.

Hjem > Inspirasjon > Australias flotteste fotturer

Australias flotteste fotturer

Sist oppdatert:

Australia har et stort utvalg av fotturer som garanterer store naturopplevelser. Se de unike dyrene i sitt naturlige element og utforsk det varierte landskapet, fra fjellheimen på Tasmania og kystområdene i Victoria, til outbacken i South Australia og de høye karritrærne i Western Australia.

Luksuriøse villmarkscamper og lodger gjør det enkelt å kombinere store opplevelser på dagtid med en varm dusj, gourmetmat og et godt glass vin etter en lang dags vandring. Foretrekker man å bo enklere finnes det også praktiske villmarkscamper og hytter der man enten kan slå opp sitt eget telt eller leie en seng for natten.

Snør på turskoene og gjør deg klar for eventyr i Australias fascinerende natur. Her er seks fotturer vi varmt kan anbefale:

Twelve Apostles Lodge Walk

Great Ocean Walk.
Great Ocean Walk.

Great Ocean Road, Victoria – 4 dager/3 netter

Twelve Apostles Lodge Walk dekker de siste 55 kilometerne av Great Ocean Walk, som følger verdenskjente Great Ocean Road. Turen går gjennom temperert regnskog, forbi kystklipper, uberørte strender, og man kommer nært dyrelivet – som f.eks. pelsseler, wallabier, koalaer og et rikt fugleliv. Turen avsluttes ved De tolv apostler, og de som ønsker det kan se steinklippene fra luften på en helikoptertur over området.

Vanskelighetsgraden er moderat, med både enklere og mer utfordrende partier. Alle nettene tilbringes på en spesialbygd vandrelodge ved Johanna Beach. Lodgen ligger ca. midtveis, noe som gjør at man kun trenger å ta med en sekk med mat, drikke og det man ellers trenger i løpet av dagen.

Lodgen har fasiliteter som tørkerom, spa, utleie av turutstyr, og en profesjonell kokk som tilbereder de herligste retter med matchende vin til.

The Arkaba Walk

Arkaba Walk.
Et av høydepunktene på Arkaba Walk er middagene som blir servert etter en lang dags vandring.
Foto: South Australian Tourism Commission

Flinders Ranges, South Australia – 4 dager/3 netter

Arkaba Walk er en moderat til krevende fottur gjennom 600 millioner år gammelt landskap, der komforten står i fokus etter at dagens vandring er avsluttet. Mellom seks og femten kilometer tilbakelegges daglig, forbi bratte klipper og uttørkede elveleier. Perfekt hvis man vil oppleve naturen i outbacken på nært hold, samt vil se ulike typer kenguruer, emu og annet australsk dyreliv. En erfaren turguide gjør at du får inngående kjennskap til både flora, fauna og lærer mer om skikkene til de tradisjonelle landeierne (aboriginene).

To av nettene tilbringes i en luksuriøs villmarkscamp, der du sover under stjernene i en tradisjonell «swag» (en slags tykk sovepose med innebygget madrass). Den siste natten tilbringes på Arkaba Homestead, som er det mest luksuriøse resortet i Flinders Ranges. Hver dag serveres treretters middager med australske viner, og solnedgangene nytes med kanapeer og noe kaldt å drikke til.

The Maria Island Walk

The Maria Island Walk
Maria Island er perfekt for fotturer.
Foto: Tourism Australia

Maria Island, Tasmania – 4 dager/3 netter

Maria Island ligger noen kilometer utenfor østkysten av Tasmania. Her finnes ingen biler eller butikker, i stedet er øya en miks av sjeldent fugleliv, variert landskap og historiske bosettinger. Fotturen er 34 kilometer lang, fordelt over fire dager.

Opplevelsene underveis inkluderer 300 millioner år gamle skjellfossiler, hvite finkornede strender, høye eukalyptustrær, ruvende steinklipper og flere wombater enn du kommer til å se noe annet sted i verden. Du vil også kunne se wallaby og kenguru, pingviner og delfiner, tasmansk djevel og et variert fugleliv.

