fbpx
23 31 77 00 [email protected]
SØK
Generic filters
Exact matches only
Velg en side

Sør-Amerikas høydepunkter

Gruppereise med skandinavisk reiseleder.
5. – 31. oktober 2019

Turprogram

Sør-Amerikas høydepunkter

Gruppereise:

Sør-Amerikas høydepunkter

5. – 31. oktober 2019 (27 dager)

Peru, Machu Picchu, Amazonas, Chile, Påskeøya, Argentina, Iguazu Falls, Brasil.

N

Gruppereise med skandinavisk reiseleder

Få tilgjengelige plasser. Kontakt oss for info.

Fra kr. 97.900 per person når to reiser sammen

Turprogram

På under en måned tar vi deg med til Peru, Chile, Argentina og Brasil! To av verdens moderne underverker, Machu Picchu og Kristusstatuen, står på menyen. Det samme gjør Påskeøya, Amazonas og Buenos Aires.

En skandinavisk reiseleder vil være med hele turen, mens lokale engelskspråklige guider møter oss på de ulike destinasjonene.

Denne turen byr på en perfekt kombinasjon av storby og storslått natur, og gir deg alle de viktigste høydepunktene i Sør-Amerika!

Under er noen av turens høydepunkter:

Dagsprogram

 

Lørdag 5. oktober 2019: Oslo – Lima, Peru

Vårt første reisemål på vår rundtur i Sør-Amerika er Lima, Peru. I Lima blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet vårt.

Ved ankomst spiser vi middag sammen på hotellet.

Overnatting: Standard Room på Hotel Crowne Plaza Lima
Inkluderte måltider: Middag, samt måltider på flyet

 

Søndag 6. oktober 2019: Lima

Lima var sentrum for den spanske kolonimakten på 1500- og 1600-tallet, og byens arkitektur er preget av monumentale bygg fra denne perioden.

Vi starter vår reise i Sør-Amerika med en sightseeingtur som tar oss med tilbake til nettopp kolonitiden. Limas enorme katedral og San Francisco klosterets underjordiske gravkammer er blant stedene vi er innom.

Om kvelden drar vi sammen til restauranten Huaca Pucllana hvor vi spiser middag med utsikt over ruiner som stammer fra år 200-700 e.kr.

Overnatting: Standard Room på Hotel Crowne Plaza Lima
Inkluderte måltider: Frokost og middag

 

Mandag 7. oktober 2019: Lima – Cusco, Peru

Etter frokost sjekker vi inn på flyet til Cusco. Cusco er inkahovedstaden i Peru og ligger ca 3400 moh.

På ettermiddagen besøker vi noen av inkaenes imponerende byggverk som festningen Sacsayhuaman, Tambomachays vannfontener og gulltempelet Qoricancha.

Middag på Inka Grill Restaurant.

Overnatting: Colonial Standard Room på Costa del Sol Ramada Cusco
Inkluderte måltider: Frokost og middag

 

Tirsdag 8. oktober 2019: Cusco – Machu Picchu – Aguas Calientes

Denne dagen vies til Machu Picchu, av de fleste ansett som det fremste symbolet på inkakulturen. Man mener at byen ble grunnlagt av inkaene omkring 1440, og at den var bebodd frem til den spanske erobringen av Peru i 1532.

Det er ikke uten grunn at Machu Picchu er kåret til et av verdens 7 moderne underverker. De meget vel bevarte konstruksjonene gir et godt innblikk i inkaenes imponerende ingeniørkunst.

Fra Cusco tar vi toget gjennom fantastisk landskap til Aguas Calientes, byen hvor vi også tilbringer natten. Vel framme på Machu Picchu følger vi i inkaenes fotspor gjennom anlegget som består av omkring 200 byggverk. Etter lunsj blir det tid til å utforske Machu Picchu på egenhånd før felles avreise til Aguas Calientes.

Overnatting: Superior Deluxe Room på Casa Andina Standard Machu Picchu
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Onsdag 9. oktober 2019: Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco

Mens det ennå er mørkt ute tar vi bussen til Machu Picchu får å oppleve soloppgangen over ruinene, et unikt syn vel verdt den tidlige morgenen. Toget tar oss tilbake til Cusco.

Middag denne dagen blir på MAP Café Restaurant i Cusco.

