fbpx
23 31 77 00 [email protected]
SØK
Generic filters
Exact matches only
Velg en side

Andre destinasjoner i Western Australia

Western Australia er mer enn storbyen Perth. Under er noen andre destinasjoner vi anbefaler i denne store delstaten.

Turer og aktiviteter

Øvrige Western Australia

Ningaloo Reef

hvalhai på ningaloo reef

Svøm med hvalhai på Ningaloo Reef. Foto: Tourism WA

Ningaloo Reef er et fantastisk korallrev som ligger 1200 km nord for Perth. Det er mange som mener at Ningaloo Reef overgår Great Barrier Reef i Queensland. Ningaloo Reef, som står på verdensarvlisten, har et utrolig variert og fargerikt undervannsliv.

Verdens største fisk, hvalhaien, holder til i området ved Ningaloo Reef mellom april og juli hvert år. Det er mulig å svømme med disse majestetiske dyrene på organiserte turer i dette tidsrommet. Det er også mulig å se skilpadder og sjøkuer.

Monkey Mia

delfiner i monkey mia

Delfiner i Monkey Mia. Foto: Australia’s Coral Coast

Monkey Mia er et populært turistområde ca. 900 km nord for Perth og er aller mest kjent for sine delfiner. Delfinene har daglig i mer enn 50 år kommet helt inn til strendene i området, så her er det gode muligheter til å få sett de på nært hold.

Karijini National Park

karijini national park

Legg ut på et 4WD-eventyr i Karijini National Park. Foto: Tourism WA

Karijini National Park er den nest største nasjonalparken i Western Australia og her finnes noen av de vakreste omgivelsene man kan tenke seg. Bo her et par netter og få en autentisk ”outback”-opplevelse.

Broome

kamel på cable beach

Ri kamel inn i solnedgangen på Cable Beach i Broome. Foto: Tourism WA

2400 kilometer nord for Perth, ved grensen til den store ørkenen Great Sandy Desert, ligger perlen i den nordlige delen av Western Australia, Broome. Dette er en gammel perlefiskerby med noen tusen innbyggere, et deilig vinterklima og 22 kilometer med flott, tropisk badestrand med kritthvit sand og turkis­blått hav.

Broome er et bra utgangspunkt for turer i det ville og vakre Kimberley. Vi anbefaler et par dager her uansett om du kjører selv eller skal på en flerdagstur som starter her.

Kimberley

helikopter over bungle bungle

Helikopter over Bungle Bungle i Kimberley. Foto: Tourism WA

Kimberley tilbyr noen av de mest unike villmarksopplevelsene i Australia. Området dekker nærmere 423 000 kvadratkilometer og regionen huser færre mennesker enn nesten noe annet område på jorden. Her finner man flere enorme nasjonalparker, spektakulære juv, store fossefall, og en nesten uberørt kystlinje med et utrolig undervannsliv. Det er også et område hvor man kan få et autentisk innblikk i livet til aboriginere, lære om deres historie, se deres bergkunst eller smake på ”bush tucker”, som er maten de finner og lever av i naturen.

Sør for Perth

lucky bay

Lucky Bay i Cape Le Grande National Park. Foto: Tourism WA

Området sørvest for Perth er en flott kjør-selv destinasjon, og her er det heller ikke så langt mellom høydepunktene. Området kjennetegnes av lange, familievennlige strender, gode forhold for surfing, mat og vin i verdensklasse og hyggelige småbyer. Busselton, Yallingup, Margaret River og Cape Leeuwin er noen av stedene vi anbefaler å kjøre innom.

Sørøst for Perth ligger to andre flotte feriedestinasjoner. I Denmark finner man nasjonalparker med strender i verdensklasse, mens Albany har spennende naturformasjoner, et interessant hvalmuseum og selvfølgelig enda flere vakre strender.

Start planleggingen av drømmereisen

Litt ekstra luksus i ferien?

Bo på noen av Western Australias mest unike og luksuriøse overnattingssteder.

Sal Salis Ningaloo Reef

Sal Salis Ningaloo Reef

Sal Salis – en luksuscamp beliggende akkurat der ødemarken møter korallrevet helt ytterst på vestkysten av Australia. Sal Salis miljøvennlige prinsipper sørger for at du som gjest har minimal innvirkning på de naturlige omgivelsene.
El Questro Homestead

El Questro Homestead

Kimberley er et av verdens siste øde villmarksområder, og i El Questro Wilderness Park kan du utforske steder der få andre mennesker har vært.
Cape Lodge

Cape Lodge

Cape Lodge er perfekt plassert på sin egen vingård i den fortryllende Margaret River vinregionen, helt på sørvestspissen av Australia.