Foto: boule1301 - stock.adobe.com

Hjem > Inspirasjon > 10 opplevelser du ikke vil gå glipp av på en jorden rundt-reise

10 opplevelser du ikke vil gå glipp av på en jorden rundt-reise

Sist oppdatert:

Lyst til å reise jorden rundt? Vi har samlet de vanligste opplevelsene mange har lyst å få med seg når de skal reise jorden rundt.

Hvordan ser listen din ut? Skriv ned din egen ønskeliste, og du har et godt utgangspunkt når du skal planlegge hvor du skal stoppe og hva du vil oppleve underveis.

1. Møt dyr du ikke har sett før

Svøm med sjøløver i South Australia.
Eyre Peninsula i Australia er et av mange steder der du kan svømme med sjøløver og delfiner.
Foto: South Australian Tourism Commission/Caroline Fisher

Se koalaer i sitt rette element, svøm med delfiner og sjøløver, og se nyklekkede skilpadder som kravler ut i havet. Se ville elefanter på savannene, betrakt kenguruer i det fri, og besøk utrydningstruede orangutanger. Dette er bare noen av de fantastiske dyrene man kan få nærkontakt med på en reise jorden rundt.

2. Finn paradiset

Intercontinental Thalasso, Bora Bora.
Bora Bora på Tahiti.
Foto: tim-mckenna.com

Besøk en fantastisk sydhavsøy og finn ditt paradis. Her kan du legge fra deg klokka, mobiltelefonen og stresse ned. Spis når du vil spise, bad når du vil bade og sov når du vil sove. Glem tid og sted og vær fullstendig til stede i nuet. Skjem deg bort på et spa, drikk tropiske paraplydrinker og nyt de nydelige solnedgangene over Stillehavet. Kan livet bli bedre?

3. Mat og vin

Streetfood i Thailand.
Asiatisk gatemat er ofte fargerik og kjennetegnes av ferske råvarer som gir en eksplosjon av smaker.
Foto: Jürgen Fälchle – stock.adobe.com

Spis nydelig gatemat i Asia, der smak, farge og ferske råvarer gir en eksplosjon av smaker. Går turen via Japan må du selvfølgelig smake sushi. Dra på vinsmaking i Australia og New Zealand og delta på en kava-seremoni på Fiji. Hvorfor ikke delta på et matlagingskurs underveis slik at du kan gjenskape litt av følelsen når du kommer hjem? Asia er et bra sted for dette – for eksempel i Indonesia, Thailand eller Vietnam.

4. Ut i naturen

Tongariro Crossing.
Tongariro på New Zealand er fantastisk og kan føles som et besøk på en annen planet.
Foto: Camilla Rutherford

Gå på tur i den fantastiske naturen i New Zealand, eller bestig en vulkan i Sørøst-Asia. Dra på sykkeltur blant rismarkene på Bali. Opplev det spennende livet under vann på verdenskjente Great Barrier Reef. Gå på fjelltur i Yosemite National Park i USA. Utforsk urgamle regnskoger og se flora og fauna vi ikke har her hjemme. Det finnes mange muligheter til å bevege på seg på en reise jorden rundt, samtidig som man utforsker omgivelsene.

5. Verdenskjente attraksjoner

Taj Mahal.
Taj Mahal i Agra i India.
Foto: jura_taranik – stock.adobe.com

Besøk de fantastiske templene i Angkor Wat, kjærlighetsmonumentet Taj Mahal i India, Frihetsgudinnen i New York, Operahuset i Sydney, verdens høyeste bygning i Dubai, Den kinesiske mur, Halong Bay i Vietnam og fjordene i New Zealand. Listen er lang! Hva er ditt favorittønskemål?

6. Kjør selv

Britz Australia.
Lei en bil eller bobil og oppsøk naturen! Man kan også ha det riktig så sosialt underveis.
Foto: Andrew Watson

Å leie en bil eller bobil gir en utrolig frihetsfølelse, og gjør at man får en annen fleksibilitet enn det man får med buss, fly og tog. Du kan legge opp en reiserute på forhånd, eller ta det som det kommer underveis. New Zealand og Australia er begge perfekte land hvis man ønsker å kjøre selv, både på grunn av opplevelser underveis, overnattingsfasiliteter og veistandard. Leiebiler og bobiler kommer i alle standarder og prisklasser, og vi hjelper deg gjerne med å finne bilen som dekker dine behov.

7. Actionfylte eventyr

Grand Canyon, USA.
Ta en luftig helikoptertur over Grand Canyon i USA.
Foto: ronnybas – stock.adobe.com

New Zealand blir ofte omtalt som ekstremsportens vugge – og det er ikke uten grunn. Vil du ha en fallskjerm eller en strikk festet til ryggen har du mange muligheter til å kjenne at blodet bruser i årene. Vil du ut i det våte element anbefaler vi å prøve rafting ned fossefallene på New Zealand. Ta en luftig helikoptertur over Grand Canyon og lær å surfe på en av strendene i Indonesia eller Australia. Vil du fortsatt ha mer adrenalin? Da kan du dykke med hvithai i Australia.

8. Uforglemmelige togreiser

Transsiberian Railway.
Den transsibirske jernbane er verdens lengste togtur.
Foto: katrin sauerwein/EyeEm – stock.adobe.com

Hopp på verdens lengste togtur med den Transsibirske Jernbanen. Kjør lyntoget Shinkansen i Japan. Kryss Australia på langs eller tvers, med The Ghan eller Indian Pacific. Ta den legendariske togreisen Eastern and Oriental Express mellom Bangkok og Singapore, eller opplev et av verdens største jernbanenettverk på en reise rundt i India.

9. Opplevelser på vannet

Panamakanalen.
Hva med et cruise gjennom Panamakanalen?
Foto: Tamme – stock.adobe.com

Ingenting er så avslappende som å reise med båt. Ta et cruise blant øyene på Tahiti eller Fiji. Seil blant øyene i Whitsundays i Australia. Opplev det frodige Mekong Delta i Vietnam fra en elvebåt. Se soloppgangen fra en robåt på den hellige Ganges-elven i India. Har du virkelig god tid finnes det også cruise som tar deg hele jorden rundt.

10. Utfordre deg selv

Aboriginal art.
Lær aboriginske maleteknikker.
Foto: Tourism NT/Matt Cherubino

Lær et nytt språk. Gå på yogakurs. Spill på en didgeridoo. Få nye venner over hele verden. Bli en mester på pruting. Skriv dagbok, eller opprett en blogg og del reisen med hele verden. Delta på et kreativt kurs i maling eller skriving. Utfordre deg selv til å gjøre nye ting. Kanskje lærer du noe nytt du vil fortsette med når du kommer hjem igjen?

Start planleggingen av drømmereisen

Mer inspirasjon

Arkaba Walk.
Inspirasjon
Her er 9 høydepunkter du ikke må gå glipp av når du besøker delstaten South Australia.
Les artikkelen
Inspirasjon
Gjør alvor av drømmereisen til Australia. Til «the bush», til vindalen Barossa, til dyreriket Kangaroo Island og matmekkaet Melbourne.
Les artikkelen