Foto: Bedarra Island Resort

Hjem > Inspirasjon > Fem luksusopplevelser i Australia

Fem luksusopplevelser i Australia

Sist oppdatert:

Store opplevelser i komfortable omgivelser er nøkkelordet. Barfotluksus handler ikke om å se og bli sett, men heller om å vende blikket innover og kjenne hvor deilig du har det.

Hoteller med årgangsvin som du selv henter i hylla iført flipflops? En togtur der kenguruene spretter forbi i trampolinetakt?

Ferie handler om å lagre verdifulle opplevelser på livets minnebrikke, og stadig flere legger mer penger i kvalitet og plukker fra øverste hylle når de skal på ferie.

– Trenden er at flere ønsker en høyere standard på hotell, opplevelser og også på flyreisen, sier Endre Kaurin, salgsdirektør i Australiareiser.

Men det er ikke nødvendigvis den gullkantede luksusen han sikter til.

– Vi opplever at kundene våre trives best med den avslappede luksusen, eller barfotluksus som vi kaller det. Her står de unike opplevelsene i sentrum, gjerne omkranset av spektakulær natur. Og om man ikke har budsjett til det på hele reisen, går det alltids an å oppleve noe helt spesielt en del av ferien, tipser Kaurin.

Under kan du se fem luksusopplevelser der du garantert ikke treffer naboen:

1. The Ghan – En eventyrlig togreise med smak av villmark

The Ghan.
Tog er en spennende måte å oppleve Australia på. 
Foto: Andrew Gregory

Toglinjen som skjærer gjennom det australske landskapet fra Adelaide i sør til Darwin i nord, regnes som en av verdens vakreste togreiser.

Len deg tilbake og nyt et glass med bobler, mens verden forvandles til et rustrødt univers når toget pløyer gjennom «Never Never», det poetiske navnet gitt til den golde outbackørkenen.

Maten om bord er selvsagt førsteklasses, og i restaurantvognen «The Queen Adelaide» serveres gourmetversjonen av ekte «bush tucker».

2. Yachting i Whitsundays

Queensland Yacht Charters.
I Whitsundays finner du en av verdens fineste strender.

Yachting blir ikke mer perfekt enn på Australias østkyst der øygruppen Whitsundays står til knes i Korallhavet. De 74 øyene ligger innenfor The Great Barrier Reef, og Whitehaven Beach stikker ofte av med tittelen som «verdens vakreste».

Takket være barriererevet finnes det nesten ingen bølger og heller ikke understrømninger, og derfor er både seilingen og dykkingen/snorklingen her i verdensklasse.

Delta på utflukter som går to ganger i uken, eller chartre din egen yacht med mannskap, full bevertning og snorkleutstyr.

3. Lizard Island – Barfotluksus på sitt beste

Lizard Island Resort.
Lizard Island Resort ligger naturskjønt til, omgitt av svaiende palmer og med utsikt over havet og Great Barrier Reef.

Puddersand, svaie palmer og et yrende dyreliv. Øygruppen ligger nord i Barriererevet utenfor Cairns, og meningen med et opphold her er strengt tatt å hengi seg til sanselig nytelse.

Alt er på stell, og femstjernerstouchen merkes i detaljer som at minibar, picnickurv, australske viner, småbåter, samt snorkleutstyr og -undervisning er inkludert i prisen.

Australiareiser har skreddersydd en eksklusiv pakke der Lizard Island utgjør en del av reisen.

4. qualia – I Barriererevets indrefilét

Qualia.
Unn deg selv noen dager på luksusresortet qualia.

Stillheten på Hamilton Island er sannsynligvis det første du legger merke til. Luksushotellet qualia ligger midt i indrefiléten av Barriererevet, bare en kort svipp fra Whitsundays vakre strender.

Luksus på øverste hylle og såkalt intuitiv service setter standarden, hvilket betyr at du serveres det du ikke engang har rukket å ha lyst på. Deilig? Javisst.

Har du fritid innimellom resortets lekre restauranter, evighetsbasseng og private pools, stikker du ned i Yachtklubben for å seile. Eller du kan golfe, på mesterskapsbanen med 18 hull på naboøya Dent Island.

5. Lord Howe Island – Eksklusiv mindfulness

Capella Lodge.
Lord Howe Island ligger ca. to timers flytur fra Sydney og Brisbane.

Jovisst finnes paradiset på jord. Det heter Lord Howe Island, og er en knøttliten øy som menneskeheten ser ut til å ha glemt. Knappe firehundre mennesker er fastboende, og det tillates aldri mer enn firehundre turister av gangen.

Legg til at det ikke finnes slanger, sandlopper, mobildekning og biler, så skjønner du at dette begynner å ta paradisform.

Bor du på Capella Lodge, har du utsikt over Lover’s Bay der lagunens turkise bølgeskvulp og kritthvite melissand blir til et studie i mindfulness hvis du ser på det lenge nok.

Her blir du ikke bare ekstra forelsket i kjæresten, men også i livet.

Les også: Det aller beste av Australia

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Mer inspirasjon

ReedSleep på ReefWorld.
Blogg
Det første du ser når du slår opp øynene er fisker og sjødyr som uforstyrret svømmer omkring. En mer unik utsikt fra hotellsengen skal du lete lenge etter!
Les artikkelen
Phillip Island.
Inspirasjon
Dette er høydepunktene du ikke må gå glipp av når du besøker delstaten Victoria.
Les artikkelen