Overnatting: Colonial Standard Room på Costa del Sol Ramada Cusco
Inkluderte måltider: Frokost og middag

 

Torsdag 10. oktober 2019: Cusco – Puerto Maldonado

Fra fjellbyen Cusco går turen videre til regnskogen i Amazonas. Puerto Maldonado finner vi i det sørøstlige Peru bare 5,5 mil fra grensen til Bolivia. Vi skal bo to netter på Refugio Amazonas, en logde som er plassert i Tambopata naturrserervat.

Ved ankomst Puerto Maldonado vil vi sette mesteparten av bagasjen vår på et innelåst, sikkert sted. Pakk med deg en liten bag eller sekk med det du trenger for de neste tre dagene.

Vi skal nå ut på en 2,5 timer lang båttur i spennende natur til Refugio Amazonas.

Etter middag på lodgen tar stedets ansatte dem som ønsker med på nattvandring.

Overnatting: Comfort Room på Ecoamazonia Lodge
Inkluderte måltider: Frokost og middag

 

Fredag 11. oktober 2019: Puerto Maldonado

Vi skal oppleve Amazonas regsnskog både på vann og land. Vi starter dagen med båttur på leting etter aligatorer og eksotiske fugler, etterfulgt av fottur til et observatorium med fantastisk utsikt over regnskogen.

Etter lunsj besøker vi gården til den karismatiske bonden Don Manuel, som lærer oss om det unike plantelivet i Amazonas.

Overnatting: Confort Room på Ecoamazonia Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Lørdag 12. oktober 2019: Puerto Maldonado – Lima – Santiago – Påskeøya, Chile

Vi sier farvel til Peru og legger ut på en lang reisedag til en av verdens mest isolerte øyer; Påskeøya. Øya har rundt 4000 innbyggere og består av tre undersjøiske vulkaner som har kommet til havets overflate. For de fleste er Påskeøya kjent for sine enorme steinfigurer, kalt moaier, som man finner over 600 stykker av på øya.

Inkluderte måltider: Frokost

 

Søndag 13. oktober 2019: Påskeøya

Vi ankommer Påskeøya, eller Rapa Nui som øya heter på de innfødtes språk, tidlig formiddag. Du har dagen til å slappe av etter vår lange reise, før vi møtes til middag på en lokal restaurant.

Overnatting: Superior Room på Hotel Iorana
Inkluderte måltider: Middag

 

Mandag 14. oktober 2019: Påskeøya

Om morgenen kjører vi til den 324 meter høye utdødde vulkanen Rano Kau. På kanten av vulkanen ligger ruinbyen Orongo, et seremonielt senter for dem som tilhørte fuglemann-kulten. På vei fra Rano Kau kjører vi innom grotten Ana Kai Tangata, på folkemunne kalt «the Cave of Cannibals».

Etter lunsj går ferden videre til Ahu Akivi. Her finner vi de velkjente 7 steinhodene. Legenden sier at statuene representerer de 7 polyneserne som oppdaget Påskeøya. Vi kjører gjennom unikt landskap på vei til Rapa Nui nasjonalpark, hvor flere arkeologiske høydepunkter venter.

På kvelden får vi oppleve den ekte Rapa Nui kulturen når innbyggerne inviterer oss på middag og danseshow.

Overnatting: Superior Room på Hotel Iorana
Inkluderte måltider: Frokost og middag

 

Tirsdag 15. oktober 2019: Påskeøya

I dag skal vi oppleve mer av øyas unike natur og få et enda bedre innblikk i Påskeøyas spennende historie. Vi besøker Vaihu og lærer hvorfor alle steinfigurene her ligger med ansiktet ned. Vi spiser lunsj ved den utdødde vulkanen Ranu Raraku, stedet hvor steinfigurene ble hugget ut. Langs vulkanen finner vi over 300 statuer. Vi avslutter rundturen med et bad på den idylliske stranden Anakena.

Overnatting: Superior Room på Hotel Iorana
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Onsdag 16. oktober 2019: Påskeøya – Santiago, Chile

Etter en rolig formiddag til fri benyttelse på Påskeøya, tar vi flyet til Chiles hovedstad Santiago. Med en voksende økonomi og et fornyet kunstmiljø, er Santiago en gammel by som har fått ny renessanse. Byen deles i to av Mapocho-elven som flyter helt fra Andesfjellene. Siden 70-tallet har murveggene langs elven blitt brukt til politisk agenda.

