Foto: Anson Smart

Hjem > Inspirasjon > Her finner du de beste restaurantene i Sydney

Her finner du de beste restaurantene i Sydney

Sist oppdatert:

Den australske scenen for kokkekunst er med god grunn et av trekkplastrene i turistindustrien, preget av fokus på lokale råvarer og konkurranse mellom mesterkokker som vil overgå hverandre. Kontinentet har den perfekte kombinasjonen av store, urbane byer, omgitt av hav og jordbruksområder hvor råvarene har kort vei til restaurantene.

Havneområdet rundt operahuset i Sydney er et glimrende sted å tilbringe dagen for både mat og drikke. Noen av de beste «eat streets» finner vi i indre by, deriblant Potts Point, Chippendale, Surry Hills og Newtown. Her ligger spisesteder, mikrobryggerier og kafeer tett og byr på noe for enhver smak og prisklasse.

Sydney.
Spis middag eller ta en drink ved Operahuset i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Dagsutflukter til nærliggende vingårder er populære og byr på et spennende innblikk i vinproduksjon, kombinert med vinsmaking og en bedre lunsj eller middag. Du kan også lære mer om råvarenes vei til matbordet ved å besøke Sydney Fish Market, verdens nest største fiskemarked. I bydelen Redfern arrangeres bondens marked hver lørdag formiddag. I Moore Park noen steinkast unna kan du møte og handle hos lokale matprodusenter onsdager og lørdager.

Under er det listet opp ti anerkjente restauranter i Sydney, i tilfeldig rekkefølge. Vær oppmerksom på at bordbestilling på forhånd er nødvendig.

Quay

I havneområdet rundt Circular Quay og operabygget ligger restaurantene tett, mange av dem med uteservering. Blant de mange konseptene som er utviklet av anerkjente stjernekokker er Quay, regnet som en av Sydneys aller beste restauranter. Med en praktfull utsikt over havnen og operahuset serveres de lekreste retter fra menyen til Peter Gilmore, kjent fra Masterchef Australia.

Bennelong

Peter Gilmore står også bak Bennelong, som ligger inne i selve operahuset. Menyens utforming og variasjon foregår i nært samarbeid med lokale mat- og vinprodusenter. Her brukes kun ferske, kortreiste, lokalt produserte råvarer av høyeste kvalitet. Dermed vil også menyen variere i takt med sesongene og tilgangen på råvarer.

Bentley Restaurant + Bar

Bentley ligger noen hundre meter fra Circular Quay. Mesterkokk Brent Savage og sommelier Nick Hildebrandt blir regnet som pionerer og veivisere på den kulinariske scenen i Sydney, hvor de siden 2006 har bidratt til å sette byen på kartet som matdestinasjon. Menyen er innovativ og henter inspirasjon fra hele verden. Her kan du også få smaksmenyen i vegansk utgave.

Rockpool Bar & Grill

Rockpool har siden åpningen i 2009 befunnet seg på øverste hylle av australske restauranter. Kjøtt og sjømat av prima kvalitet tilberedes over trekull for den ultimate smaksopplevelsen. Restauranten ligger sentralt til omtrent midt mellom Hyde Park og Circular Quay i klassiske City Mutual Building. Utvalget av vin er det heller ingenting å utsette på med over 3000 forskjellige å velge i.

Aria

Her kan du nyte maten til stjernekokk Matt Moran med utsikt over operahuset og Harbour Bridge. Sesongens varer og en eksepsjonell vinliste kjennetegner menyen på Aria. Restauranten samarbeider tett med produsentene og kvalitetssikrer råvarene hele veien frem til middagstallerkenen.

Sydney.
Velg en restaurant med uslåelig utsikt.
Foto: Tourism Australia

The Bathers’ Pavilion

Nord i Sydney ved Balmoral Beach finner vi dette stedet med praktfull utsikt over stranden og havet. Bathers’ Pavilion spiller på et bredt spekter av lokale råvarer dominert av sjømat, men det er også fristende alternativer basert på kjøtt, fugl og vegetar. I tilknytning til restauranten finner man også en mer uformell café hvor det serveres frokost, lunsj og middag.

AALIA

I kvartalene mellom Hyde Park og operahuset finner vi AALIA. Restaurantene åpnet i 2022 og etablerte seg raskt i toppsjiktet av Sydneys restauranter. Råvarene er lokale – kjøkkenet og oppskriftene fra Midtøsten. Rettene er både innovative og Instagram-vennlige, det samme gjelder de nyrenoverte lokalene.

The Spice Room

Under jernbanebroen ved Circular Quay ligger den indiske restauranten Spice Room, som er blant brukernes favoritter på Tripadvisor. Menyen består både av klassiske retter fra det nordvestre India og noen med et touch av australsk matkultur.

Toko Restaurant

Selv om atmosfæren tenderer mot det uformelle, så er det som skjer på kjøkkenet håndverk hvor ingenting overlates til tilfeldighetene. Toko er blant de bedre japanske restaurantene i Sydney. Menyen er sushi-dominert, men du kan også få kjøtt eller fisk fra grillen. Bra utvalg også for veganere og vegetarianere. Toko ligger i nabokvartalet til Wynyard Station, og i gåavstand fra Darling Harbour og Circular Quay.

XOPP by Golden Century

I Sydneys Chinatown finner du både rimelig priset streetfood og fine dining. Hos XOPP er valg av råvarer kreativt og innovativt, mens smakene og oppskriftene er forankret i det tradisjonelle kantonesiske kjøkkenet. Menyen er rikholdig med surf, turf & vegan, men det er Live Seafood som er juvelen i kronen. Du velger selv ut levende fisk og skalldyr fra akvariene, som deretter presenteres ved bordet før tilberedning på kjøkkenet.

Les også: Guide til de beste spisestedene i Melbourne

Gjør drømmereisen til virkelighet

Mer inspirasjon

Kenguru i Lucky Bay.
Blogg
Det blir mer og mer populært å bestille reiser på internett. Mange liker å ordne alt selv, uten å tenke på ulempene.
Les artikkelen
Gruppereise til Australia
Blogg
Bli bedre kjent med våre gruppereiser gjennom dette reisebrevet fra turen «Australias høydepunkter» i februar-mars 2020.
Les artikkelen