Foto: Tourism Australia

Hjem > Inspirasjon > Topp 9 høydepunkter i South Australia

Topp 9 høydepunkter i South Australia

Sist oppdatert:

Her er 9 høydepunkter du ikke må gå glipp av når du besøker delstaten South Australia.

#1 – Svøm med sjøløver

Svøm med sjøløver i South Australia.
Svøm med de lekne sjøløvene i Port Lincoln.
Foto: South Australian Tourism Commission/Caroline Fisher

De utrydningstruede australske sjøløvene er nysgjerrige og lekne, og et innblikk i deres verden er en opplevelse du sent vil glemme. Med sine grasiøse og akrobatiske bevegelser under vann blir du en del av deres verden for en liten stund.

Du kan svømme med sjøløver utenfor Port Lincoln på Eyre Peninsula.

#2 – Fotturer i urgammelt landskap

Arkaba Walk.
Utforsk landskapet i Flinders Ranges. 

Sett av tid til en fottur i nasjonalparken Flinders Ranges, gjennom landskap som ble formet for millioner av år siden. Kuperte fjellkjeder, karrig outback-vegetasjon, dyreliv og aboriginsk historie gjør dette til en tur ulikt det meste. På firedagersturen Arkaba Walk blir man bedre kjent med naturen og historien, som formidles av kunnskapsrike guider.

#3 – Unn deg litt luksus

Oceanview Eco Villas.
Oceanview Eco Villas er et unikt resort på den østlige delen av Kangaroo Island.

Praktfulle Oceanview Eco Villas på Kangaroo Island byr på en helt unik opplevelse i naturskjønne omgivelser. Overnattingsstedet består av kun to villaer med fin utsikt over det mektige havet ved Nepean Bay samt det vakre landskapet på Kangaroo Island, ofte omtalt som Australias Galapagos. Under oppholdet tilbys en rekke spennende turer i små grupper rundt på øya.

#4 – Roadtrip gjennom outbacken

Gawler Ranges på Eyre Peninsula.
Utforsk den australske ødemarken.
Foto: South Australian Tourism Commission

Liker du lange kjøreturer gjennom et røft og støvete landskap? Lei en bil med firhjulstrekk og ta turen gjennom natur som tar pusten fra deg. Flinders Ranges, Oodnadatta Track og Simpson Desert viser deg ødemarka i Australia. Husk å ta alle nødvendige forhåndsregler og gjør grundig forarbeid før du setter av gårde. Du er langt unna hjelp hvis uhellet skulle være ute.

#5 – Bo på et underjordisk hotell

Desert Cave Hotel i Coober Pedy.
Desert Cave Hotel i Coober Pedy.
Foto: South Australian Tourism Commission

I outbackbyen Coober Pedy har befolkningen funnet en smart og effektiv måte å unngå den stekende ørkenheten på. De har helt enkelt bygget mange av byens bygninger under jorden, der både temperatur og luftfuktighet holder seg jevn og behagelig året rundt. Du kan besøke en kirke som er bygget under bakken, bo på et underjordisk hotell eller slå opp teltet på en underjordisk campingplass.

#6 – Opplev et variert dyreliv

Koala.
South Australia har et variert dyreliv.
Foto: Tourism Australia

I South Australia kan du svømme med delfiner og sjøløver, dykke med hvithai, fotografere koalaer som sitter i trærne, observere et variert fugleliv og naturligvis se kenguruer. Delstaten er ganske enkelt helt perfekt hvis du er glad i dyr og ønsker å se disse i det fri. Et av de beste stedene å se mange dyr er på Kangaroo Island, øya som beskrives som en dyrehage uten gjerder.

#7 – Kulinariske opplevelser for sansene

Jacob's Creek i Barossa Valley.
South Australia er hovedstaden i Australia når det kommer til mat og vin.
Foto: South Australian Tourism Commission

Det er ikke uten grunn at South Australia regnes som et eldorado for mat og vin. Her finnes kortreiste råvarer av høy kvalitet, og restauranter som er flinke til å utnytte og fremheve de lokale delikatessene. Er du glad i vin har du også kommet til riktig sted. Med 18 vinområder, og over 200 vingårder innen en times kjøring fra Adelaide, trenger du ikke reise langt for å nyte de edle dråpene.

#8 – Gå på Australias største saltsjø

Det er en spesiell følelse å gå på det hvite saltet på Lake Eyre.
Foto: Ken – stock.adobe.com

Lake Eyre er et spektakulært skue midt ute i den øde outbacken. Innsjøen, som mesteparten av tiden er uttørket, består av en stor mengde saltkrystaller. Dette er Australias største saltsjø med et flateinnhold på over 1 million kvadratkilometer. For å komme dit må man enten kjøre firehjulstrekk, eller man kan se den fra et fly.

#9 – Finn roen på Australias lengste elv

Husbåt på Murray River.
Tilbring noen dager på majestetiske Murray River.
Foto: South Australian Tourism Commission

Gli ned den mektige Murray River om bord på en privat husbåt eller en hjuldamper. Seil sakte nedover elven mens du betrakter den vakre naturen. Her kan koble av fra hverdagsstresset og finne roen. Vil man kjenne fast land under føttene kan man gjøre stopp underveis ved vingårder, bryggerier og restauranter. Dette er en reise både for kropp, sjel og sanser.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Mer inspirasjon

Great Barrier Reef.
Inspirasjon
Det 2300 kilometer lange Great Barrier Reef er det største korallrevet i verden. Vi har samlet 10 av de beste opplevelsene på Great Barrier Reef.
Les artikkelen
Inspirasjon
New Zealand er et langstrakt land og har varierte klimatiske forhold. Landet strekker seg over flere klimabelter, fra det subtropiske på øyene i nord til det subarktiske i fjellene i sør.
Les artikkelen