Perth

Foto: Tourism Western Australia

Kart - Perth

Perth

Delstat: Western Australia

Innbyggertall: 2 300 000

Fun fact: Perth er den mest isolerte byen i verden. Det er kortere til Singapore enn til Australias hovedstad, Canberra.

Anbefalte opplevelser

Været i Perth

Turer og aktiviteter

Få et tilbud

Solfylte Perth er delstatshovedstaden i Western Australia, og er kanskje Australias reneste by. Byen ligger naturskjønt til ved Swan River, og den beste utsikten får man fra Kings Park and Botanic Garden – en av verdens største byparker.

Bysentrum er ikke større enn at man kan gå til de aller fleste severdigheter, shopping og restauranter. Ta en lang lunsj ved elven eller på stranden, og nyt det brede kulinariske tilbudet som Perth byr på.

I selve bysentrum finner du forretningsstrøket med skyskrapere og gågater som inneholder et bredt utvalg av butikker, restauranter, barer og kjøpesentre. Vil du oppleve den kulturelle siden av Perth anbefaler vi å besøke bydelen Northbridge, der du finner spennende restauranter og kafeer, og flere museer, blant annet Art Gallery of Western Australia.

Cottesloe Beach i Perth.
Cottesloe Beach i Perth.
Foto: Tourism Western Australia

Strandaktiviteter på Cottesloe Beach

Glem heller ikke byens mange strender som alle vender vestover, noe som betyr spektakulære solnedganger når solen forsvinner ned i horisonten av Det indiske hav. Scarborough Beach og Cottesloe Beach er byens mest kjente strender, og når man er ferdig med å svømme, surfe og sole seg kan man boltre seg i et stort utvalg av trendy barer og restauranter med havutsikt.

Rottnest Island.
Pinky Beach og Bathurst Lighthouse på Rottnest Island.
Foto: Tourism Western Australia

Anbefalte opplevelser i Perth

  • Swan Valley, besøk en av de lokale vingårdene som kun ligger en halvtimes kjøring fra bysentrum.
  • Besøk de populære bystrendene Scarborough og Cottesloe.
  • Nyt utsikten over Swan River fra Kings Park and Botanic Garden.
  • Fremantle – en sjarmerende havneby kun 30 minutter fra Perth. Besøker man Australias vestkyst så bør man absolutt ta en tur hit. Byen ligger ved munningen til Swan River rett ved Det indiske hav.
  • Rottnest Island – en øy utenfor Fremantle med en fargerik historie og som er et idyllisk reisemål med vakre strender og storslått natur- og dyreliv.
Bli bedre kjent med Perth.

Været i Perth

Delstaten Western Australia er så stort at det har flere klimasoner. Perth har flere soldager enn noen andre australske delstatshovedsteder, og klimaet er varmt og solrikt. Det regner mest mellom mai og september, og den varmeste måneden er vanligvis februar der gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 31 grader. En sjøbris med tilnavnet «The Fremantle Doctor» er ofte velkommen da den kjøler ned luften på de varmeste dagene. Vintrene er milde og temperaturen ligger på mellom 18-21 grader.

Les mer om været i Perth

Turer og aktiviteter i Perth

Perth, Fremantle

Dagstur

Cervantes, Pinnacles, Lancelin

Dagstur

Perth – Broome

Flerdagstur

Western Australia

Flerdagstur

Rottnest Island

Dagstur

Ta også turen til Fremantle

Fremantle er havnebyen til Perth og man bør ta en tur hit ved et besøk på vestkysten av Australia.

Byen ligger ved munningen av Swan River helt ute ved det Indiske Hav. Fremantle er en sjarmerende liten by og kjent for sine mange kafeer. Dette var den første europeiske kolonien i Western Australia, etablert i 1829. Som så mange andre steder i landet var det først en fangeby, og mange av de vakre bygningene som i dag gir Fremantle en egen atmosfære ble bygget av straffanger.

Little Creatures i Fremantle.
Bryggeriet Little Creatures i Fremantle.
Foto: Tourism Western Australia

Vil du vite mer om koloniens første tid og straffangene er et besøk til Fremantle Prison Museum vel verdt tiden.

Like utenfor Fremantle ligger Rottnest Island, en øy med en fargerik historie som nå er et idyllisk reisemål. Vi anbefaler absolutt å inkludere en dagstur ut dit.

Start planleggingen av drømmereisen

Inspirasjon

Great Ocean Walk.
Inspirasjon
Australia har et stort utvalg av fotturer som garanterer store naturopplevelser.
Les artikkelen
Clare Valley.
Inspirasjon
Australia er virkelig et vinland! Så hvorfor ikke legge turen innom et eller flere av vinområdene neste gang du skal til Australia?
Les artikkelen