Søk
Generic filters
Velg en side

Western Australia

Western Australia er den største delstaten i Australia, og dekker nesten en tredjedel av kontinentet. Området er omtrent like stort som hele Vest-Europa.

Reiseforslag

Western Australia

Delstat:

Western Australia

Bli kjent med Western Australia

Western Australia er den største delstaten i Australia, og dekker nesten en tredjedel av kontinentet. Området er omtrent like stort som hele Vest-Europa. De aller fleste innbyggerne bor i hovedstaden Perth i det sørvestlige hjørnet av delstaten. Resten er Australias ville vesten, et tynt befolket pionerland der man i hovedsak lever av gruvedrift, kvegdrift og turisme.

Lengst nord ligger en av verdens mest utilgjengelige villmarker, The Kimberley. Inngangsporten til Kimberley er kystbyen Broome, en avslappet by med en av Australias bedre strender, Cable Beach. Sør for Broome kan man svømme med hvalhai mellom april og juli på Ningaloo Reef, og mate delfiner i Monkey Mia.

Sør for Perth finner man det verdenskjente vinområdet Margaret River, og enda lengre sørøst finner man kritthvite strender på rekke og rad, dra for eksempel til Denmark, Albany og Esperance. Avstandene er store i Western Australia, men likevel er det med bil og bobil man virkelig opplever essensen av delstaten.

Høydepunkter

 

  • Monkey Mia, hvor ville delfiner kommer inn til stranden to ganger om dagen.
  • Pinnacles, et månelignende ørkenområde hvor svære søyler av kalkstein stikker opp av den gule sanden.
  • Kimberley, et nesten folketomt område med urørt villmark og fantastisk natur.
  • Ningaloo Reef, korallrevet som nesten overgår Great Barrier Reef og med et utrolig variert og fargerikt undervannsliv, bl.a. hvalhaier.
  • Margaret River, et frodig område i et ellers tørt landskap med noen av Australias beste vingårder og mange bra surfesteder.

Se filmen under for mer informasjon:

Unn deg noe ekstra

Bo på noen av Western Australias mest unike og luksuriøse overnattingssteder.

Sal Salis Ningaloo Reef

Sal Salis Ningaloo Reef

Sal Salis – en luksuscamp beliggende akkurat der ødemarken møter korallrevet helt ytterst på vestkysten av Australia. Sal Salis miljøvennlige prinsipper sørger for at du som gjest har minimal innvirkning på de naturlige omgivelsene.

El Questro Homestead

El Questro Homestead

Kimberley er et av verdens siste øde villmarksområder, og i El Questro Wilderness Park kan du utforske steder der få andre mennesker har vært.

Cape Lodge

Cape Lodge

Cape Lodge er perfekt plassert på sin egen vingård i den fortryllende Margaret River vinregionen, helt på sørvestspissen av Australia.

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Sydney

16 fantastiske steder du må oppleve i Australia

Australia er et stort land, med utrolig mange flotte steder og opplevelser.

Australias beste vinregioner

Australia er virkelig et vinland! Så hvorfor ikke legge turen innom et eller flere av vinområdene neste gang du skal til Australia?

Pin It on Pinterest