Foto: Noppasinw - stock.adobe.com

Hjem > Inspirasjon > Stopover-guide til Australia og New Zealand

Stopover-guide til Australia og New Zealand

Sist oppdatert:

Selv om flyreisene til Australia og New Zealand har blitt raskere og mer effektive, er det ingen tvil om at det av og til kan være en god idé å bryte opp reisen med et par dagers stopover underveis.

Ikke bare får du en gradvis omstilling av døgnrytmen, selve reisen blir i tillegg mindre slitsom og du får mulighet til å oppleve en spennende destinasjon uten at det fordyrer reisen i særlig grad. 

Flyselskapet du flyr med legger premissene for hvor det er mulig å stoppe, men kontakter du oss med dine ønsker i startfasen av planleggingen, er ønskelige stopover-steder noe vi kan ta hensyn til når vi søker opp aktuelle flyruter. Vi hjelper naturligvis også med hotell, transfer og utflukter der du legger inn et stopp.

Her er vår guide til de 8 vanligste byene å stoppe i på vei til Australia og New Zealand:

Singapore

Gardens by the Bay, Singapore.
Tilbring en dag i Gardens by the Bay i Singapore.
Foto: Benedetta Barbanti – stock.adobe.com

Singapore er en stopover-klassiker som aldri går av moten. Denne grønnne og velstriglede metropolen er vel verdt 2-3 dagers stopp, både for å riste av seg den verste tidsforskjellen og for å nyte det varme klimaet. Byen har god og variert mat, shopping i verdensklasse, en mengde attraksjoner, et bredt utvalg av hotell, og egner seg i tillegg godt for de som reiser med barn. Vil man ha mindre storbyfølelse kan man bo på Sentosa Island, der du finner strender og en mer avslappet atmosfære. 

Landets flyplass, Singapore Changi Airport, regnes i tillegg for å være en av verdens beste flyplasser. Det betyr at selv om du bare blir her noen timer for å vente på neste fly, så er sjansen stor for at du sitter igjen med et godt inntrykk.

Dubai

One&Only Royal Mirage Dubai
Bo på One&Only Royal Mirage Dubai som har tilgang til både strand og by.
Foto: One&Only Royal Mirage Dubai

Flyr man med Emirates Airlines eller en kombinasjon av Emirates og Qantas, så kan du bryte opp reisen med et par dager i denne futuristiske ørkenbyen som aldri slutter å vokse. Dubai har et utrolig stort utvalg av hotell av mellomhøy og høy standard, som gjør at man kan slappe skikkelig av mens man hviler ut under reisen. Byen har mye å finne på både for store og små, fra enorme badeland, fornøyelsesparker og store shoppingsentre, til tradisjonelle gull- og kryddermarked, kamelridning og ørkensafari for å nevne noe.

Husk at temperaturnivået i Dubai kan bli ubehagelig høyt om sommeren, så det er mest behagelig å stoppe her på andre tider av året.

Bangkok

Bangkok.
Besøk et av Bangkoks mange templer.
Foto: Patrick Foto – stock.adobe.com

For de som synes at Singapore blir i overkant perfekt, så er Bangkok hakket mer rufsete i kantene. Dette er byen som aldri sover, og vil man ha en herlig blanding av kaos, eventyr og opplevelser så er dette et perfekt valg. Thailands hovedstad har noe for enhver smak, fra templer til markeder og kjøpesentre, museer, palasser, uteliv og kultur. For ikke å snakke om et utrolig velsmakende kjøkken, og nettopp mat får du kjøpt hvor enn du måtte snu deg.

Bangkok er ikke en like vanlig stopover-destinasjon på reiser til Australia og New Zealand som det engang var, men når det er sagt så er det fullt mulig å fly via byen såfremt man finner en akseptabel rute og pris.