Overnatting: Superior Room på Hotel Providencia Panamericana.
Inkluderte måltider: Frokost

 

Torsdag 17. oktober 2019: Santiago

I Santiago skal vi innom høydepunkter som Plaza de Armas, regjerningspallaset, Santa Lucia åsen og Rio Mapocho. Plaza de Armas har vært et symbolsk hjerte for Santiago siden byen ble grunnlagt i 1541. I kolonitiden var en galge plassert midt på torget. Nå er denne byttet ut med en fontene til minne om frigjøreren Simón Bolívar.

Vi drar innom det fargerike og kunstneriske kvartalet Bellavista. Bellavista ligger i foten av byens høyeste ås, San Cristóbal åsen, og vi tar turen opp for å nyte utsikten over Santiago. Rundturens siste stopp er Providencia, kjent for sine stilige restauranter og elegante butikker.

Om kvelden spiser vi middag på Restaurant Barrica 94 i Providencia området.

Overnatting: Superior Room på Hotel Providencia Panamericana.
Inkluderte måltider: Frokost og middag

 

Fredag 18. oktober 2019: Santiago – Mendoza, Argentina

Bussturen fra Santiago til Mendoza vest i Argentina er en spektakulær reise over Andesfjellene. Turen tar ca 7 timer, og vi kjører strekningen med egen guidet buss.

Mendoza er Argentinas viktigste vindistrikt, og vin er også hovedingrediensen i vårt opphold her.

Etter ankomst Mendoza får vi tid til å slappe av litt før middag og vinsmaking på den idylliske vingården Catena Zapata Winery.

Overnatting: Classic Room på Hotel Huentala
Inkluderte måltider: Frokost og middag

 

Lørdag 19. oktober 2019: Mendoza

Nå skal vi oppleve, og ikke minst smake oss gjennom, vinregionen. Vi besøker vingården Familia Zuccardi, en av de mest suksessrike familiedrevne vingårdene i Argentina. På gården er det i tillegg til vinproduksjon, to restauranter, olivenoljeproduksjon og et kunstgalleri. Vi sykler rundt på gården, smaker selvfølgelig på viner og nyter en lunsj i de herlige omgivelsene før vi fortsetter ferden til nok et vakkert vinområde, Bodega Salentein i Valle de Uco.

Overnatting: Classic Room på Hotel Huentala
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj

 

Søndag 20. oktober 2019: Mendoza – Buenos Aires, Argentina

Fra Mendoza flyr vi til Buenos Aires, hvor vi skal tilbringe de neste tre dagene.

Lite er vel mer argentinsk enn tango, og om kvelden venter middag og tangoshow på La Ventana Tango House. Her blir det også anledning til å delta på et lite tangokurs.

Overnatting: Standard Room på 725 Continental
Inkluderte måltider: Frokost og middag

 

Mandag 21. oktober 2019: Buenos Aires

Turen i dag går til La Boca, kjent for sine mange små hus malt i forskjellige farger. Her legger vi inn et besøk på La Boca Stadium, hjemmebanen til Diego Maradonas klubb Boca Juniors. Vi skal også innom franskinspirerte Recoleta og gamlebyen San Telmo med byens eldste torg, vakre Plaza de Mayo. Et besøk til Buenos Aires er ikke komplett uten å lære mer om legenden og presidentfruen Eva Peron. Museo Evita tar for seg Eva Perons liv i bilder, klær og personlige gjenstander.

Vi får den autentiske Buenos Aires følelsen når vi spiser lunsj på en lokal «bodegon» i La Boca.

Om kvelden nyter vi middag med utsikt over elven på Le Grill Restaurant i Puerto Madero.

Overnatting: Standard Room på 725 Continental
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Tirsdag 22. oktober 2019: Buenos Aires

Etter mange dager med organiserte aktiviteter har du denne og neste dag til fri benyttelse før vi spiser middag sammen på kveldene.

