Andre destinasjoner i Western Australia

Foto: Lauren Bath

Hjem > Australia > Western Australia > Andre destinasjoner i Western Australia

Rottnest Island

Kart - Rottnest Island

Rottnest Island ligger 19 kilometer fra Perth. Ankomst med båt, helikopter eller ferge (90 minutter fra Perth og 25 minutter fra Fremantle). Øya er populær både som feriemål blant australierne og for dagsutflukter for turister. Det er mulig å bli med på en guidet busstur, eller oppdage øya på sykkel eller til fots. Rottnest Island er ikke større enn at man bruker om lag tre og en halv time øya rundt med sykkel. Her ligger det usjenerte, idylliske strender og med snorkel og dykkermaske kan det spennende undervannslivet oppleves.

I tillegg kan man stifte bekjentskap med kenguruens lille, kosedyrlignende slektning Quokka. Den har et tilsynelatende permanent smil om munnen, som har gitt den et rykte som verdens blideste dyr, og dermed også blitt en selfie-yndling.

Ningaloo Reef

Kart - Ningaloo Reef

Ningaloo Reef er et fantastisk korallrev som ligger 1200 km nord for Perth. Det er mange som mener at Ningaloo Reef overgår Great Barrier Reef i Queensland. Ningaloo Reef, som står på verdensarvlisten, har et utrolig variert og fargerikt undervannsliv.

Verdens største fisk, hvalhaien, holder til i området ved Ningaloo Reef mellom april og juli hvert år. Det er mulig å svømme med disse majestetiske dyrene på organiserte turer i dette tidsrommet. Det er også mulig å se skilpadder og sjøkuer.

Monkey Mia

Kart - Monkey Mia

Monkey Mia er et populært turistområde ca. 900 km nord for Perth og er aller mest kjent for sine delfiner. Delfinene har daglig i mer enn 50 år kommet helt inn til strendene i området, så her er det gode muligheter til å få sett de på nært hold.

Karijini National Park

Kart - Karijini NP

Karijini National Park er den nest største nasjonalparken i Western Australia og her finnes noen av de vakreste omgivelsene man kan tenke seg. Bo her et par netter og få en autentisk ”outback”-opplevelse.

Broome

Kart - Broome

2400 kilometer nord for Perth, ved grensen til den store ørkenen Great Sandy Desert, ligger perlen i den nordlige delen av Western Australia, Broome. Dette er en gammel perlefiskerby med noen tusen innbyggere, et deilig vinterklima og 22 kilometer med flott, tropisk badestrand med kritthvit sand og turkis­blått hav.

Broome er et bra utgangspunkt for turer i det ville og vakre Kimberley. Vi anbefaler et par dager her uansett om du kjører selv eller skal på en flerdagstur som starter her.

Kimberley

Kart - Kimberley

Kimberley tilbyr noen av de mest unike villmarksopplevelsene i Australia. Området dekker nærmere 423 000 kvadratkilometer og regionen huser færre mennesker enn nesten noe annet område på jorden. Her finner man flere enorme nasjonalparker, spektakulære juv, store fossefall, og en nesten uberørt kystlinje med et utrolig undervannsliv. Det er også et område hvor man kan få et autentisk innblikk i livet til aboriginere, lære om deres historie, se deres bergkunst eller smake på ”bush tucker”, som er maten de finner og lever av i naturen.

Sør for Perth

Kart - South West

Området sørvest for Perth er en flott kjør-selv destinasjon, og her er det heller ikke så langt mellom høydepunktene. Området kjennetegnes av lange, familievennlige strender, gode forhold for surfing, mat og vin i verdensklasse og hyggelige småbyer. Busselton, Yallingup, Margaret River og Cape Leeuwin er noen av stedene vi anbefaler å kjøre innom.

Sørøst for Perth ligger to andre flotte feriedestinasjoner. I Denmark finner man nasjonalparker med strender i verdensklasse, mens Albany har spennende naturformasjoner, et interessant hvalmuseum og selvfølgelig enda flere vakre strender.

Gjør drømmereisen til virkelighet

Unike overnattingssteder i Western Australia

Margaret River