.

Hjem > Blogg > Gå ikke glipp av en ekte outback-opplevelse når du reiser til South Australia!

Gå ikke glipp av en ekte outback-opplevelse når du reiser til South Australia!

Sist oppdatert:

Høsten 2019, lenge før verden stengte sine grenser, hadde jeg fornøyelsen av å utforske området nord for hyggelige Adelaide i South Australia. Her finnes noe av den vakreste outback-naturen Australia har å by på, blant annet Flinders Ranges og Ikara-Flinders Ranges National Park. Området, og i særdeleshet nasjonalparken, byr på en fantastisk miks av dyreliv, dramatiske fjell og aboriginerhistorie.

Nesten uansett hvor du drar i Ikara-Flinders Ranges National Park, så vil du støte på kenguruer, wallabies, emuer, papegøyer og andre spennende dyr. Og ikke minst en vennlig og gjestfri lokalbefolkning. Området er også rikt på fossiler og noen av klippeformasjonene som utgjør Flinders Ranges kan dateres 800 millioner år tilbake i tid!

Du kan besøke området i leiebil, 4-hjulstrekker eller bobil, eller som en del av en mindre gruppe med en lokalkjent guide. Mulighetene er mange. Uansett hvilken transportform du velger så finnes det en rekke fine overnattingssteder omkring i nasjonalparken. Wilpena Pound Resort og Rawnsley Park Station er gode valg, og begge ligger flott til ved foten av Wilpena Pound og er opplagte baser når man utforsker området.

Noen bilder fra min reise i Flinders Ranges:

Wilpena Pound Resort tilbyr tradisjonelle hotellrom, campingplasser og “glamping”-telt. Stedets restaurant ser ikke imponerende ut ved første blikk, men maten er virkelig god! Adnyamathanha-folket er medeiere av resortet og det er en av grunnene til at det er et stort fokus på historien til aboriginene. Blant annet blir alle nye gjester hver kveld hilst velkommen til området med en såkalt “Welcome to the land”-seremoni. Den karismatiske rangeren Mick deler også gjerne av sitt folks spennende historier. På en fottur i området kan du oppleve hulemalerier som er 40 000 år gamle.

Hos Rawnsley Park Station kan du parkere bobilen, eller om du kommer i leiebil, sjekke inn på en av hyttene. Disse finnes flere kategorier, fra det helt enkle til det luksuriøse. Hvis du ikke vil lage mat i din egen hytte eller bobil, så serverer resortets Woolshed Restaurant fantastisk mat, akkompagnert av god lokal vin og øl.

Rawnsley Park Station tilbyr en rekke turmuligheter i området, med alt fra et par timers bush-walks til heldagsturer. En god avsutning på en dag med mange kilometer i beina, er etter min mening en solnedgangs-piknik på en av de mange åskammene. Dere blir fraktet opp med 4-hjulstrekkere, og mens du nyter solens siste stråler serveres snacks og en iskald øl eller et glass vin.

Hvis du som meg liker vakre fotturer, historie og spennende turer med 4-hjulstrekk, så er dette området helt opplagt for deg. For å gjøre opplevelsen helt spesiell anbefaler jeg å ta en scenic flight med Wrightsair ved soloppgang – det er en fantastisk vakker flytur der du får et helt annet overblikk over området. En av parkens største attraksjoner, Wilpena Pound, er formet som et naturlig amfiteater og oppleves aller best fra luften!

Skrevet av Carl Erik.

Kontakt en av våre dyktige Australiaspesialister hvis du ønsker mer informasjon eller vil bestille en reise til Flinders Ranges.

Les også

Koala.
Inspirasjon
Koalaen er så søt at den nesten kunne vært hentet rett ut fra et eventyr. Og nettopp det er kanskje grunnen til at det er så mange populære myter rundt denne søte skapningen.
Les artikkelen
Rock Art Tour.
Inspirasjon
Et bredt spekter av opplevelser og aktiviteter venter hvis man vil se Australia gjennom øynene på aboriginene.
Les artikkelen