.

Hjem > Inspirasjon > Guide til de beste spisestedene i Melbourne

Guide til de beste spisestedene i Melbourne

Sist oppdatert:

Graden av kreativitet og innovasjon blant restaurantene i Melbourne er imponerende. Verdensberømte kokker kjemper en beinhard kamp om heder og ære for sitt konsept, til stor glede for matentusiaster som valfarter hit fra alle verdens hjørner. Mange av dem deler også ekspertisen sin via kokkekurs.

Michelin Guiden opererer ikke i Australia. Det spekuleres i at grunnen kan være at Frankrike ville blitt vippet ned fra tronen som landet med flest stjernerestauranter. Anerkjente Good Food Guide gir årlig ut en tilsvarende liste der utdeling av tre kokkehatter er forbeholdt landets aller beste restauranter.

Vegetarmat: Dette er de beste vegetarrestaurantene i Melbourne

Med over fire millioner innbyggere er det rom for et enormt utvalg spisesteder i alle tenkelige prisklasser og varianter i Melbourne. Lenger ned finner du noen utvalgte høydepunkter. Hos flere av disse er bordbestilling god tid i forveien nødvendig, men det finnes også luksusrestauranter som utelukkende baserer seg på drop-in, vel vitende om at lokalet fylles hver dag.

Billig og bra i Melbourne: Her får du mest valuta for pengene i matbudsjettet

Queen Victoria Market, Melbourne.
Queen Victoria Market, Melbourne.
Hopetoun Tea Rooms, Melbourne.
Lekre fristelser hos Hopetoun Tea Rooms.
MoViDa, Melbourne.
Prøv tapasrestauranten MoVida Next Door.

I Acland Street ligger konditoriene tett i tett – spar plass til dessert før du tar turen!

Under er det listet opp et knippe av de mest anerkjente restaurantene. Vær oppmerksom på at bordbestilling god tid i forveien ofte er nødvendig.

Attica

Dette er en av kun få restauranter som har fått tre hatter fra Good Food Guide 2019 og har dessuten figurert så høyt som 20. plass på kåringen av verdens 50 beste restauranter. Atticas kjente kjøkkensjef Ben Shewry er regnet som en av bransjens mest kreative stjernekokker.

Vue de Monde

Det eksklusive interiøret og den spektakulære utsikten fra 55. etasje gir en pekepinn på ambisjonsnivået. Likevel er det matens kvalitet og originale smakskomposisjoner som blir husket aller best etter et besøk hos Vue de Monde. Kokken bak konseptet er Shannon Bennett, kjent fra Masterchef Australia. Amerikaneren Justin James er kjøkkensjef, også kjent fra restauranten Noma i Danmark. Stedet henter mesteparten av råvarene fra sin eget gårdsbruk fire mil utenfor Melbourne.

Dinner by Heston Blumenthal

Heston Blumenthal er en av personlighetene som lyser aller sterkest på den gastronomiske stjernehimmelen. Engelskmannen har startet en rekke restauranter omkring i verden og har samlet så mange Michelin-stjerner underveis at det blir vanskelig å holde tellingen.

Brae

Den meritterte kjøkkensjefen Dan Hunter har et sterkt fokus på at råvarene er kortreiste og organiske – dyrket, sanket eller fanget på en bærekraftig måte. Begrepet kortreist er tatt til et nytt nivå i det Brae ligger i idylliske omgivelser på en organisk drevet gård ca en og en halv times kjøring fra Melbourne.

The Press Club

Denne populære restauranten byttet til et mindre lokale for noen år siden. Det har gitt kjøkkenet mer tid til å perfeksjonere sin kreative meny, og en mer avslappet atmosfære for gjestene. Målet er å plassere den greske mattradisjonen på kartet for fine-dining, noe kjøkkensjef og dommer i MasterChef, George Calombaris, klarer til gangs i følge byens matkritikere.

Cumulus Inc

Dette stedet holder åpent syv dager i uka og serverer frokost, middag og lunsj. Vinlisten er imponerende og rettene komponeres i takt med sesongene. Andrew McConnell er mannen bak Cumulus Inc, som føyer seg inn i rekken av kritikerroste konsepter han har etablert i Melbourne.

Flower Drum

Under ledelse av rutinerte Anthony Lui serverer Flower Drum det ypperste av mat det kantonesiske kjøkkenet har å by på. Både de tradisjonelle rettene man kan forvente, og de mer eksperimentelle.

Les også: Her finner du de beste restaurantene i Sydney

Gjør drømmereisen til virkelighet

Mer inspirasjon

Alice Springs.
Inspirasjon
Australia er et stort land med variert klima. Grovt sett kan landes deles inn i tre klimasoner: Tropisk i nord, subtropisk midt i og temperert helt i sør. Men variasjonene er store.
Les artikkelen
Mount Conner.
Inspirasjon
Uluru er langt fra det eneste geologiske underet i Australia. Her er 8 imponerende steinformasjoner, som alle er verdt et besøk.
Les artikkelen