De to første nettene tilbringes på en idyllisk villmarkscamp, kun et steinkast fra folketomme strender. Den siste natten tilbringes i et ærverdig historisk hus i Darlington.

Cradle Mountain Huts Walk

Cradle Mountain.
Cradle Mountain er et av Australias aller vakreste fjell. 
Foto: Jason Charles Hill

Cradle Mountain, Tasmania – 6 dager/5 netter

Utforsk et av Australias mest spektakulære verdensarvområder i den fredfulle og majestetiske Cradle Mountain-Lake St Clair National Park. Den 65 kilometer lange Cradle Mountain Huts Walk er en seksdagers fottur som går gjennom regnskog, alpine fjellområder og over gressletter som en gang var dekket av isbreer. Her finner man spisse fjelltopper, dramatiske fossefall, høye trær og du vil passere mang en wombat underveis.

Hver dag avsluttes med et godt måltid tilberedt av turguiden og man kan sove komfortabelt i sengene på fjellhyttene dere bor på underveis. For de som ønsker en ekstra utfordring er det også mulig å legge inn en omvei til toppen av Mount Ossa, som er Tasmanias høyeste fjelltopp.

Kangaroo Island Wilderness Trail

Kangaroo Island Wilderness Trail.
Remarkable Rocks på Kangaroo Island.
Foto: Kangaroo Island Wilderness Trail.

Kangaroo Island, South Australia – 5 dager/4 netter

Den 61 kilometer og fem dager lange fotturen på Kangaroo Island tar deg gjennom et av de botanisk mest unike områdene i South Australia, før den når den spektakulære kystlinjen med hvite strender og høye klipper der Sørishavet slår inn. Vi kommer heller ikke utenom det mangfoldige og rike dyrelivet som finnes på øya, og sjansene er gode for å se både platypus, delfin, hval, sel, sjøløve, kenguru og koala i tillegg til et variert fugleliv.

Underveis overnatter man på dedikerte camper der man slår opp sitt medbragte telt, eller man kan oppgradere til resorter i nærheten hvis man ønsker å sove i en god seng og vil spise en bedre middag etter dagens vandring.

Vi anbefaler spesielt å legge inn noen netter på Southern Ocean Lodge før eller etter fotturen.

Margaret River Cape to Cape Walk

Cape to Cape Walk.
Fotturen i Margaret River følger blant annet den vakre kystlinjen.
Foto: Cape To Cape Walk

Margaret River, Western Australia – 4 dager/3 netter

Den 41 kilometer lange Margaret River Cape to Cape Walk er en fottur som kombinerer det beste av Margaret River-regionen. Gå gjennom skog med hundre meter høye karritrær, og forbi strender der du kan stoppe for en forfriskende dukkert.

Høydepunkter er det mange av, både når det kommer til naturen og ikke minst det kulinariske. Mat og vin er i toppklasse, med private kokker som disker opp måltider bestående av kortreiste ingredienser, perfekt matchet med edle dråper fra lokale vinprodusenter.

Bostedene består av eksklusive strandresorter med fantastisk utsikt og private basseng.

Flere fotturer?

Andre fotturer vi også anbefaler er:

  • Freycinet Experience Walk, Tasmania
  • Tasmania Classic Larapinta Trek in Comfort, Red Centre
  • Murray River Walk, South Australia
  • South Australia Bay of Fires Walk, Tasmania
  • Scenic Rim Trail Hike, Queensland

Våre Australiaspesialister hjelper deg med gode råd og bestilling.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat.

Les også: Fantastiske fotturer på New Zealand

Gjør drømmereisen til virkelighet

Mer inspirasjon

Vivid Sydney.
Blogg
I Sydney arrangeres verdens største festival for lys, musikk og kreativitet. Fra 24. mai til 15. juni 2024 forvandles byen til et eventyrland etter mørkets frembrudd.
Les artikkelen
Fiordland.
Inspirasjon
Drømmer du om å reise rundt på New Zealand men er usikker på hvilke steder du skal besøke?
Les artikkelen