Foto: Tourism and Events Queensland

Hjem > Inspirasjon > De 5 beste øyene på Great Barrier Reef

De 5 beste øyene på Great Barrier Reef

Sist oppdatert:

Great Barrier Reef er den største levende strukturen på jorden, der den strekker seg over 2300 kilometer langs Queenslands kyst nordøst i Australia. I tillegg til å være kjent for et fargerikt rev, er det også hjem til et stort antall fisk og annet marineliv.

De fleste drømmer om å se Great Barrier Reef med egne øyne en eller annen gang i løpet av livet. Bor du i tillegg på en av øyene som ligger på selve revet kommer du til å få et minne for livet.

Her er våre favorittøyer på Great Barrier Reef.

Heron Island

Heron Island.
Se de små babyskilpaddene kravle ut i havet etter klekking.
Foto: Tourism and Events Queensland

Heron Island er en koralløy som ligger 89 kilometer utenfor Gladstone. Øya er et mekka for snorkling og dykking. De fleste dykkerstedene ligger bare 15 minutter fra stranden, og snorkler du er det bare å ta på seg utstyret og svømme ut fra stranden.

Heron Island har et overraskende variert dyreliv med flere havskilpadder og mange fuglearter. I perioden oktober til mars kan du oppleve havskilpadder komme inn for å legge egg på stranden eller se tusener av små babyskilpadder kravle mot havet.

Heron Island Resort har komfortable rom i ulike kategorier, i tillegg til restaurant, butikk, spa og et stort utvalg av gratis aktiviteter.

Les mer om Heron Island Resort.

Lizard Island

Lizard Island.
På Lizard Island har man strendene for seg selv.
Foto: Tourism and Events Queensland

Lizard Island Resort er et luksusresort beliggende på en bortgjemt og eksklusiv øy en times flytur nord for Cairns. Totalt har Lizard Island 24 urørte strender, og mange mener at dette er den fineste øya på hele Great Barrier Reef.

Med 40 luksussuiter og en femstjerners restaurant er det bare å la seg skjemme bort. Eksklusive spabehandlinger, private solnedgangsmiddager på stranden og et omfattende aktivitetstilbud gjør at du får en ferie du ikke glemmer med det første.

Les mer om Lizard Island Resort.

Hamilton Island

Hamilton Island.
Catseye Beach på Hamilton Island.
Foto: Tourism and Events Queensland

Blant de 74 øyene i Whitsunday Islands ligger Hamilton Island, som er den øya med flest overnattingssteder, restauranter og et bredt aktivitetstilbud. I tillegg er øya lett tilgjengelig. Hit kan man fly direkte fra flere av de største byene i Australia, eller man kan ta ferge fra Airlie Beach.

Det er daglige avganger ut til den ytre delen av Great Barrier Reef, i tillegg til turer med helikopter og sjøfly. En seiltur blant de andre øyene i Whitsunday hører også med, inkludert et besøk på en av verdens fineste strender – Whitehaven Beach.

Hamilton Island Resort og qualia er to av resortene på øya. Førstnevnte tilbyr overnatting av 3 og 4-stjerners standard, mens sistnevnte leverer luksus i verdensklasse.

Lady Elliot Island

Lady Elliot Island.
Lady Elliot er omringet av korallrev. 
Foto: Tourism and Events Queensland

Helt sør på Great Barrier Reef ligger Lady Elliot Island, som ligger en 50 minutters flytur fra Hervey Bay. Øya ligger i et naturreservat med over 1200 arter av fisker og annet marineliv og er kjent for sin overflod av rokker, skilpadder og uberørte korallrev.

Hele øya er omringet av korallrev, så her er det bare å ta på maske og svømmeføtter og begynne å utforske livet under vann. Øko-resortet på øya har ulike romtyper fra permanente telt til 2-roms leiligheter med luftkondisjonering. Reis til Lady Elliot for en helt spesiell opplevelse!

Les mer om Lady Elliot Island Eco Resort.

Hayman Island

Hayman Island.
Hayman Island ligger i en stille og beskyttet lagune.
Foto: Tourism and Events Queensland

Hayman Island ligger i en stille og beskyttet lagune i Whitsunday Islands. Korallrev, vakre hvite sandstrender og spektakulær utsikt gjør dette til et av de mest utrolige steder på Great Barrier Reef. Hayman er perfekt for par som vil ha en romantisk ferie.

Utforsk de andre øyene i Whitsunday Islands, snorkle, dykke eller ta en vandretur i bushen på øya.

Les også: 10 uforglemmelige opplevelser på Great Barrier Reef

Gjør drømmereisen til virkelighet

Mer inspirasjon

Rigoni's Bistro i Adelaide.
Inspirasjon
Adelaide er en populær destinasjon for matelskere som er ute etter Australias kulinariske høydepunkter, og vin i verdensklasse.
Les artikkelen
Gruppereise til Australia
Blogg
Bli bedre kjent med våre gruppereiser gjennom dette reisebrevet fra turen «Australias høydepunkter» i februar-mars 2020.
Les artikkelen