Foto: Tourism Australia

Hjem > Inspirasjon > Her er strendene du ikke må gå glipp av i Australia

Her er strendene du ikke må gå glipp av i Australia

Sist oppdatert:

Australia er verdenskjent for sine strender. Totalt har landet mer enn 10 000 å velge mellom, så her finnes det utvilsomt en strand for enhver smak.

– Enten du vil bade, surfe, snorkle, fiske eller sole deg så har Australia en strand som passer for deg, sier Kristin Helgerud i Australiareiser.

Her er 6 strender du ikke må gå glipp av.

#6 – Bondi Beach (Sydney)

Bondi Beach i Sydney.
Bondi Beach i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Dette er sannsynligvis Australia mest kjente strand. De fleste har hørt om Bondi Beach, og hit kommer backpackere, barnefamilier, vennegjenger, surfere og alle andre som vil oppleve atmosfæren og omgivelsene. Ved stranden ligger også et stort utvalg av barer, restauranter og kafeer, slik at man kan ta et avbrekk fra solen. Bondi Beach ligger i en av Sydneys forsteder, noe som betyr at det er en av de enkleste strendene å besøke i Australia.

Les mer om Sydney her.

#5 – Surfers Paradise Beach (Gold Coast)

Surfers Paradise.
Surfers Paradise.
Foto: Tourism Australia

En tre kilometer lang stripe med gylden sand skiller Stillehavet fra Surfers Paradise. Her finner man svømmere, joggere, surfere og barnevogner i skjønn forening. Surfers har et godt klima året rundt, til og med om vinteren kryper graderstokken opp mot 20 grader. Stranden ligger kun et steinkast fra gågaten i sentrum av Surfers Paradise, som gjør det lett å ta en pause fra stranden. Tre ganger i uken arrangeres Surfers Paradise Beachfront Markets, der over 120 markedsboder stilles opp langs strandpromenaden.

Les mer om Gold Coast her.

#4 – 75 Mile Beach (Fraser Island)

Fraser Island.
75 Mile Beach på Fraser Island.
Foto: Tourism and Events Queensland

Denne imponerende stranden strekker seg over 120 kilometer langs den østre siden av Fraser Island. Småflyene bruker faktisk stranden som rullebane, så se opp for fly som tar av eller lander. De største attraksjonene langs stranden er skipsvraket Maheno, som strandet her i 1935, og de mest populære badestedene er Champagne Pools og Eli Creek. Å bade i sjøen fra selve stranden anbefales ikke, på grunn av farlige understrømmer og hai. 75 Mile Beach utforsker man best i firehjulstrekk eller i fly.

Les mer om 75 Mile Beach og Fraser Island her.

#3 – Wineglass Bay (Tasmania)

Wineglass Bay.
Wineglass Bay på Tasmania.
Foto: Wineglass Bay Cruises

Wineglass Bay på Tasmania regnes for å være en av verdens fineste strender. På den halvmåneformede stranden møtes blendende hvit sand og turkisblått hav, og det er vanskelig å ikke la seg begeistre av synet fra utkikkspunktene overfor stranden. Nasjonalparken som omgir stranden, Freycinet, byr på flotte fotturer i variert terreng. Gjør noe ekstra ut av oppholdet ved å skjemme deg bort på Sapphire Lodge, som har utsikt over Wineglass Bay.

Les mer om Tasmania her.

#2 – Cable Beach (Broome)

Cable Beach i Broome.
Cable Beach i Broome.
Foto: Lauren Bath

Nordvest i Australia, i utkanten av den lille outback-byen Broome, ligger vakre Cable Beach. Den 22 kilometer lange stranden ligger klemt mellom det blåfargede Indiahavet og den røde outbacken. Stranden er kjent for sine fantastiske solnedganger, og den mest populære aktiviteten er å avslutte dagen på ryggen av en kamel mens solen forsvinner ned i havet. En annen populær aktivitet er kajakktur for å se på marinelivet. De fleste som besøker Cable Beach og Broome gjør det på starten eller slutten av en lengre roadtrip fra Darwin eller Perth.

Les mer om Cable Beach og Broome her.

#1 – Whitehaven Beach (Whitsundays)

Whitehaven Beach.
Whitehaven Beach i Whitsundays.
Foto: Tourism and Events Queensland

Whitehaven Beach er verdenskjent for sin kritthvite silikasand – så fin at den knirker når man går på den. En av fordelene med det høye innholdet av silika er at sanden ikke blir overopphetet på varme dager, slik at man fint kan gå barbeint uten å brenne seg. Stranden har flere ganger blitt kåret til Australias fineste strand, noe som er lett å forstå. Whitehaven ligger på den største øya i Whitsundays, og den vanligste måten å komme seg til den er med båt.

Les mer om Whitsundays her.

Gjør drømmereisen til virkelighet

Mer inspirasjon

Rock Art Tour.
Inspirasjon
Et bredt spekter av opplevelser og aktiviteter venter hvis man vil se Australia gjennom øynene på aboriginene.
Les artikkelen
Sydney.
Inspirasjon
Australia er et stort land, med utrolig mange flotte steder og opplevelser. Vi har samlet 16 steder som vi definitivt synes det er verdt å oppleve en gang i løpet av livet.
Les artikkelen