Buenos Aires har mye å by, både for den som vil ha med seg flotte attraksjoner og for den som vil slappe av med et glass vin og nyte den argentinske stemningen. En spasertur i Calle Caminito anbefales på det sterkeste. Den sjarmerende gaten som du finner i La Boca, bugner av hyggelige cafeer, butikker og ikke minst av tangodansende argentinere.

Vi spiser middag sammen på intime La Cabrera restaurant i Palermo.

Overnatting: Standard Room på 725 Continental
Inkluderte måltider: Frokost og middag

 

Onsdag 23. oktober 2019: Buenos Aires

Også denne dagen har du fri til å nyte Buenos Aires på egenhånd.

Ble du fascinert av Evitas historie kan du ta turen til Recoleta kirkegård hvor Eva Peron, som bare ble 33 år gammel, er gravlagt. Plaza Dorrego er verdt et lunsjbesøk. Sett deg på en fortauscafé og nyt synet av det yrende folkelivet i de trange brosteinsgatene.

Om kvelden avslutter vi vårt besøk i Buenos Aires med middag på Piegari restaurant i Recoleta.

Overnatting: Standard Room på 725 Continental
Inkluderte måltider: Frokost og middag

 

Torsdag 24. oktober 2019: Buenos Aires – Iguazu, Argentina

Neste stopp på reisen er Iguazu på grensen mellom Argentina og Brasil. Både den argentinske og brasilianske siden byr på majestetiske naturopplevelser, og vi skal heldigvis besøke begge. Iguazu-fossen er verdens største, og består av 275 store og små fossefall langs den 2,7 km lange Iguazu-elven. De fleste fossefallene er på argentinsk område, mens mesteparten av elven renner i Brasil. Elven omfavnes av to nasjonalparker som begge står på UNESCOs verdensarvliste.

Ved ankomst Iguazu blir vi kjørt til hotellet, hvor vi også spiser middag denne kvelden.

Overnatting: Standard Room på Mercure
Inkluderte måltider: Frokost og middag

 

Fredag 25. oktober 2019: Iguazu, argentinsk side

I dag skal vi utforske den argentinske siden av Iguazu. Et tog frakter oss til Garganta del Diablo, som på norsk betyr Djevelens gap. Garganta del Diablo er med sine 80 høydemeter det største og mest spektakulære fossefallet i Iguazafallene. Fra utkiktspunktet vårt blir vi vitne til at de enorme vannmengdene styrter ned i elven under oss.

Nasjonalparkene som ligger på begge sider av grensen dekker om lag 2500 km², og har et unikt plante- og dyreliv. Til fots og i firhjulstrekkere tar vi turen videre inn i parken og ser nærmere på de mange fugleartene og eksotiske plantene. Vi spiser lunsj sammen inne i selve parken.

Overnatting: Standard Room på Mercure
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Lørdag 26. oktober 2019: Iguazu, brasiliansk side – Rio de Janeiro, Brasil

Før turen går videre til Rio de Janeiro i Brasil, skal vi til den brasilianske siden av Iguazu. Vi krysser broen som forener den argentinske byen Puerto Iguazu og den brasilianske byen Foz do Iguazu. Selv om de fleste fossefallene ligger på den argentinske siden, er det den brasilianske siden som byr på best utsikt. Vi får sett fossefallene fra forskjellige vinkler, og via en heis får vi tilgang til en utsiktsplattform med fantastisk utsikt helt opp til Garganta del Diablo.

På ettermiddagen boarder vi flyet til Rio de Janeiro. Eviglange strender, frodige fjell og fargerikt karneval er noen av kjennetegnene til vår siste destinasjon på reisen.

Overnatting: Standard Room på Arena Ipanema Hotel
Inkluderte måltider: Frokost

 

Søndag 27. oktober 2019: Rio de Janeiro

Kristusstatuen og Sukkertoppen er denne dagens høydepunkter. En togbane bringer oss opp den steilen veien til Kristusstatuen, som ligger på toppen av det 710 meter høye fjellet Corcovado.

Lunsj på Cais Gourmet Restaurant, før vi setter kursen mot Sukkertoppen. Sukkertoppen, med sin uslåelige utsikt, nås ved hjelp til en 4 minutters taubanetur. På toppen skuer vi utover millionbyen med Kristusstatuen i vest og Copacabana-stranden i øst. Vi avslutter dagens sightseeing med en liten byrundtur.

