Foto: Tourism Western Australia

Hjem > Blogg > Hvorfor er det lurt å bruke reisebyrå?

Hvorfor er det lurt å bruke reisebyrå?

Sist oppdatert:

Det blir mer og mer populært å bestille reiser på internett. Mange liker å ordne alt selv, uten å tenke på ulempene.

Det de fleste ikke er klar over er at risikoen øker jo mer komplisert og kostbar en reise er. Nettbestillinger gjør at du glipp av rettigheter og fordeler du automatisk får ved bestilling hos et reisebyrå. For hva skjer egentlig når alt ikke går som planlagt?

Bestiller du hos Australiareiser, får du både trygghet og ekspertise med på kjøpet. Les videre, og vi forteller deg hvorfor du bør bestille reisen din hos oss.

1. Vi gjør reisen rimeligere og hjelper deg å utnytte feriedagene bedre

Vi har gode prisavtaler med våre samarbeidspartnere og leverandører, noe som igjen kommer deg til gode. Visste du at du kan spare penger på å kjøpe alle flystrekninger i en og samme billett? På internett må du dele opp bestillingen, noe som ofte gjør at totalprisen blir høyere.

Eksempel
Du finner god pris på en billett Oslo-Sydney tur/retur på internett, og bestemmer deg for å bestille online. I tillegg til Sydney har du planer om å besøke Ayers Rock, Cairns og Perth, og regner med at det er en enkel sak å bestille dette senere. Bli ikke overrasket hvis billettene innenlands er like dyre som hovedbilletten fra Norge til Australia. I tillegg må du fly hjem igjen via Sydney, noe som er en smule upraktisk når siste stopp på reisen er Perth.

Snakk med oss
Ring til Australiareiser og snakk med en av våre reisekonsulenter. Takket være kompetansen vi innehar, kan vi raskt skissere opp den mest effektive og kostnadsbesparende reiseruten. Vi har spesialpriser på flybilletter der både internasjonale strekninger og strekninger innenlands kombineres i en og samme billett, slik at totalprisen blir lavere enn ved separate bestillinger.

Vår kunnskap gir deg ikke bare en rimeligere billett. Du får også en smidig reise og kan utnytte de verdifulle feriedagene dine på en langt mer effektiv måte. Du slipper unødvendige timer på fly og flyplasser, og kan fylle dagene med nye opplevelser.

Tips: Kombiner flere land
Kombinasjonsbilletter der vi inkluderer strekninger både nasjonalt og internasjonalt gjelder ikke bare for Australia. Med våre billetter kan man f.eks. kombinere Australia, New Zealand og Fiji, eller Cook Islands, Australia og USA i en og samme billett til en rimelig pris. Mulighetene er mange, så kontakt oss for forslag.

2. Vi gir deg et realistisk kostnadsbilde

Er du usikker på hvor langt feriebudsjettet rekker? Ta en telefon til oss, og vi forteller deg hva som er realistisk innenfor kostnadsrammen du har satt opp. Dermed slipper du ubehagelige økonomiske overraskelser etter at ferien har startet.

Eksempel 1
Du lander på en tropisk sydhavsøy hvor du skal tilbringe de neste to ukene. Du tar som en selvfølge at prisene holder «Thailand-nivå», mens realiteten er at et restaurantbesøk koster like mye som i Oslo. Hvis du ikke har budsjettert med norske priser, vil du komme hjem med langt mindre penger på kontoen enn det som var planlagt.

Snakk med oss
Vi kjenner kostnadsnivået på de ulike destinasjonene og kan gi deg et estimat på hvor mye du kan forvente å bruke på f.eks. overnatting og mat.

Eksempel 2
Du har bestilt en rimelig leiebil på internett. Det viser seg at den rimelige prisen skyldes at nødvendige forsikringer ikke er inkludert. Du er selvfølgelig en ansvarlig person som ikke vil risikere økonomiske tap, og må ut med et uventet stort beløp ved avhenting av bilen. Høres denne situasjonen kjent ut? I så fall er du ikke den eneste som har fått en slik overraskelse på starten av ferien.

Snakk med oss
Hos oss er de fleste tilleggskostnader inkludert ved bestilling, og i de tilfellene der de ikke er inkludert får du tydelig beskjed om hva du kan forvente å måtte betale ved ankomst. Dermed blir det enklere å beregne hvor mye en reise kommer til å koste deg, og lettere å holde seg til budsjettet.