Doha

Doha.
Utsikt over Doha skyline.
Foto: BlueOrange Studio – stock.adobe.com

Qatar Airways er et flyselskap mange benytter seg av til Australia, og det er mulig å legge inn en stopp i landets hovedstad, Doha, underveis. Doha byr på en rekke shoppingsentre, en mengde femstjerners hotell, en spennende souk (marked), fine dining, ørkensafari og du kan fordype deg i kunst og kultur på noen av byens museer. Som med Dubai blir det veldig varmt i Doha om sommeren, så byen er best egnet som stopover-destinasjon andre tider av året.

Denpasar (Bali)

Bali.
På Bali får du både sol og bad, kultur og naturopplevelser.
Foto: Nichapa – stock.adobe.com

Denpasar er hovedstaden og inngangsporten til Bali, og var en svært vanlig stopover-by på vei til Australia for en del år tilbake. I dag er det ikke et like naturlig stoppested, men det er absolutt mulig for de som har litt ekstra tid. Noen dager med sol, bad, strand og kultur under Balis sol er aldri feil, enten du legger inn en stopp her på ut- eller hjemreisen. 

For at en stopover på Bali skal være hensiktsmessig, avhenger det litt av hvor i Australia du har tenkt deg videre. Spør oss om råd!

Hong Kong

Hong Kong.
Ta Star Ferry over Victoria Harbour.
Foto: joyt – stock.adobe.com

Hong Kong var en av de vanligste byene å stoppe i på vei til Australia og New Zealand før covid-pandemien gjorde sin entré. Men når byen kommer tilbake til normalen vil den nok raskt finne veien tilbake som en av de mest populære stopover-byene. Til tross for at Hong Kong er en stor by på alle mulige måter, så er selve sentrumsområdene rundt Kowloon og på Hong Kong Island overraskende kompakte og det er fint mulig å gjøre deler av byen til fots. Benytt tiden til å kjøpe en skreddersydd dress, ta turen opp på Victoria Peak for å nyte utsikten over noen av verdens mest imponerende skyskrapere og kryss Victoria Harbour med den ikoniske Star Ferry.

Los Angeles

Venice Beach, Los Angeles.
Venice Beach ligger fint plassert i forhold til flyplassen i Los Angeles.
Foto: Luciano – stock.adobe.com

For reiser til New Zealand er det enkelte ganger hensiktsmessig å fly vestover, og da vil en stopover i Los Angeles være det mest naturlige stedet å bryte opp reisen. Los Angeles er full av kjente attraksjoner, men byen er stor og det er smart å velge både bosted og område man vil oppholde seg med omhu for å ikke kaste bort all tid i trafikken. Et av områdene som ligger nærmest flyplassen er Venice Beach, der du kan leie en sykkel eller bare se på det varierte folkelivet. Like nord for Venice Beach ligger Santa Monica Pier, med fornøyelsespark, spisesteder og gøy for hele familien.

Tokyo

Tokyo.
Den travle fotgjengerovergangen Shibuya Crossing i Tokyo.
Foto: f11photo – stock.adobe.com

Enkelte flyruter til Australia og New Zealand kan også ta deg via den japanske hovedstaden. 

Tokyo er en spennende og levende by. Besøk Shibuya Crossing, som er verdens travleste fotgjengerovergang med en halv million passerende daglig, eller fiskemarkedet Tsukiji Fish Market. For kulturelt påfyll kan du besøke en av byens mange templer, eller dra på et Kabuki-teater, der skuespillerne alle har overdådig make-up og masker. Om våren kan du få med den fargerike blomstringen til alle kirsebærtrærne. Og så må man selvfølgelig kaste seg ut i det japanske kjøkken og spise ramen eller japansk curry.

Kontakt oss i dag for å planlegge din neste reise til Australia og New Zealand.

Gjør drømmereisen til virkelighet

Mer inspirasjon

Australia.
Inspirasjon
Fire nyttige råd til «Australia-amatører» som ønsker spennende og varierte opplevelser.
Les artikkelen
Dykking ved Exmouth.
Inspirasjon
Australia er en av verdens beste dykkedestinasjoner, og en bucket list-destinasjon for ivrige dykkere.
Les artikkelen