.

Hjem > Inspirasjon > 10 eventyrlige steder du må oppleve i New Zealand

10 eventyrlige steder du må oppleve i New Zealand

Sist oppdatert:

Drømmer du om å reise rundt på New Zealand men er usikker på hvilke steder du skal besøke?

Da bør du ta en titt på vår oversikt over unike og eventyrlige steder i New Zealand. Du vil raskt innse at New Zealand er et svært variert land, med vulkaner, fjorder, fjell, regnskog, vingårder, vakre strender og urbane byer.

1. Rotorua

Geysir i Rotorua.
Geysir i Rotorua.
Foto: Dmitry Pichugin – stock.adobe.com

De vulkanske og termiske områdene i og rundt Rotorua virker som en magnet både på lokale og tilreisende, og har gjort det i flere hundre år. Geysirer, damp, kokende kilder, boblende gjørmedammer og svovellukt er dagligdags. De mange termiske områdene er fulle av geysirer og dampen står opp fra bakken flere steder. Rotorua er også maorienes hovedstad, og et veldig bra sted for å oppleve deres tradisjoner og kultur, som er bevart bedre her enn noe annet sted i New Zealand.

2. Nelson & Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park.
Kajakkpadling er en flott måte å se Abel Tasman på.
Foto: www.nelsontasman.nz

Nelson ligger helt nord på Sørøya, og er stolt av å være det stedet i New Zealand som har mest solskinn i året. Det er også utgangspunktet for besøk til nasjonalparken Abel Tasman, som er et mekka for naturelskere. Parken har mange vandreruter av varierende lengde, fra en time til flere dager. Det er også svært populært å dra på kajakktur langs kystlinjen og forbi de mange strendene, i tillegg til andre aktiviteter som seiling, fugletitting og svømme med seler.

3. Bay of Islands

Bay of Islands.
Bay of Islands består av 144 øyer.
Foto: Paroa Bay Winery

260 kilometer nord for Auckland, på nordspissen av Nordøya, ligger de fineste og hviteste sandstrendene du kan tenke deg. Kupert terreng går langs østkysten og utenfor ligger tusenvis av små øyer. Bay of Islands er et paradis for sportsfiskere. Det er også et av landets viktigste historiske steder. Det var her ved Waitangi maorihøvdingene sverget troskap til Dronning Victoria i 1840. Paihia er sentrum av Bay of Islands og med dette som utgangspunkt kan man reise lenger nordover til den kjente stranden 90 Mile Beach og til Cape Reinga på nordspissen av landet.

4. Queenstown

Queenstown.
Queenstown har en vakker beliggenhet blant majestetiske fjell.
Foto: Destination Queenstown

Queenstown er et av de mest populære stedene å besøke i New Zealand, og hvis du tar turen kommer du til å forstå hvorfor. Omgitt av majestetiske fjell, elver og den krystallklare innsjøen Wakatipu, er byen verdenskjent for sin natur, vennlige mennesker, golfbaner, vingårder, alpin-anlegg og et utvalg av friluftsaktiviteter man knapt finner maken til noe annet sted i verden. I Queenstown kan man utfordre sine egne grenser – eller helt enkelt slappe av og nyte omgivelsene. Valget er ditt.

5. Marlborough

Marlborough.
Marlborough produserer vin i verdensklasse.
Foto: Jet Productions/MarlboroughNZ

Regionen Marlborough ligger på toppen av Sørøya og er New Zealands største vinregion. Deres Sauvignon Blanc er verdenskjent, og er alene en god grunn for å legge inn et stopp. Området har mange soltimer i løpet av året, og kan by på varierte opplevelser året rundt. Marlborough har over 40 vingårder, og vi anbefaler å være med på en guidet vintur i buss eller på sykkel. Marlborough Sounds er området helt nord på Sørøya, som består av øyer, halvøyer og fjorder. Området er et kjent friluftsområde, med naturskjønne vandreruter, og for de aktive kan man leie kajakk, fiske, dykke og svømme med delfiner.

