Foto: South Australian Tourism Commission

Hjem > Inspirasjon > Dette er de beste restaurantene i Adelaide

Dette er de beste restaurantene i Adelaide

Sist oppdatert:

Adelaide er en populær destinasjon for matelskere som er ute etter Australias kulinariske høydepunkter, og vin i verdensklasse. Central Market er et av verdens største markeder for ferske råvarer, med et tilhørende mylder av cafeer og serveringssteder som henter inspirasjon fra hele verden.

Ikke langt utenfor byen finnes noen av Australias beste vindistrikter. Barossa Valley ligger bare en kort kjøretur unna, drøye fem mil. Vinsmaking er åpenbart en populær aktivitet, gjerne i kombinasjon med kortreist gourmetmat servert på vingården som en del av besøket.

The Haus Hahndorf i Adelaide Hills.
The Haus Hahndorf i Adelaide Hills.
Foto: South Australian Tourism Commission

I den urbane bykjernen ligger det mange «eat streets»; Gouger, Waymouth, Hutt, O’Connell, Leigh og Rundle er de mest kjente.

Her følger noen av Adelaides bedre restauranter:

Penfolds Magill Estate Restaurant

Med beliggenhet i åssiden i utkanten av sentrum byr Penfolds Magill Estate Resturant på en utsikt som i likhet med maten er spektakulær. Kjøkkensjef Scott Huggins’ inspirasjon tenderer mot det japanske kjøkkenet og serveres normalt som fem- eller åtteretters menyer. Biter av Wagyu-biff og tunfisk-sashimi får følge av en eksepsjonell vinliste med inntil 170 år gamle viner, for den som har råd til å grave dypt nok i lommeboka.

Orana

Der mange av Adelaides mest eksklusive restauranter regnes som litt konservative, har kjøkkensjef Jock Fronzillo på Orana kastet regelboken ut av vinduet og gått sin egen vei. Mange ørsmå munnfuller servert i små skåler kombineres med en åtteretters smaksmeny. Vær forberedt på å bli overrasket, her kan alt fra varianter av kengurukjøtt til frosne, grønne maur(!) dukke opp som en del av menyen. Ventelisten er normalt lang, så bordreservasjon må gjøres god tid i forveien.

Botanic Gardens Restaurant

I hjertet av indre by ligger en idyllisk restaurant, som navnet mer enn antyder, i tilknytning til den botaniske hagen. Høyt fokus på bærekraft og de beste råvarene preger menyen. Mesteparten av frukt og grønt som benyttes i maten er dyrket på nabotomten.

Mt Lofty Ranges Vineyard, Adelaide Hills.
Vingården Mount Lofty Ranges utenfor Adelaide.
Foto: SATC

Georges on Waymouth

Like sør for botanisk hage ligger Gorges on Waymouth, som på 16. året stadig er et yndet spisested både blant lokale og tilreisende. Maten baserer seg på lokale råvarer, tilberedt med inspirasjon fra europeisk middelhavskost. Åpen til frokost, lunsj og middag.

Hill of Grace Restaurant

Hill of Grace ligger i tilknytning til sportsarenaen Adelaide Oval med utsikt over banen. Menyen har et tydelig fokus på sesongens varer fra matprodusenter i utkanten av byen. Her kan man også velge en egen vegetarbasert seksretter. Ved større idrettsarrangementer kan det forekomme lukkede selskaper.

The Louise, Barossa Valley.
Appellation på The Louise i Barossa Valley.

Appellation at The Louise, Marananga

En times kjøretur fra Adelaide ligger det berømte vindistriktet hvor stadig flere gourmetrestauranter etablerer seg. Om man vil tilbringe en dag eller to i Barossa Valley kan The Louise by på noe av det ypperste innen både mat og overnatting. 85 prosent av råvarene er hentet innen en radius på under 30 kilometer.

Enoteca Cucina

Med sitt italienske opphav balanserer Enoteca elegant mellom det tradisjonelle italienske og det moderne, innovative australske kjøkken. Lett tilgjengelig i indre by.

Les også: Guide til de beste spisestedene i Melbourne

Gjør drømmereisen til virkelighet

Mer inspirasjon

Britz ved Uluru.
Inspirasjon
Les våre beste grunner for å dra på bobilferie, og hvem vet, kanskje blir du hekta på friheten og naturopplevelsene.
Les artikkelen
Inspirasjon
New Zealand er et langstrakt land og har varierte klimatiske forhold. Landet strekker seg over flere klimabelter, fra det subtropiske på øyene i nord til det subarktiske i fjellene i sør.
Les artikkelen