Foto: Tourism Australia

Hjem > Inspirasjon > Dette er opplevelsene du ikke må gå glipp av i Sydney

Dette er opplevelsene du ikke må gå glipp av i Sydney

Sist oppdatert:

Gourmetmat, opera, historie og fotturer langs sjøen er bare noen av opplevelsene du må få med deg neste gang du besøker Sydney.

Kombinasjonen av surfestrender, en glitrende naturskapt havn og Sydney Opera House, er noe av det som gjør Sydney uimotståelig. I tillegg til byens mange menneskeskapte vidundere er Sydney velsignet med en rekke naturskatter, som vakre offentlige havner og parker, små øyer og uberørte kystlinjer.

Kom tett på dyrene i Taronga Zoo

Taronga Zoo, Sydney.
Taronga Zoo ligger kun en kort ferjetur fra sentrum av Sydney.
Foto: Karen Gallagher

Taronga Zoo ligger i flotte omgivelser helt nede ved sjøen i Sydney havn. Dyrehagen huser 2900 eksotiske og lokale dyrearter, som gorilla, tiger, leopard, sjimpanse, giraff og koala. Parken ligger kun en kort fergetur fra Circular Quay. Bestiller du Roar & Snore-pakken får du i tillegg en helt spesiell overnatting i dyrehagen.

Dra backstage i Sydney Opera House

Sydney Opera House.
Se en annen side av operahuset i Sydney. 
Foto: Tourism Australia

Når du vandrer rundt i Circular Quay ser du med egne øyne hvorfor Sydney Opera House bergtar mennesker verden over. Med et variert og fullspekket program er operahuset byens travleste kulturknutepunkt for musikk, kunst og danseforestillinger. Bli med på en omvisning backstage for å lære mer om dette australske ikonet.

Klatretur på ikoniske Sydney Harbour Bridge

Bridge Climb, Sydney.
Utsikten over havnen i Sydney er magisk fra toppen av Sydney Harbour Bridge.
Foto: Tourism Australia

Sydney Harbour Bridge, som også er kjent under kallenavnet «The Coathanger», er et utrolig stykke ingeniørarbeid. Broen åpnet i 1932, og spenner fra en side av Sydney havn til den andre. En klatretur med BridgeClimb Sydney tar deg med helt til toppen av broen. Det kreves ingen spesielle klatreferdigheter, og du kan velge mellom turer ved morgengry, på dagen eller ved solnedgang.

Gå Sydneys storslåtte Bondi to Coogee Trail

Sydney.
Gå fotturen mellom Coogee og Bondi, og se det vakre kystlandskapet underveis.
Foto: Anson Smart

Det ligger mange flotte strender i nærheten av Bondi, deriblant Tamarama, Bronte og Coogee. For å få mest mulig ut av denne fantastiske kyststrekningen, anbefaler vi å gå fotturen fra Bondi til Coogee, som forbinder alle disse strendene. Utsikten er ubetalelig, og underveis kan man legge inn pauser på utallige cafeer, interessante landemerker og fine badesteder.

Kulinarisk luksus på Sydneys fineste restauranter

Sydney.
Spis en bedre middag på en av Sydneys fineste restauranter.
Foto: Tourism Australia

På Quay, som er kjent for å være en av verdens beste restauranter, kan du spise middag mens du nyter den fantastiske utsikten mot operahuset og Sydney havn. I hjertet av byen finner du Sepia, vinneren av «Australian Restaurant of the year» – som serverer moderne japanskinspirert mat og vin. Gå heller ikke glipp av Rockpool, en kulinarisk perle som forener sofistikerte klassiske retter med asiatiske smaker.

Les også: Her finner du de beste restaurantene i Sydney

Lær om straffangenes fortid i The Rocks

The Rocks, Sydney.
Utforsk de historiske bakgatene i The Rocks.
Foto: Tourism Australia

Bydelen The Rocks gir en historisk påminnelse om kolonitiden i Australia. På en gåtur med The Rocks Walking Tours kan du vandre langs de brosteinsbelagte gatene og få et spennende og innsiktsfylt portrett av Australias første europeiske koloni. Avslutt historieleksjonen med et besøk til Fort Denison, en liten øy i havnen som har egen festning med kanoner.

Seiltur i Sydneys vakre havn

Sydney.
Se Sydney fra sjøen og du vil oppdage en helt annen side av byen.
Foto: Tourism Australia

En av Sydneys mest karakteristiske opplevelser er en fergetur fra sentrum av Sydney og ut til bydelen Manly. Enda bedre er opplevelsen hvis du seiler ombord på en yacht. Sydney Harbour Luxury Sailing tar deg med til Sydneys mange bukter og havner. Med kamera i hånden vil du kunne ta de beste bildene av Sydneys mest kjente attraksjoner.

Les mer om Sydney Harbour Luxury Sailing.

Utforsk Royal Botanic Garden

Sydney Botanic Gardens.
Tilbring litt tid i Sydney Botanic Gardens.
Foto: Tourism Australia

Vakre Royal Botanic Garden er en stor park i sentrum av Sydney, med fine stier, flotte utkikkspunkter og en omfattende samling av planter fra både Australia og utlandet. Lær mer om parken på de gratis guidede gåturene gjennom det 30 hektar store området. Parken arrangerer også spesielle Aboriginal Heritage Tours, der man får vite mer om historien og kulturen til aboriginene, og man får prøvesmake «bush-mat».

Camping på Sydney Harbours Cockatoo Island

Cockatoo island.
Tilbring en natt på Cockatoo Island.
Foto: Tourism Australia

Tilbring en natt på Cockatoo Island, som ligger midt i Sydney havn like bak Sydney Harbour Bridge. Ikke bare våkner du opp til en av verdens mest fantastiske utsikter, du lærer også om øyas historie som tidligere fengsel for straffanger og som skipsverft. Ta med eget telt, eller lei et oppslått telt på øya.

“Go wild” i Blue Mountains

Blue Mountains.
Blue Mountains har fått navnet sitt etter den blå disen som ofte omgir fjellene. 
Foto: Richard – stock.adobe.com

Blue Mountains National Park, kjent for sin blå dis og steinformasjonen The Three Sisters, ligger strategisk plassert noen timers kjøring fra Sydney. Fjellene har vært et populært område for fotturister, klatrere og utendørsentusiaster i over 100 år. Kom deg ut i det fri og test dine ferdigheter innen mountainbiking eller rappellering.

Les mer om Sydney.

Start planleggingen av drømmereisen

Mer inspirasjon

Rigoni's Bistro i Adelaide.
Inspirasjon
Adelaide er en populær destinasjon for matelskere som er ute etter Australias kulinariske høydepunkter, og vin i verdensklasse.
Les artikkelen
Hot Water Beach.
Inspirasjon
Det kan være overveldende å velge ut hva du skal oppleve på en reise til New Zealand. Vi har derfor listet opp 15 populære turistattraksjoner.
Les artikkelen