Western Australia

Western Australia er den største delstaten i Australia, og dekker nesten en tredjedel av kontinentet. Området er omtrent like stort som hele Vest-Europa.

Foto: Tourism Western Australia

Kart Western Australia

Western Australia

Innbyggertall: 2 700 000

Største by: Perth

Destinasjoner

Reiseforslag

Unike overnattingssteder

Turer og aktiviteter

Western Australia er den største delstaten i Australia, og dekker nesten en tredjedel av kontinentet. Området er omtrent like stort som hele Vest-Europa.

De aller fleste innbyggerne bor i hovedstaden Perth i det sørvestlige hjørnet av delstaten. Resten er Australias ville vesten, et tynt befolket pionerland der man i hovedsak lever av gruvedrift, kvegdrift og turisme.

Lengst nord ligger en av verdens mest utilgjengelige villmarker, The Kimberley. Inngangsporten til Kimberley er kystbyen Broome, en avslappet by med en av Australias bedre strender, Cable Beach. Sør for Broome kan man svømme med hvalhai mellom april og juli på Ningaloo Reef, og mate delfiner i Monkey Mia.

Sør for Perth finner man det verdenskjente vinområdet Margaret River, og enda lengre sørøst finner man kritthvite strender på rekke og rad, dra for eksempel til Denmark, Albany og Esperance. Avstandene er store i Western Australia, men likevel er det med bil og bobil man virkelig opplever essensen av delstaten.

Se alt du kan oppleve i Western Australia.

Høydepunkter i Western Australia

  • Monkey Mia, hvor ville delfiner kommer inn til stranden to ganger om dagen.
  • Pinnacles, et månelignende ørkenområde hvor svære søyler av kalkstein stikker opp av den gule sanden.
  • Kimberley, et nesten folketomt område med urørt villmark og fantastisk natur.
  • Ningaloo Reef, korallrevet som nesten overgår Great Barrier Reef og med et utrolig variert og fargerikt undervannsliv, bl.a. hvalhaier.
  • Margaret River, et frodig område i et ellers tørt landskap med noen av Australias beste vingårder og mange bra surfesteder.

Destinasjoner i Western Australia

Reiseforslag til Western Australia

Unike overnattingssteder i Western Australia

Turer og aktiviteter i Western Australia

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Hold deg oppdatert

Vær den første som får tilgang til reisenyheter, eksklusive tilbud og inspirerende tips.