3. Vi er spesialister på Australia, New Zealand og Stillehavsøyene

Alle vi som jobber i Australiareiser har bred reiseerfaring. Vi har enten bodd på reisemålene i flere år, eller har trålet landene på kryss og tvers. Sannsynligheten er stor for at de fleste av oss kjenner geografien på våre destinasjoner bedre enn den norske. Vi vet hvilke steder du ikke må gå glipp av, og hvilke det ikke er verdt å bruke tid og penger på.

En reise til Australia, New Zealand eller Stillehavet er sannsynligvis en av de mest kostbare feriereisene du foretar deg. Ville det ikke da være synd hvis du gikk glipp av de største høydepunktene? Og da snakker vi ikke bare om Great Barrier Reef og Ayers Rock, som de fleste tross alt kjenner til. Vi snakker om de små perlene, fra det fantastiske resortet som gjorde ferien uforglemmelig, til feriebyen som var så laidback at dine stressede skuldre umiddelbart senket seg til hvileposisjon. Noen finner favorittsteder de ikke ante at fantes. Alt takket være vår inngående kjennskap til reisemålene.

Vi ønsker alltid å snakke med kundene våre før vi sender ut tilbud på en reise. En slik samtale gjør at vi raskt kan kartlegge dine behov, slik at vi kan foreslå produkter og opplevelser som passer deg og ditt reisefølge. Vårt mål er at du skal komme strålende fornøyd hjem fra ferien din. Først når du er fornøyd, er vi fornøyde!

Du kan dra nytte av den brede kompetansen vår fra bestillingstidspunktet og helt frem til hjemkomst. Er det noe du lurer på er du alltid velkommen til å ringe, sende en e-post eller komme innom kontoret vårt.

4. Vi har bred produktkunnskap

Alle våre ansatte blir jevnlig sendt på studiereiser, for å sikre at vi er oppdaterte på kvaliteten hos våre leverandører. Vi har førstehåndserfaring og kan fortelle deg hvorfor du skal velge hotell A i stedet for hotell B.

Eksempel
Du sjekker to hoteller på internett. Begge har samme stjernerangering og omtrent lik pris. På nettsidene ser det tilsynelatende ut til at rommene på hotell B er finere, og du bestemmer deg for å bestille dette. Det nettsiden ikke forteller deg er at rommene er slitte og at hotellet for tiden er under oppussing.

Snakk med oss
Vi vet at hotell A har bedre beliggenhet og generelt høyere standard enn hotell B, selv om de begge koster det samme. Vi får også informasjon om oppussing og andre forstyrrelser som er sjenerende for hotellgjestene. At rommene på hotell B har sett sine beste dager, så vi med våre egne øyne sist vi besøkte hotellet.

Bestiller du ferien din hos oss får du valuta for pengene, og slipper å irritere deg over unødvendige detaljer som ødelegger ferien din.

5. Du har en kontaktperson og ett kontaktsted

Tenk deg følgende scenario: Du har booket flybilletter til Australia hos et internettreisebyrå. Billettene innenlands i Australia og en svipptur over til New Zealand har du booket hos tre ulike flyselskaper. Deretter har du booket hotell hos et utvalg hotelloperatører på internett som det viser seg å være vanskelig å komme i kontakt med. Du har bestilt leiebil hos en internettjeneste som formidler leiebiler, men som ikke er det faktiske leiebilselskapet, og til sist har du forhåndsbestilt et par dagsturer.

Beklageligvis blir flyet ditt kraftig forsinket og du ankommer Australia to døgn senere enn planlagt. Ikke bare må du kontakte flyselskapene, hotellene, leiebilselskapet og turoperatøren for å fortelle at du ikke rekker frem til avtalte oppmøtetider, du må også bruke verdifull tid av ferien din på å omrokkere reiseruten. Du vil jo tross alt ikke reise hjem fra Australia uten å se Great Barrier Reef og Ayers Rock?

Vi hjelper deg
Bestiller du reisen gjennom oss, er det vi som har kontakt med alle leverandører og som tar jobben med å justere på reiseruten. Du trenger kun å forholde deg til ett telefonnummer og din faste kontaktperson. Skulle hastesaker oppstå utenfor våre åpningstider, så har vi i tillegg kontakter på destinasjonene som hjelper deg.

