.

Hjem > Blogg > Bli med på en guidet byvandring i Perth

Bli med på en guidet byvandring i Perth

Sist oppdatert:

Hvis du ønsker et grundig innblikk i hva Perth har å by på når det kommer til historie, restauranter, barer, caféliv og street art, så bør du unne deg selv en guidet byvandring med Two Feet & A Heartbeat. Det lille firmaet drives med stor entusiasme av en gruppe lokale fra Perth-området.

Under mitt siste besøk til Perth hadde jeg gleden av å få være med på en Arcades & Laneways-tur med Ryan, en av Two Feet & A Heartbeat´s grunnleggere. Gåturen var en god miks av frisk luft, historie og nåtidskunst. Perth gjennomgår en interessant utvikling og folkene bak Two Feet & A Heartbeat har fingrene på byens puls – det er ikke mange spørsmål de ikke kan svare på når det kommer til Perth og omegn!

Jeg møtte Ryan og resten av den lille gruppen ved Yagan Square, som utrolig nok er den første offentlige plassen i Australia som er oppkalt etter en aboriginsk person. Plassen ble innviet våren 2018.

Yagan Square har blitt et samlingssted for dagens innbyggere i Perth. Her finnes sitteplasser, plaskedam for de minste, caféer og restauranter. Viktigst av alt er at plassen er med på å sette fokus på en viktig del av Australias historie. Yagan var navnet på en ung mann fra Noongar-folket, som spilte en stor rolle i den første motstanden mot britenes kolonisering av Western Australia. Yagan ble drept av britiske kolonister i 1833 og fikk først en offisiell begravelse i Swan Valley i 2010. Plassens arkitektur både symboliserer og anerkjenner områdets sterke aboriginerhistorie som et sted for jakt og samling.

Noen bilder fra min byvandring i Perth:

Fra Yagan Square fortsatte vår vandring gjennom en myriade av små bortgjemte bakgater fylt med hyggelige kaféer, barer og restauranter, og selvfølgelig med gatekunsten som Perth er kjent for verden over. Spredt utover hele byen finnes en hel rekke imponerende street art, f.eks. av enormt fargerike malerier som dekker hele husvegger.

Via byens finansdistrikt, som faktisk også gjemmer noen hyggelige små perler, arbeidet vi oss ned til det relativt nye området ved Swan River, Elizabeth Quay, hvor turen ble avsluttet med en god kopp kaffe.

Jeg tør nesten garantere at du på en byvandring med Two Feet & A Heartbeat vil få oppleve områder i Perth som du aldri vill funnet på egenhånd. Ryan og teamet hans besitter utrolig mye kunnskap og presenterer Perth på en avslappet måte, med respekt for områdets nåværende og opprinnelige historie.

Skrevet av Carl Erik “Calle” Larsen, reisekonsulent på Aarhus-kontoret.

Kontakt en av våre dyktige Australiaspesialister hvis du ønsker mer informasjon eller vil bestille en reise til Perth.

Les også

Sydney.
Inspirasjon
Drømmer du om å se kenguruer? Se soloppgangen ved magiske Ayers Rock eller snorkle på Great Barrier Reef? Her er kengurulandets ti på topp-liste.
Les artikkelen
Alice Springs.
Inspirasjon
Australia er et stort land med variert klima. Grovt sett kan landes deles inn i tre klimasoner: Tropisk i nord, subtropisk midt i og temperert helt i sør. Men variasjonene er store.
Les artikkelen