6. Auckland

Auckland.
Det er verdt å legge inn noen dager i Auckland.
Foto: Tourism New Zealand

Auckland er ikke bare en by, det er også en region full av ting man kan se og gjøre. Forestill deg et urbant miljø med butikker, restauranter og kulturelle aktiviteter, samtidig som vakre strender, vandreruter og avslappende øyer kun er en halvtime unna. Byen har et mildt og solrikt klima, kulturen er farget av den polynesiske tilknytningen, og innbyggerne har en lidenskap for fremragende mat og vin. Å legge inn noen dager her er en fin introduksjon til alt New Zealand har å by på.

7. Franz Josef Glacier & Fox Glacier

Franz Josef Helihike.
Franz Josef Glacier er spektakulær.

Mens isbreer verden rundt trekker seg tilbake, fortsetter Franz Josef og Fox Glacier å bevege seg helt ned mot havnivå gjennom den tempererte regnskogen ved Tasmanhavet. Den lave beliggenheten gjør isbreene til noen av de enkleste å besøke i verden. De to breene blir matet av alpine isbreer på rundt 2600 m.o.h. som mottar rundt 30 meter snøfall i året. Isen glir ned i den flatere elvedalen nedenfor, der den fortsatt er 300 meter tykk. Profesjonelle guider tar deg med på brevandring, og vil du bli tatt med opp dit isbreene blir dannet kan du leie en tur med helikopter eller fly.

8. Fiordland National Park

Milford Sound.
Naturen i Fiordland National Park er dramatisk og vakker.
Foto: Rob Suisted

Fiordland National Park inkluderer Milford, Dusky og Doubtful Sound, og er et av de mest dramatiske og vakreste stedene i New Zealand. Opplev regionen til fots, på vannet eller i luften. Området har blitt formet av isbreer over hundretusenvis av år, og resultatet er eventyrlig. Milford Sound ble av Rudyard Kipling beskrevet som verdens åttende underverk, og hvis du tar en flytur over området kommer du til å forstå hvorfor. Fjellveggene stiger rett opp fra fjordens mørke vann, fjelltoppene er himmelhøye og enkelte av fossefallene er så høye som 1000 meter. Når det regner i Milford Sound, noe det gjør ganske ofte, mangedobles vannmengden i fossefallene og resultatet er spektakulært.

9. Coromandel Peninsula

Cathedral Cove på Coromandel Peninsula.
Cathedral Cove på Coromandel Peninsula.
Foto: Matt Crawford

Coromandel-halvøya ligger ca. 1.5 timer med bil fra Auckland. Halvøya er kjent for sine kritthvite strender på østkysten og for sine mange spesielle trær, Pohutukawa Trees, på vestkysten. Med 400 km kystlinje, koselige småbyer, vakre strender og behagelig klima er dette et område vi anbefaler at man tilbringer noen dager. Her kan du koble av i vakre omgivelser eller være med på aktiviteter som båtturer, sjøkajakk, turer i regnskogen eller lære om maorienes historie og kultur.

10. Napier og Hawkes Bay

Napier.
Napier er kjent som Art Deco-byen.
Foto: Joelle M – stock.adobe.com

Napier ligger ved kysten sørøst på Nordøya, ved Hawkes Bay. Byen ble nesten jevnet med jorden under et voldsomt jordskjelv i 1931. Byen ble da bygget opp igjen i den stilen som var typisk for perioden, Art Deco. I dag er Napier kjent som verdens Art Deco-hovedstad. Området har mye vakker natur og flere gode vingårder. Golf, hesteridning, sykkelturer, vinsmaking og museumsbesøk er noen av aktivitetene man kan velge mellom når man besøker Napier og området rundt.

Les også: Fantastiske fotturer på New Zealand

Start planleggingen av drømmereisen

Mer inspirasjon

Sydney.
Inspirasjon
Gourmetmat, opera, historie og fotturer langs sjøen er bare noen av opplevelsene du må få med deg neste gang du besøker Sydney.
Les artikkelen
Vivid Sydney.
Blogg
I Sydney arrangeres verdens største festival for lys, musikk og kreativitet. Fra 24. mai til 15. juni 2024 forvandles byen til et eventyrland etter mørkets frembrudd.
Les artikkelen