.

Hjem > Blogg > Sov med fiskene på Great Barrier Reef

Sov med fiskene på Great Barrier Reef

Sist oppdatert:

Det kan høres ut som en drøm: Det første du ser når du slår opp øynene er fisker og sjødyr som uforstyrret svømmer omkring. Kanskje ser du rett inn i øynene på en skilpadde som er like nysgjerrig på deg som du er på den.

Klyp deg selv i armen og minn deg på hvor du er, for en mer unik utsikt fra hotellsengen skal du lete lenge etter!

Utenfor Whitsundays, på den ytre delen av Great Barrier Reef, ligger plattformen Reefworld ankret opp. Dette er Australias første og eneste sted på Great Barrier Reef hvor du kan sove under havoverflaten. Plattformen fikk en solid oppgradering i 2019, og her venter en spektakulær overnattingsopplevelse.

Dagen starter ombord på en komfortabel katamaran som tar dere ut til Hardy Reef, ca. 65 kilometer fra Airlie Beach. Båten ankommer revet rundt kl. 11 på formiddagen, og etter en deilig buffetlunsj kan dere snorkle, dykke, svømme på revet, eller ta en helikoptertur over berømte Heart Reef. På ettermiddagen returnerer dagsturistene til fastlandet, og stillheten senker seg over korallrevet. Dere og noen få andre heldige får hele Reefworld og Great Barrier Reef for dere selv de neste 20 timene.

Nyt en drink i solnedgangen, før det blir dekket til middag under stjernene med de andre gjestene på plattformens øvre dekk. Etter middagen kan dere trekke dere tilbake til hotellrommet. Len dere tilbake og se på marinelivet gjennom de store vinduene som går fra gulv til tak. Ulike dyr er aktive på ulike tider av døgnet, og fra sengen kan dere følge med hva som skjer utenfor.

Dyrelivet under vann er også det første du ser når du slår opp øynene dagen etter, og en mer avslappende start på dagen skal man lete lenge etter. Etter en god frokost ute på dekk kan dere utforske revet videre helt frem til båtturen tilbake til fastlandet på ettermiddagen. Og med det avsluttes en «once in a lifetime»-opplevelse du sent kommer til å glemme.

Les mer om Reefsleeep.

Oppholdet inkluderer:
– Alle måltider samt drikke med og uten alkohol.
– En spektakulær middagsopplevelse under stjernene.
– Alle aktiviteter på revet, inkludert privat guidet snorkletur, og tur i en semi-ubåt. Dykking og helikoptertur koster ekstra.

Bli bedre kjent med Reefsleep.

Les også

Australia.
Inspirasjon
Fire nyttige råd til «Australia-amatører» som ønsker spennende og varierte opplevelser.
Les artikkelen
Longitude 131° Resort.
Inspirasjon
Spis frokost med utsikt mot Uluru, også kjent som Ayers Rock, og gå til sengs med kenguruer hoppende forbi vinduet ditt. Opplevelsene står i kø med disse fem håndplukkede elitehotellene som base.
Les artikkelen