fbpx
23 31 77 00 [email protected]
SØK
Generic filters
Exact matches only
Velg en side

Luksus på australsk

Luksus på australsk

Spis frokost med utsikt mot Uluru, også kjent som Ayers Rock, og gå til sengs med kenguruer hoppende forbi vinduet ditt. Opplevelsene står i kø med disse fem håndplukkede elitehotellene som base.

Drømmereisen til Australia begynner gjerne som akkurat det; en drøm. Om eksotisk dyreliv, spektakulær natur og kulinariske opplevelser på et annet kontinent. Men hvordan i all verden skal man rekke å se alt, og ikke minst, hvor skal man bo? Her er reiseruta for deg som ønsker boutiquesøvn, kortreiste frokoster, sanselige spabehandlinger og komfort i særklasse.

Melbourne – start i sør på en urban oase

Du lander i matmekkaet Melbourne på sørkysten, som er minst like spennende og pulserende som Sydney. Sjekk inn på Park Hyatt Melbourne, et femstjerners urbant hotell med egen high tea-salong og prisvinnende restaurant. Her bor du i gåavstand til byens kjente «laneways», som er små smug fulle av musikk, baristakunst og matkultur. Hvil av deg jetlagget, og still deg inn på Australiatid!

Great Ocean Road – privatsjåfør og helikopterperspektiv

Fly over landmerker som 12 Apostles, Loch Ard Gorge og Cape Otway.
Fly over landmerker som 12 Apostles, Loch Ard Gorge og Cape Otway.

Hva kan være bedre enn å starte ferien med en dagstur langs Great Ocean Road, som er en av verdens vakreste kjøreruter? En privatsjåfør henter deg på hotellet i Melbourne, og tar deg med til surfekulturen i Bells Beach og videre til feriebyen Lorne. Herfra klamrer veien seg til klippene, og underveis stopper dere for fersk sjømat og lokale viner.

Skipsvrakkysten opplever dere i helikopterperspektiv. Fly over kjente landemerker som 12 Apostles, Loch Ard Gorge og Cape Otway, som er Australias eldste fyrtårn og går under navnet «the Beacon of Hope». Full av intrykk vender du tilbake til den deilige hotellsengen din på Park Hyatt Melbourne, og uansett om du drømmer om perfekte surfebølger eller skipsvrak, så er Australiaferien offiselt innviet.

Mornington Peninsula – sjekk inn på et ekte konsepthotell

Jackalope Hotel på Mornington Peninsula.
Jackalope Hotel på Mornington Peninsula.
En times kjøring utenfor Melbourne ligger Mornington Peninsula, der boutiquehotellet Jackalope oser livsstil. Alt fra den svarte, elegante fasaden til de nøye kuraterte kunstverkene gir deg førsteinntrykket at dette hotellet med bare 46 rom mener alvor. Du merker det allerede ved frokosten, når melken kommer fra Melbournes Saint David mikromeieri og kaffebønnene fra Morningtons Commonfolk Coffee Co. To netter her gjør underverker, og du tilgis nesten om du ikke forlater hotellet.

Men Mornington Peninsula venter på deg utenfor hotelldøren. Halvøya er også kjent som Australias svar på The Hamptons, så uansett om det er golf, vinsmaking, seiling, gourmetmiddager eller idylliske fiskelandsbyer som er din greie, så finner du det her.

The Outback – med bobler i glasset

Skal du først til Australia, så bør du oppleve «det røde hjertet». I følge aborginernes religion, som har det poetiske navnet «Dreamtime», er dette stedet der verden startet. Fly til Uluru, også kjent som Ayers Rock, og sjekk inn på Longitude 131. Dette er en av verdens beste «wilderness camps», og her spares det ikke på finessene. Alle rommene har utsikt til Uluru, og fra sengen din kan du se hvordan solens gang over himmelen farger steinmonolitten i alt fra glødende rustoransje til gylden nøttebrun.

«La personalet tenne bål for deg, nipp til en nightcap og nyt nattens lyder og stemninger.»

longitude 131 resort
Velg om du vil sove inne i luksusteltet på Longitude 131, eller i en swag under stjernehimmelen.
Vil du føle The Outback på kroppen, kan du sove på terrassen i komfortable «swags», som er en australsk oppfinnelse som fusjonerer sovepose og madrass. La personalet tenne bål for deg, nipp til en nightcap og nyt nattens lyder og stemninger. Du tilbringer hele fire netter her, i velgjørende omgivelser med spa, basseng og middagsservering under galaksene. For her – fjernt fra sivilisasjonen og lysforurensing – kan du skue langt inn i verdensrommet.

På dagtid blir du kjent med Uluru og Kata Tjuta nasjonalpark, både i fugleperspektiv med helikopter og til fots. Dette er en opplevelse som skriver seg inn i livets dagbok med versaler, fete typer og utropstegn. Ren reisemagi!

Adelaide – tilbake til sivilisasjonen

Hennessy Bar på Mayfair Hotel i Adelaide.
Hennessy Bar på Mayfair Hotel i Adelaide.
Adelaide er hovedstad i delstaten South Australia, og en livlig festivalby med utmerkede restauranter. Når du sjekker inn på Mayfair Hotel, kan du glede deg over å være tilbake i sivilisasjonen på takterrassen HENNESSY, som er som skapt for noe kaldt i glasset i den tempererte kvelden. Men ikke bli sittende oppe altfor lenge. Allerede neste morgen kommer sjåføren og kjører dere til flyplassen, og neste etappe er like eksotisk som den er eksklusiv.

Kangaroo Island – kenguru- og kanapésafari

Southern Ocean Lodge er et perfekt sted når man vil lade batteriene.
Southern Ocean Lodge er et perfekt sted når man vil lade batteriene.

Det er noe med ekte luksushotell. Du merker standarden med en gang du kommer inn døra. Ikke fordi du kalles sir og madam eller fordi du kan velge mellom 65 ulike typer juice til frokost, men fordi designet er helhetlig, personalet ser deg i øynene og alt er tilrettelagt. Sånn er det på Southern Ocean Lodge. Hotellet ble kåret til Australias beste i 2015, og er et magisk sted der himmelen smelter sammen med havet, og hvor både minibar og vinkjeller er inkludert i prisen. På dagtid kan du bli med på hotellets arrangementer, som for eksempel kenguru- og kanapésafari.

– Denne utflukten kaller vi gjerne for ‘roos & booze’, sier John Hird, markedssjef på lodgen.

Han røper også at forretningsmagnaten Bill Gates bodde her med familien under sitt forrige Australiabesøk. Men i tråd med det upretensiøse, australske lynnet, handler ikke luksuslodgen om å se og bli sett. Her handler det om å være akkurat den man er, og ønsker du å spise frokost i tøfler og morgenkåpe, ja så gjør du det!

Les mer om denne reisen og se hva som er inkludert her: Luksus i Australia

Del med noen du kjenner

Start planleggingen av drømmereisen