Foto: Destination NSW

Hjem > Blogg > Besøk Vivid Sydney – verdens største kreative festival

Besøk Vivid Sydney – verdens største kreative festival

Sist oppdatert:

I Sydney arrangeres hvert år verdens største festival for lys, musikk og kreativitet. I løpet av 3 uker i mai og juni forvandles byen til et magisk eventyrland etter mørkets frembrudd.

Vivid Sydney tiltrekker årlig rundt 2,3 millioner besøkende, som blant annet kan se Sydney Opera House, Customs House og Taronga Zoo ikledd gigantiske lysinstallasjoner, lasershow, animasjoner og 3D projeksjoner. Festivalprogrammet består også av konserter, kreative foredrag og workshops, så her er det virkelig mulighet til å fordype seg.

Under har vi listet opp 5 ting du kan gjøre under Vivid Sydney:

Utforsk bydelene som deltar i festivalen
Ta med kameraet og gå på sightseeing etter mørkets frembrudd. Mange av fargeshowene er konsentrert i området rundt Circular Quay og Darling Harbour. Men det er er nå flere steder som er verdt å få med, så ta også turen til Barangaroo, Luna Park, Chatswood og Taronga Zoo.

Gå Vivid Light Walk
Vivid Light Walk er en rute til fots gjennom Sydney som inkluderer 57 lysinstallasjoner. Ruten er på drøyt 8,5 kilometer og passerer Circular Quay, The Rocks, Barangaroo, Darling Harbour, Darling Square, Darling Quarter, The Goods Line og Central Station. Det er mye å se underveis, så ikke bli overrasket om du trenger flere kvelder på å fullføre gåturen.

Tre unike måter å oppleve Vivid på
1 – Bestill bord på restauranten Bennelong på Sydney Opera House. Den australske mesterkokken Peter Gilmore serverer australske råvarer av høyeste kvalitet med en moderne vri. Sammen med en uforglemmelig utsikt er dette en kveld du sent vil glemme.
2 – Klatre til toppen av Sydney Harbour Bridge for å se lysinstallasjonene i fugleperspektiv. Å klatre til topps er verken så skummelt eller slitsomt som det høres ut, og er noe de aller fleste klarer.
3 – Se lysshowet på et cruise i havneområdet. Fra havnen har dere perfekt utsikt til de ulike installasjonene fra ulike vinkler. Vi anbefaler en helkveld på et middagscruise.

Slipp fri fantasien på Vivid Ideas
Vivid Ideas løper parallelt med festivalen og er en årlig feiring av innovasjon og kreativitet. Programmet er bredt og samler Australias kreative hoder innen design, arkitektur, film, animasjon og PR.

Se en forestilling under Vivid Music
Hvert år er Sydney Opera House vertskap for en lang rekke australske og internasjonale artister, som en del av Vivid Music. I tillegg arrangeres det konserter og andre forestillinger på både mindre barer og større scener i hele byen.

Vivid Sydney arrangeres hver kveld mellom kl. 18 og 23 i perioden 26. mai til 17. juni 2023.

Kontakt en av våre dyktige Australiaspesialister hvis du ønsker mer informasjon eller vil bestille en reise til Sydney.

Les også

Fiordland.
Inspirasjon
Drømmer du om å reise rundt på New Zealand men er usikker på hvilke steder du skal besøke?
Les artikkelen
Britz.
Inspirasjon
Stadig flere reiser på biltur for å se mest mulig av annerledeslandet. Australia er kjent for vakker, variert natur og unikt dyreliv, og en av de beste måtene å oppleve dette er på fire hjul.
Les artikkelen