Middagen nyter vi sammen på Fogo de Chao BBQ Restaurant.

Overnatting: Standard Room på Arena Ipanema Hotel
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Mandag 28. oktober 2019: Rio de Janeiro

Du har dagen til å utforske byen på egenhånd. Kanskje frister det med en rolig søndag på verdensberømte Copacabana? Ta en dukkert eller en deilig rusletur langs den karakteristiske svarte og hvite strandpromenaden.

En tur til søndagsmarkedet i Ipanema anbefales også. Markedet ble startet av en gruppe hippier og har eksistert siden 1968. Her kan du virkelig få unnagjort suvenirshoppingen i de over 700 bodene som selger alt fra tradisjonell og moderne kunst til smykker, klær og mat.

På kvelden samles vi til konsert på jazzklubben Blue Note. Her blir vi vitne til en unik musikkopplevelse når New York jazz mikses sammen med brasilianske rytmer.

Overnatting: Standard Room på Arena Ipanema Hotel
Inkluderte måltider: Frokost

 

Tirsdag 29. oktober 2019: Rio de Janeiro

Du har dagen til fri disposisjon.

For den fotballinteresserte er et besøk på Maracana Stadium obligatorisk. Den ikoniske fotballstadionen ble først bygget til VM i 1950 og totalrenovert før VM i 2014.

Rios botaniske hage Jardim Botanico er også vel verdt et besøk. Hagen ble grunnlagt i 1808 og er et 140 hektar stort område med seks innsjøer og tusenvis av forskjellige planter og blomster. Finn deg et rolig hjørne og spis lunsj i parken

Vår siste kveld sammen i Rio tilbringes på den sjarmerende sjømatrestauranten Marius Degustare.

Overnatting: Standard Room på Arena Ipanema Hotel
Inkluderte måltider: Frokost og middag

 

Onsdag 30. oktober 2019: Rio de Janeiro – Oslo

I dag er det hjemreise. Heldigvis går ikke flyet før om kvelden, så vi har tid til å nyte noen siste timer i Rio før vi hentes på hotellet kl. 16. På vei til flyplassen stopper vi på Rubaiyat Restaurant for turens siste måltid sammen.

Inkluderte måltider: Frokost og middag

 

Torsdag 31. oktober 2019: Ankomst Oslo

Vi lander på Gardermoen onsdag 31. oktober.

Vi tar farvel med hverandre og sitter igjen med minner for livet!

Reisefakta

Pris

Kr. 97.900 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom: Kr. 14.500

Det er mulig å oppgradere til businessklasse på denne reisen. Kontakt oss for tilgjengelighet og pristillegg.


 

Dato

5. – 31. okt 2019 (27 dager)


 

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo – Lima – Cusco – Puerto Maldonado – Påskeøya – Santiago de Chile, Mendoza – Buenos Aires – Iguassu Fallene – Rio De Janeiro – Oslo inkl. skatter og avgifter.
 • 25 overnattinger på 3 & 4-stjerners hoteller
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (20 middager, 6 lunsjer og 22 frokoster)
 • Måltider på flyvningene der dette tilbys
 • Transport mellom flyplassene og hotellene
 • Transport mellom byene
 • Sightseeingtur i Lima, Cusco, Santiago Chile, Buenos Aires og Rio de Janeiro
 • 2 innganger med guide til Machu Picchu
 • Utflukter i jungelen i Puerto Maldonado
 • 2 heldagsturer på Påskeøya
 • Vintur i Mendoza
 • Tangokurs i Buenos Aires
 • 1 heldagstur og en halvdagstur på argentinsk og brasiliansk side av Iguassu Fallene
 • Jazzkonsert i Rio de Janeiro
 • Skandinavisk reiseleder på hele reisen, samt lokale engelsktalende guider


 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører.
 • Personlige utgifter


 

Øvrig informasjon

Antall deltakere: Maks 26 personer.

Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet.

Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår.

Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser.

Du kan laste ned hele turprogrammet her.

Har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

23 31 77 00

Man-fre 08.30 - 16.30

Mikael

MIKAELS TIPS:

Hos oss forholder du deg til en fast kontaktperson, som kjenner både reiseplanen og ønskene for turen deres. Det gjør det enklere å få en optimal ferie.