg for å ha svært skiftende vær, og mange påstår at byen kan ha fire årstider på en dag. Vanligvis har byen et temperert klima med varme somre, kjølige vintre og mildt vær både vår og høst.

Gjennomsnittstemperaturen om sommeren ligger på 25 grader og på 14 grader om vinteren. Byen får mest nedbør mellom mai og oktober.

fint vær på st kilda

Godværsdag på St.Kilda-stranden i Melbourne. Foto: Josie Withers photography

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Republica på St.Kilda-stranden.

Guide til de beste spisestedene i Melbourne

Kreativiteten og innovasjonen blant restaurantene i Melbourne er imponerende. Verdensberømte kokker kjemper en beinhard kamp om heder og ære.

pingviner på phillip island

Topp 9 høydepunkter i Victoria

Dette er høydepunktene du ikke må gå glipp av når du besøker delstaten Victoria.

Wilsons Promontory National Park.

Kjør kystveien mellom Sydney og Melbourne

Kystveien mellom Sydney og Melbourne er en av Australias vakreste kjørestrekninger. Den varierte kjøreturen tar deg gjennom søvnige kystbyer, nasjonalparker som yrer av dyreliv og lange folketomme strender.

Pin It on Pinterest