fbpx
23 31 77 00 [email protected]
SØK
Generic filters
Exact matches only
Velg en side

Topp 9 høydepunkter i South Australia

Topp 9 høydepunkter i South Australia

Her er 9 høydepunkter du ikke må gå glipp av når du besøker delstaten South Australia.

#1 – Svøm med sjøløver

De utrydningstruede australske sjøløvene er nysgjerrige og lekne, og et innblikk i deres verden er en opplevelse du sent vil glemme. Med sine grasiøse og akrobatiske bevegelser under vann blir du en del av deres verden for en liten stund.

Du kan svømme med sjøløver utenfor Port Lincoln på Eyre Peninsula.

sjøløver på eyre peninsula

Svøm med de lekne sjøløvene i Port Lincoln. Foto: SATC

#2 – Fotturer i urgammelt landskap

Sett av tid til en fottur i nasjonalparken Flinders Ranges, gjennom landskap som ble formet for millioner av år siden. Kuperte fjellkjeder, karrig outback-vegetasjon, dyreliv og aboriginsk historie gjør dette til en tur ulikt det meste. På firedagersturen Arkaba Walk blir man bedre kjent med naturen og historien, som formidles av kunnskapsrike guider.

utforsk landskapet i flinders ranges

Utforsk landskapet i Flinders Ranges. Foto: Mark Clinton

#3 – Unn deg litt luksus

Southern Ocean Lodge på Kangaroo Island er et av Australias aller beste resort. Her snakker vi luksus i australsk stil, i en avslappet atmosfære uten dresskode eller stive middager. Resortet ligger på toppen av en klippe og fra rommene ser man bølgene som slår inn mot land. Med fantastisk mat, walk-in vinkjeller, spa og guidede turer på øya er det liten sjanse for at man kommer til å kjede seg.

southern ocean lodge

Southern Ocean Lodge er et av de beste resortene i Australia.

#4 – Roadtrip gjennom outbacken

Liker du lange kjøreturer gjennom et røft og støvete landskap? Lei en bil med firhjulstrekk og ta turen gjennom natur som tar pusten fra deg. Flinders Ranges, Oodnadatta Track og Simpson Desert viser deg ødemarka i Australia. Husk å ta alle nødvendige forhåndsregler og gjør grundig forarbeid før du setter av gårde. Du er langt unna hjelp hvis uhellet skulle være ute.

Utforsk den australske ødemarken.

Utforsk den australske ødemarken.

#5 – Bo på et underjordisk hotell

I outbackbyen Coober Pedy har befolkningen funnet en smart og effektiv måte å unngå den stekende ørkenheten på. De har helt enkelt bygget mange av byens bygninger under jorden, der både temperatur og luftfuktighet holder seg jevn og behagelig året rundt. Du kan besøke en kirke som er bygget under bakken, bo på et underjordisk hotell eller slå opp teltet på en underjordisk campingplass.

underjordisk hotellrom

Tilbring natten på et hotell under bakken. Foto: Les Pullen

#6 – Opplev et variert dyreliv

I South Australia kan du svømme med delfiner og sjøløver, dykke med hvithai, fotografere koalaer som sitter i trærne, observere et variert fugleliv og naturligvis se kenguruer. Delstaten er ganske enkelt helt perfekt hvis du er glad i dyr og ønsker å se disse i det fri. Et av de beste stedene å se mange dyr er på Kangaroo Island, øya som beskrives som en dyrehage uten gjerder.

koala i tre

South Australia har et variert dyreliv. Foto: Greg Snell Photography

#7 – Kulinariske opplevelser for sansene

Det er ikke uten grunn at South Australia regnes som et eldorado for mat og vin. Her finnes kortreiste råvarer av høy kvalitet, og restauranter som er flinke til å utnytte og fremheve de lokale delikatessene. Er du glad i vin har du også kommet til riktig sted. Med 18 vinområder, og over 200 vingårder innen en times kjøring fra Adelaide, trenger du ikke reise langt for å nyte de edle dråpene.

mat og vin i south australia

South Australia er hovedstaden i Australia når det kommer til mat og vin.

#8 – Gå på Australias største saltsjø

Lake Eyre er et spektakulært skue midt ute i den øde outbacken. Innsjøen, som mesteparten av tiden er uttørket, består av en stor mengde saltkrystaller. Dette er Australias største saltsjø med et flateinnhold på over 1 million kvadratkilometer. For å komme dit må man enten kjøre firehjulstrekk, eller man kan se den fra et fly.

lake eyre

Det er en spesiell følelse å gå på det hvite saltet på Lake Eyre.

#9 – Finn roen på Australias lengste elv

Gli ned den mektige Murray River om bord på en privat husbåt eller en hjuldamper. Seil sakte nedover elven mens du betrakter den vakre naturen. Her kan koble av fra hverdagsstresset og finne roen. Vil man kjenne fast land under føttene kan man gjøre stopp underveis ved vingårder, bryggerier og restauranter. Dette er en reise både for kropp, sjel og sanser.

husbåt på murray river

Tilbring noen dager på majestetiske Murray River.

Del med noen du kjenner

Gjør drømmereisen til virkelighet