6. Du er beskyttet av Pakkereiseloven og Reisegarantifondet (RGF)

De fleste har hørt om Pakkereiseloven, men de færreste er klar over hvordan den fungerer i praksis. Kort fortalt er du dekket av Pakkereiseloven når du kjøper en reise som inneholder to eller flere elementer, som f.eks. fly og hotell, eller fly, hotell og dagsturer.

At man er beskyttet av Pakkereiseloven betyr at det er vi, reisebyrået som har solgt deg en pakkereise, som hjelper deg å ordne opp i eventuelle problemer som oppstår underveis. Har du noen gang stått fast på en flyplass pga. flystreik, kansellering eller en ubeleilig vinterstorm? Ved forsinkelser og kanselleringer hjelper vi deg å finne en alternativ reiserute uten ekstra kostnad. Vi tar oss av kommunikasjonen med hotell, leiebilselskap og andre leverandører på reisen hvis noe må kanselleres, forskyves eller endres på.

Kjøper du en reise på internett er det opp til deg selv å kontakte de ulike leverandørene du har bestilt hos. Du må selv kreve at flyselskapene følger internasjonale bestemmelser, og ordne opp med hoteller og andre leverandører. Har du bestilt mye på forhånd står du foran en stor jobb, og kan ende opp med å tape mye av det du har forhåndsbetalt. Se heller ikke bort fra at du kommer hjem til en stor mobilregning.

Hvis du ønsker å gjøre deg kjent med alle bestemmelsene i Pakkereiseloven, så finner du den hele og fulle oversikten her.

Bestiller du en pakkereise gjennom oss er du samtidig beskyttet av Reisegarantifondet. Det betyr at Reisegarantifondet refunderer det du har innbetalt hvis vi eller noen av våre underleverandører går konkurs.

Bestiller du direkte på internett har du få eller ingen rettigheter hvis hotellet eller flyselskapet går konkurs. I de fleste slike tilfeller kan du tape store pengebeløp.

Vi hjelper deg
Kjøper du reisen din hos oss får du automatisk et sikkerhetsnett inkludert i prisen. Hvis noe går galt kan du stole på at du får hjelp. Vi kan organiserer alternative reiseruter, hjelpe deg i krisesituasjoner og du slipper å ringe alle leverandører for å ordne opp. Vi kan også gi deg råd vedrørende situasjoner der du har krav på refusjon gjennom reiseforsikringen din.

7. Har du tenkt på alt?

Det kan være stressende å planlegge en stor reise. Det finnes uendelig mange muligheter, både når det kommer til transport, overnatting og opplevelser. Det er mange detaljer som skal på plass før avreise, og selv små detaljer kan gjøre at reisen ikke går så knirkefritt som det du hadde planlagt.

Har du sjekket pass- og visumregler? Internasjonalt førerkort? Transittider, oppmøtesteder og hvem du skal kontakte hvis flyet blir forsinket? Og hva skjer hvis du har en 7 år gammel fartsbot på rullebladet? Det er kjedelig hvis ferien blir ødelagt på grunn av ting man har glemt å tenke på, og ekstra kjedelig hvis du organiserer reisen for flere enn deg selv.

Bestill gjennom oss, slapp av og bruk tiden din på andre ting – som å glede deg til å besøke våre fantastiske reisemål.

8. Du kan stole på oss

Vi er stolte av destinasjonene og produktene vi selger, og vil aldri anbefale deg et hotell eller en dagstur der vi ikke kan stå inne for kvaliteten. I motsetning til et nettsted er vi mennesker du kan snakke med, og vi er her for deg både før, under og etter reisen.

Vi snakker daglig med kunder, vi diskuterer reiseruter og kommer med anbefalinger. Vi er vant til å imøtekomme ulike behov og ønsker, og har erfaring med de fleste typer reiser. Det er veldig få henvendelser vi ikke kan løse.

Vi har ingen interesse av å selge deg noe vi ikke tror du blir fornøyd med. Vi er ikke kjøpt og betalt av hotellkjeder, flyselskaper eller turoperatører. Vi selger helt enkelt det vi mener gir deg best kvalitet og mest valuta for pengene.

Les også

St Kilda, Melbourne.
Inspirasjon
Graden av kreativitet og innovasjon blant restaurantene i Melbourne er imponerende.
Les artikkelen
Longitude 131° Resort.
Inspirasjon
Spis frokost med utsikt mot Uluru, også kjent som Ayers Rock, og gå til sengs med kenguruer hoppende forbi vinduet ditt. Opplevelsene står i kø med disse fem håndplukkede elitehotellene som base.
Les artikkelen