Foto: Anson Smart

Hjem > Inspirasjon > Her finner du de beste restaurantene i Sydney

Her finner du de beste restaurantene i Sydney

Sist oppdatert:

Den australske scenen for matkultur har lenge vært et av trekkplasterne i turistindustrien, preget av fokus på lokale råvarer og konkurranse mellom mesterkokker som vil overgå hverandre. Kontinentet har den perfekte kombinasjonen av store, urbane byer, omgitt av hav og land der råvarene aldri har lang vei til matbordet.

Michelin Guiden opererer ikke i Australia. Det spekuleres i at grunnen kan være at Frankrike ville blitt vippet ned fra tronen som landet med flest stjernerestauranter. Avisen the Sydney Morning Herald gjør en tilsvarende vurdering der inntil tre kokkehatter deles ut til regionens aller beste spisesteder.

Alle de australske storbyene har et bredt utvalg av gourmetrestauranter og ikke overraskende har Sydney flest. Her finner vi hele skalaen, fra fine dining til typisk streetfood med inspirasjon fra alle verdens hjørner. Last ned appen «Sydney Food Trucks» for full oversikt over hvilke biler som befinner seg hvor til enhver tid.

Sydney.
Spis middag eller ta en drink ved Operahuset i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Havneområdet rundt operaen er et glimrende sted å tilbringe dagen for både mat og drikke. Noen av de beste «eat streets» finner vi i indre by, deriblant Potts Point, Chippendale, Surry Hills og Newtown. Her ligger spisesteder, mikrobryggerier og cafeer tett og byr på noe for enhver smak og prisklasse.

Dagsutflukter til nærliggende vingårder er populære og byr på et spennende innblikk i vinproduksjon, kombinert med vinsmaking og et bedre måltid eller to. Eller ta turen til Sydney Fish Market, verdens nest største fiskemarked. I bydelen Redfern sentralt i Sydney arrangeres bondens marked hver lørdag formiddag. I Moore Park noen steinkast unna kan du møte og handle hos lokale matprodusenter onsdager og lørdager.

Under er det listet opp et knippe av de mest anerkjente restaurantene. Vær oppmerksom på at bordbestilling god tid i forveien ofte er nødvendig.

Quay

I havneområdet rundt Circular Quay og operabygget ligger restaurantene tett, mange av dem med uteservering. Blant de mange konseptene som er utviklet av anerkjente stjernekokker er Quay, som er den ene av byens to restauranter med tre kokkehatter. Med en praktfull utsikt over havnen og operahuset serveres de lekreste retter fra menyen til Peter Gilmore, kjent fra Masterchef Australia. Gå ikke glipp av signaturdesserten hans, som er en sjokoladekake i åtte lag.

Bennelong

Peter Gilmore står også bak Bennelong, som ligger inne i selve operahuset. Menyens utforming og variasjon foregår i nært samarbeid med lokale mat- og vinprodusenter. Her brukes kun ferske, kortreiste, lokalt produserte råvarer av aller høyeste kvalitet.

Rockpool Bar & Grill

Rockpool er også i det ypperste sjiktet av restauranter generelt og et must for alle som er glad i grillmat. Kjøtt og sjømat av prima kvalitet tilberedes over trekull for den ultimate smaksopplevelsen. Restauranten ligger sentralt til omtrent midt mellom Hyde Park og Circular Quay i klassiske City Mutual Building. Utvalget av vin er det heller ingenting å utsette på med over 3000 forskjellige å velge i.

Tetsuya’s

Dette er en fransk-japansk crossover. Valg av tilgjengelig sesongbetonte råvarer etter japansk tradisjon møter fransk kokkekunst når de tilberedes hos Tetsuya’s. Beliggenheten er sentral i Kent Street ved sørenden av Hyde Park.

Aria

Her kan du nyte maten til stjernekokk Matt Moran med utsikt over operahuset og Harbour Bridge. Sesongens råvarer og en eksepsjonell vinliste kjennetegner menyen på Aria.

Sydney.
Velg en restaurant med uslåelig utsikt.
Foto: Tourism Australia

The Bridge Room

Kjøkkensjef Ross Lusted har et ekstra fokus på grønnsaker og sjømat i sine menyer, ofte tilberedt med en asiatiskinspirert vri. I 2017 hadde Bridge Room tre kokkehatter og beholdt to av dem da guiden for 2018 nylig ble offentliggjort. Lokalet og atmosfæren er gjort hakket mer uformelt enn nivået på maten skulle tilsi. Her kan noen og enhver føle seg hjemme.

The Bathers’ Pavilion

Nord i Sydney ved Balmoral Beach finner vi dette stedet med praktfull utsikt over stranden og havet. Bathers’ Pavilion spiller på et bredt spekter av lokale råvarer dominert av sjømat, men det er også fristende alternativer basert på kjøtt, fugl og vegetar. I tilknytning til restauranten finner man også en mer uformell café hvor det serveres frokost, lunsj og middag.

The Spice Room

Ved Circular Quay ligger den indiske restauranten Spice Room, som er blant brukernes absolutte favoritter på TripAdvisor. Enten det gjelder middag eller lunsj bør bord bestilles på forhånd. Prisene ligger et knepp under de beste indiske spisestedene i Norge – kvaliteten og kreativiteten noen hakk over.

Les også: Guide til de beste spisestedene i Melbourne

Gjør drømmereisen til virkelighet

Mer inspirasjon

Byron Bay.
Inspirasjon
Australia er verdenskjent for sine strender. Totalt har landet mer enn 10 000 å velge mellom, så her finnes det utvilsomt en strand for enhver smak.
Les artikkelen
Vivid Sydney.
Blogg
I Sydney arrangeres verdens største festival for lys, musikk og kreativitet. Fra 24. mai til 15. juni 2024 forvandles byen til et eventyrland etter mørkets frembrudd.
Les artikkelen